23/8/17

Αλλοδαποί... ψάρευαν αρχαία στα Χανιά

  • (Φωτ.: Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή)
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, προχώρησαν χθες άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ενημερώθηκε το πρώτο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για πιθανή διενέργεια καταδύσεων από επιβαίνοντα του ιστιοφόρου “Contenius Eagle”, σημαίας Γερμανίας, με σκοπό την ανάσυρση αρχαιολογικών ευρημάτων, στη θαλάσσια περιοχή Χοιρονήσι Κολυμβαρίου Χανίων. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καθώς επίσης και ευρήματα ρωμαϊκής-βυζαντινής περιόδου. Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος, αφού κατέπλευσε στον ενετικό λιμένα Χανίων συνοδευόμενο από το περιπολικό του Λιμενικού, βρέθηκαν 16 τμήματα πολιτιστικών αγαθών αρχαίας περιόδου».
Από το Λιμεναρχείο, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα, το σκάφος, ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και οι ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ενημερώθηκε η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Νομικός.
http://www.pontos-news.gr/article/168379/allodapoi-psareyan-arhaia-sta-hania

2 σχόλια:

  1. Μας κατακλεψαν υα επιγεια, τωρα (τελος παντων το "τωρα"), μας κλεβουν και τα υποθαλασσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώρα να μελετήσουμε νηφάλιοι την πνευματικότητά μας που μένει ανεκμετάλλευτη,αναξιοποίητη,χρησιμοποιουμένη μόνο για πολιτικούς ή άλλους,προπαγανδιστικούς χάριν αστε'ι'σμού προχείρου σκοπούς και λόγους.Ευελπιστώντας πως οι Αρχές Ασφαλείας θα διερευνήσουν καλώς και διενεργήσουν τους δέοντες ελέγχους προκειμένου για τις κατακλαπείσες Αρχαιότητες περί των οποίων άλλοι πασχίζουν(αλλογενείς εδώ και χρόνια με γενιές)ενώ οι ημέτεροι εμπτύουν(αρέσκονται μόνο 'στο γρήγορο φαγητό με 'λίγα λάχανα από τον κήπο).Η Μελίνα,πάντως,έστειλ'ένα μήνυμα.Ο Τυραννόσαυρος,επίσης,της ελλαδικής πολιτικής,προσφάτως αποθανών(παν-αιωνία..),ακούεται ότι έκρυπτε πολλά(θα τα επιστρέψη-για να κατασχεθούν και αποδοθούν και αυτά..-και αν ναι πότε ακριβώς;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.