9/8/17

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα - Ο Σταύρος Καλεντερίδης καταθέτει τη δική του άποψη και πρόταση γι' αυτό

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τις 23 Δεκεμβίου 2015
  • Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε οριστικά από την ανεργία;
  • Πώς τελειώνουμε με τη διαφθορά και πως αντιμετωπίζουμε οριστικά το ζήτημα της μετανάστευσης
  • Πώς λύνουμε μια και καλή τα προβλήματα μας για να αρχίσουμε ξανά να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε ατομικές και εθνικές επιτυχίες; 
Η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσω ενός σύγχρονου Ελληνικού οράματος, ενός μεγάλου και ενωτικού στόχου τον οποίο είναι αδήριτη ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μας. 
«Αν η μετάβαση σε επιτέλους Δημοκρατικό πολίτευμα μπορεί να μας απελευθερώσει πολιτικά και να επαναφέρει τον πολίτη στο προσκήνιο, η οριοθέτηση και η πορεία προς ένα σύγχρονο εθνικό όραμα είναι συνθήκες ικανές να μας εμπνεύσουν να δημιουργήσουμε και να ξεπεράσουμε τις οικονομικές, πολιτικές, ηθικές και πολιτειακές κρίσεις και δυσκολίες μας», λέει, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Καλεντερίδης, στο νέο του βιβλίο «Σκέψεις και προτάσεις - Η ανάγκη για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα».
Πρόκειται για ένα πόνημα που έρχεται να ταράξει τα νερά της πολιτικής ζωής στη χώρα μας, αναδεικνύοντας την πραγματική ανάγκη για ένα σύγχρονο εθνικό όραμα, έναν νέο μεγάλο στόχο, που όπως ακριβώς συνέβη και με το όραμα της «Μεγάλης Ελλάδας», μπορεί να ενώσει τους Έλληνες και να θέσει τις βάσεις για την νέα παλιγγενεσία του Ελληνισμού και την αναστήλωση της καθημαγμένης και ταπεινωμένης πατρίδας μας.

Τίτλος:
«Σκέψεις και προτάσεις - Η ανάγκη για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα»
Συγγραφέας:
Σταύρος Σ. Καλεντερίδης
Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα 
Τ 2103316036
Φ 2103250421
info@infognomon.gr
www.infognomon.com
Σελ.: 192
ISBN: 978-960-8362-98-7
Κωδ.: 86979Π17
Τιμή: 13 €
___________________________________________________


Το βιογραφικό του Σταύρου Καλεντερίδη ΕΔΩ

Ο Σταύρος Καλεντερίδης είναι εμπνευστής του ανεξάρτητου πολιτικού κινήματος δέλτα

Μάθε για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

16 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η νοοτροπία που γεννά ιδέες, αυτές οι ιδέες είναι που οδηγούν στα οράματα, τα οράματα είναι που βελτιώνουν το παρόν και το μέλλον μας. Κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι αοριστολογίες αλλά ξεχνούν ότι όλα ξεκινούν από κάπου και ότι όλα διαμορφώνονται στην πορεία τους. Συγχαρητήρια που εντοπίσατε το πρόβλημα: Η Ελλάς δεν έχει όραμα και όλοι μαζί θα το διαμορφώσουμε εκ των πραγμάτων και μέσα και έξω από την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορώ να πω ότι το πάθος και η επιμονή του Σταύρου για αυτά που πρεσβεύει,με έχουν εντυπωσιάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς τελειώνουμε με τη διαφθορά?

    Δεν έχει ουσία να βάζει κανείς ερώτημα, χωρίς να εμβαθύνει αδυσώπητα στα αίτιας του προβληματικού της ερώτησης!http://infognomonpolitics.blogspot.se/2014/10/isis_30.html Και δη όταν τα πάντα έχουν ειπωθεί https://www.academia.edu/19792587/ΣΚΕΨΕΣ_ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ_ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ_https_www.facebook.com_athanassiadis.konstantinos_posts_10208107276257104_pnref_story και είναι και καταγεγραμμένα στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας http://infognomonpolitics.blogspot.se/2012/12/blog-post_7623.html πριν από χιλιάδες χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.facebook.com/notes/athanassiadis-konstantinos/κάπου-κάποτε-έγινε-μια-συζήτηση-ενός-φιλοσοφικού-πειράματος/226041624076517

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Congrats Stavro! Keep up the good work. Is it available at Amazon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχει μια ειδικη υπερηφανεια να εισαι Ελληνας.
    Ευγε Σταυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να ακούμε τις σκέψεις που γίνονται προτάσεις,να τις συζητάμε,κυρίως να τις μελετάμε,διότι μόνον έτσι θα βρούμε λύσεις.
    Βιβλία σαν του Σταύρου είναι αναγκαία εργαλεία για να εντοπίσουμε τις αιτίες της κρίσης (ηθικής,πολιτικής,κοινωνικής) και ύστερα,να τις αντιμετωπίσουμε.

    Χρόνια πολλά σε όλους,στους διαχειριστές του ιστολογίου -κ. Καλεντερίδη,Κριστιάν,Ανδρέα- στους σχολιαστές,στους αναγνώστες,στην πατρίδα μας από άκρου εις άκρον, και σε όλον τον κόσμο.
    Χρόνια πολλά Ελλάδα,με δύναμη!
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αμφιβαλλω πως θα θα ειναι μια καλη προσπαθεια αλλα πως να παρω σοβαρα καποιον που αναφερομενος στον ανεκδιηγητο Λαζαριδη σταζει μελι το στομα του?κ.Σαββα ,ποιοτικως δεν εχετε σχεση με αυτα τα νουμερα , βαριδια ειναι για σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σταύρος απ' ότι κατάλαβα ακολουθεί τη νέα μόδα στην πολιτική η οποία προωθεί νεαρούς πολιτικούς με θεωρητικά ριζοσπαστικές ιδέες. Περισσότερο βέβαια προς την πατριωτική πλευρά στην περίπτωση του. Κάτι σαν δεξιός Τσίπρας. Καλές οι ιδέες του αλλά το "καλάθι" μας καλύτερα να το κρατάμε μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις καταλάβει λάθος. Αντιπαρέρχομαι τα γραφικά σχόλια περί δεξιάς, τσιπρέων και πατριωτισμού και σε συμβουλεύω να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Στο εν τω μεταξύ κράτα και τρύπιο καλάθι αν θες μιας και εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν μοιράζω τίποτα. Που και να ήμουν, πάλι δεν θα μοίραζα, αλλά αυτά είναι για πιο προχωρημένους..

      Διαγραφή
    2. Απολογούμαι αν τα σχόλια μου τα θεώρησες γραφικά Σταύρο και εκτιμώ που δημοσίευσες το σχόλιο μου παρόλο που προσβλήθηκες από τους χαρακτηρισμούς μου, πράγμα που δεν ήθελα. Αυτό που μοιράζεις είναι ιδέες. Προφανώς οι ιδέες αυτές μπορούν να υλοποιηθούν, κακά τα ψέματα, μόνο αν το Δέλτα γίνει κυβέρνηση, είτε σαν κόμμα είτε με το να υποστηρίξει κάποιο κόμμα. Άρα εδώ γίνεσαι πολιτικός. Εκτός και αν θες να κρατήσεις το Δέλτα ένα κίνημα ιδεών για χόμπι και απλά να πέφτουνε ιδέες στα τρύπια καλάθια.

      Διαγραφή
    3. Πιστεύετε ότι οι πολιτικοί δεν ξέρουν τι χρειάζεται;
      Δεν τους συμφέρει να αλλάξουν τίποτε!

      Διαγραφή
  10. Η εποχή μας διακρίνεται για το μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο. Ο Σταύρος είναι μια νοήμονα φωνή με επιχειρήματα. Είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να ενισχυθεί μήπως και αποφύγουμε τις γενικεύσεις, που δυστυχώς έχει επαληθεύσει η ιστορία για το συνάφι των πολιτικών. Παράλληλα έχει μια μετριοπαθή πατριωτική προσέγγιση που μας χρειάζεται. Μια προσέγγιση χωρίς αποξενωτικές διαθέσεις και χωρίς ισοπεδοτικές αναιρέσεις, εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων και εχθρικών διεκδικήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αρκετά φτωχό του βιογραφικό ως προς την επαγγελματική δραστηριότητα/εμπειρία. ακόμα και το "και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας" είναι κάπως ασαφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.