9/8/17

Η τυραννία των χαμηλών προσδοκιών


Πας σε ένα εστιατόριο γεμάτο ποντίκια και ακαθαρσίες. Οι σερβιτόροι είναι αγενείς, η κουζίνα δεν έχει εξοπλισμό και το μέρος φαίνεται εντελώς ανοργάνωτο. Σε καθησυχάζει, όμως, ο φίλος σου. Ο σεφ έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν αξιολογείται από κανέναν και δεν έχει το δικαίωμα να απαιτήσει μεγαλύτερη καθαριότητα στον χώρο. Είναι, όμως, σπουδαίο το φαγητό του – έτσι λένε όλοι, άρα πρέπει να ισχύει.
Οι πελάτες που έχουν μια παραπάνω οικονομική άνεση πάνε και τρώνε αλλού, και ο μάνατζερ του εστιατορίου στέλνει τα παιδιά του απέναντι που έχει ένα πεντακάθαρο μαγαζί, αλλά μη μένεις στις εντυπώσεις. Το εστιατόριο είναι πολύ καλό.
Λες, καλά να το πιστέψω, αλλά τι βλάπτει να κάνουν και μια εντομοκτονία; Θα πέσει το επίπεδο του σεφ; Μαθαίνεις ότι η διοίκηση και το συνδικάτο δεν συμφωνούν στο θέμα της καθαριότητας, τη βρίσκουν καταπιεστική, αλλά σε διαβεβαιώνουν ότι το εστιατόριο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα καλύτερα του κόσμου. Τα φαγητό σκίζει.
Ποιος αφελής θα ανεχτεί να ακούσει αυτές τις ανοησίες;

Για τη συνέχεια kathimerini

7 σχόλια:

  1. Πας σε ένα εστιατόριο με έναν φίλο σου και αρχίζει να πονάει το κεφάλι σου.
    Το λες στον δικό σου και αυτός αντί να σου δώσει ένα ντεπόν, φωνάζει τον φημισμένο σεφ να έλθει με την μεγάλη τη μαχαίρα και να σου κόψει το κεφάλι.
    Για να μη πονάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και καπως ετσι λειτουργουνε ολα τα"εστιατορια" του ελληνικου δημοσιου...οσο οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ φωλιαζουν σ αυτα.....και τονκαποδιστρια να αναστησουμε κρατος σωστο δε θα δουμε

      Διαγραφή
    2. Οπότε;;;
      Καθόμαστε και περιμένουμε το τέλος μας...
      Αιωνία σου η μνήμη φίλε!

      Διαγραφή
  2. Αν συντάσσεσαι με αυτούς που ως λύση προτείνουν πονάει κεφάλι/κόβει κεφάλι, και όχι να εφαρμόσουμε σωστη θεραπεία, να σας αφιερώσω ένα κομμάτι του Ζ. Σαραμάγκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συντασσεσαι με εκεινους που ως λυση προτεινουν τους ιδιους συνδικαΛΗΣΤΕΣ υπο διαφορετικο μανδυα και δεν κατανοουν το μεγεθος της κρισης κ ελλειψης αρχως τοτε καλυτερα να αφησεις τις αφιερωσεις...και φυσικα αλλου χρειαζεται σωστη θεραπεια,αλλου κοψιμο διοτι δεν ειναι τοσο απλο οσο θα θελες να το παρουσιασεις....αλλου πονα κεφαλι...και αλλου ειναι γαγγραινα.Η μηπως ακολουθεις δογμα βερναδακη και οι ιερες αγελαδες ειναι στο απυροβλητο ακομη και ως πλαστογραφοι/καταχραστες?

      Διαγραφή
    2. Γάγγραινα στο κεφάλι; Πολύ ενδιαφέρον αυτό.
      Οι γιατροί το ξέρουν;

      Διαγραφή
    3. απο αυθαιρεσια παντως εισαι ενταξει.Μονο το κεφαλι"ποναει" στη δικη μας περιπτωση?μονο αυτο εχει προβλημα?αν αλλαξει δλδ η ηγεσια που βρισκεται εντος βουλης ολα θα λυθουνε?ο επιορκος,ο πλαστογραφος,ο απατεωνας που παρασιτουν αποτελουν τμημα του"ποναει" κεφαλι για σενα?..και οχι γαγγραινα που απαιτει κοψιμο......ενδιαφερουσα λοιπον η αποψη σου,Βερναρδιακης σχολης και συ.Οσο δε περι ιατρων,ευτυχως που δεν εισαι

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.