9/8/17

Γιατί μισούν τον Πύρρο;

Το γεγονός ότι ο Πύρρος Δήμας υπήρξε ολυμπιονίκης σαφώς και δεν τον βάζει στο απυρόβλητο. Η αθλητική ιστορία (στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο) είναι γεμάτη από υπεραθλητές που σε πολλά άλλα στάθηκαν απελπιστικά κατώτεροι των περιστάσεων. Στην περίπτωση του Πύρρου όμως τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά. Ο τρις χρυσός ολυμπιονίκης στην άρση βαρών δέχεται μια απίστευτης έκτασης και χυδαιότητας επίθεση εδώ και μέρες. Ο Πύρρος δεν συνελήφθη ποτέ ντοπαρισμένος παρότι πέρασε δεκάδες τεστ. Υπήρξε πάντα χαμηλών τόνων και δεν απασχόλησε ποτέ τα ΜΜΕ με την προσωπική του ζωή. Ποτέ δεν έκανε δηλώσεις για «ανωτερότητα της ελληνικής φυλής», για «ελληνικό DNA» όπως άλλοι.

Όχι φίλοι μου. Ο Πύρρος Δήμας διέπραξε ένα πολύ μεγαλύτερο (για ορισμένους) έγκλημα από όσα ανέφερα παραπάνω: Είχε το θράσος να αμφισβητήσει την Εθνοσωτήριο Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο μετανάστευσε στις ΗΠΑ εξαιτίας των τεράστιων περικοπών στις επιχορηγήσεις της ομοσπονδίας άρσης βαρών, την δεύτερη μέσω ενός άρθρου του στην Καθημερινή όπου απέρριπτε την υπέροχη έμπνευση της απονομής της σημαίας στις παρελάσεις μετά από κλήρωση.


Για τη συνέχεια Liberal

37 σχόλια:

  1. Η πάγια ολοκληρωτική και μηδενιστική τακτική των Κομμουνιστών είναι να κλαδεύουν ότι προεξέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown, μη σε πάρει χαμπάρι ο Κριστιαν...

      Διαγραφή
    2. @ Κριστιάν Ακκυριά,

      Όταν επινοείς "κανονισμούς" (πχ. "...απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε ως υπογραφή Unknown, Άγνωστος, κλπ..."), να έχεις και την συνέπεια να τους τηρείς! Πριν καιρό, είχες χαλάσει το κόσμο για αυτό το θέμα κι έσβηνες τις απαντήσεις όσων υπέγραφαν ως "Unknown" ή "Άγνωστος". Αποφάσισε λοιπόν τι θα κάνεις: Ή θα τηρείς τους "κανονισμούς" που εσύ επινόησες και θα σβήνεις όλες τις απαντήσεις υπογεγραμμένες "Unknown" ή "Άγνωστος", ή επιτέλους θα παραδεχτείς πως η εμμονή σου να μην θέλεις ούτε να βλέπεις τέτοιες υπογραφές ήταν εντελώς άστοχη!

      Διαγραφή
    3. Το έχομε ξαναπεί, ο κανονισμός που είχε αναρτηθεί έπαψε να ισχύει. Δεν είμαι ο μόνος διαχειριστής του ιστολογίου, υπάρχουν και δυο άλλα αγαπητά πρόσωπα.
      Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάθε ανώνυμο σχόλιο πρέπει να σβηστεί, αλλά αφού δεν ισχύει πλέον αυτός ο κανονισμός ούτε καν ασχολούμαι.
      Μόνο φυσικά σε περίπτωση προσωπικής επίθεσης στο άτομο μου και τρολ επιμένω να γνωρίσω ποιος επιτίθεται.
      Η εμμονή μου δεν ήταν ούτε είναι άστοχη, ιδιαιτέρα για τη δική σου περίπτωση παρότι εξακολουθείς να κρύβεσαι πίσω από Pointman. Κάποτε θα πρέπει να το ρυθμίσεις και αυτό.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Poitman
      Έλαβα γνώση.
      Όσο παραμένεις ανώνυμος, και δεν εννοώ το ονοματεπώνυμον, δεν πρόκειται να ανοίξω συζήτηση μαζί σου για τα θέματα που θίγεις και τα σχόλια περί του ατόμου μου.
      Επαναλαμβάνω τη παλιά μου προτροπή: μην ασχολείσαι με μένα και σταμάτα να με βαθμολογήσεις.

      Διαγραφή
    6. Οι παγκοσμίως κατώτατοι αριστεροί, δεν θα μπορούσαν ποτέ να διαφέρουν και στην Ελλάδα μας. Κοινό τους γνώρισμα, η επιμονή τους στην κάθε είδους εμμονή, που κατά κανόνα αντί να ανυψώνει, καταβαραθρόνει.

      Διαγραφή
  2. Ο Πύρρος Δήμας αποτελεί για εμάς τους Έλληνες (για να μη θεωρηθεί ότι μιλώ εξ ονόματός τους, τουλάχιστον για εμένα) ένα ανυπέρβλητο Σύμβολο. Σφράγισε μια εποχή επίπλαστης οικονομκής ευμάριας η οποία όμως υστερούσε σε επίπεδο ουσιαστικής ανωτερώτητας και προβολής. Αυτό ακριβώς το πνευματικό και πολιτιστικό "κενό" κάλυψε όλη η ομάδα της άρσης βαρών και τελικά μας έκανε πολλάκις εθνικά υπερήφανους. Μας έκανε να δακρύσουμε στην θέα της Σημαίας και στο άκουσμα του Ύμνου, να σφίξουμε το μπράτσο της καρέκλας όταν με την υπερπροσπάθειά του (και των άλλων αθλητών) κέρδιζε τα μετάλλια...
    Ο Πύρρος- αγνό παιδί της Ελληνικής Υπαίθρου - αγαθός και καλοπροαίτερος όπως ήταν, διέπραξε ένα τραγικό σφάλμα..
    Δέχθηκε να συμμετάσχει στα "πολιτικά" δρώμενα ως κομματικό κεφάλαιο. Ταυτίστηκε με Ό,ΤΙ ΣΥΧΑΜΕΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
    Φυσικά, η κομματοκρατία που λυμαίνεται την Πατρίδα την περίοδο αυτήν, έπαιξε και παίζει πολύ καλά το "παιχνίδι" της οικιοποίησης και υφαρπαγής των εθνικών συμβόλων αλλά και της αποδόμησης όταν απαιτηθεί..
    Αποτέλεσμα είναι ο Πύρρος πλέον να στέκει πολύ πιο χαμηλά από εκεί που τον τοποθετήσαμε ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ: στην κορυφή της Εθνικής Συνείδησης, πλάι σε άλλους γίγαντες που δεν καταδέχτηκαν πλούτη και αξιώματα μένοντας προσηλωμένοι σε διαχρονικές Αξίες και Ιδανικά.
    Επίσης, αποτέλεσμα είναι, ελληνόφωνα "πολιτικά κόπρανα τύπου Παπαδημούλη" τα οποία λυμαίνονται το αίμα του Γένους και καπηλεύονται την πολιτική σκέψη και οργάνωσή μας, να "βγάζουν γλώσσα".
    Εμένα προσωπικά ο Δήμας με πίκρανε πολύ. ΔΕΝ τον ήθελα ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, ούτε κανένα από αυτά τα κομματικά πτωματικά υγρά που ρέουν στις ζωές μας, στο μυλό και την καθημερινότητά μας. Κι αν οπωσδήποτε ήθελε να "κατέλθει εις την πολιτικήν κονίστρα" θα έπρεπε να απαιτήσει την ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ του συμμετοχή στα ψηφοδέλτια ώστε να παραμείνει σχετικά άφθαρτος..
    Εν πάση περιπτώσει, όπως προείπα, ο Πύρος προερχόμενος από περιοχή του μείζονος Ελληνισμού η οποία και έμεινε εκτός του δημιουργηθέντος προτεκτοράτου δεν παρακολούθησε -όπως εκατομύρια Έλληνες άλλωστε- τα τεκτενόμενα στον χώρο αυτόν που ονομάζουμε Ελλάδα. Δεν προσπάθησε ίσως,και δεν θα μπορούσε σίγουρα να μπορέσει ν΄αντιμετωπίσει τους ελιγμούς του δύσοσμου συστήματος που δολοφόνησε τον Καποδίστρια, φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, αλυσόδεσε την Πατρίδα χειροπόδαρα σε ληστρικά χρέη, αιματοκύλισε το Έθνος δύο φορές (την μία διαρκούσης Γερμανικής κατοχής), απέκοψε τμήματα εθνικού εδάφους και πρόσφατα ξεπούλησε για 99 έτη ό,τι υπάρχει σ' αυτόν τον Τόπο...
    Για να τελειώνω, τον Πύρρο τον συγχωρώ!!! γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΝΙΟΤΕ ΣΦΑΛΟΥΝ,διαφέρουν όμως από τους αλήτες στο ότι ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕΣ.
    Ο Πύρρος - για μένα - θα είναι πάντα ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ, έστω και λαβωμένο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά 'ταν ο Πύρρος μόνον... Όλον τον Ελληνικό λαό μισούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι λογικό κάποιος τιποτένιος,αλήτης,απατεώνας να επιτίθεται σε κάποιον που με τις πράξεις του τίμησε τη χώρα του.Φαίνεται το μέγεθος της ανεπάρκειας του.Αυτό ονομάζεται φθόνος στην καλύτερη περίπτωση.Το θετικό είναι ότι μας βοηθά να κατανοήσουμε την ποιότητα των κυβερνώντων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τίμησε την χώρα του που είναι η Αλβανία αλλά την χώρα που όποτε την συμφέρει κάνει τους αλλοδαπούς Έλληνες για να παίρνει τα μετάλλια. Στην Αλβανία γεννήθηκε. Εκεί μεγάλωσε. Εκεί σπούδασε. Εκεί ξεκίνησε τον αθλητισμό. Εκεί διαμορφώθηκε σαν αθλητής. Και το κυριότερο...... Όλα αυτά έγιναν δωρεάν με χρήματα του Αλβανικού κράτους που ο επαγγελματίας συνειδητός προδότης κατηγορεί και απαξιώνει να λέει την αλήθεια. Τι να περιμένω λοιπόν από κάποιον που απαρνείται την πατρίδα που τον γέννησε; Να σεβαστεί την χώρα που το φιλοξένησε;

      Διαγραφή
    2. Aparadekta einai osa grafete kyrie Thoma. O Pyrros einai Ellinas Ipirotis kai ohi Alvanos kai i patrida tou i Himara kai oli i Vorios Ipiros einai sklavomeni.I alvaniki kyriarchia omos einai ypo airesi symfona me diethneis synthikes.

      Διαγραφή
    3. Mipos theoreite kai ton kyrio Gavroglou Tourko? Einai idia periptosi me ton Pyrro. Eseis an eixate gennithei stin Himara i stin Konstantinoupoli tha thelate na sas fonazoun Tourko i Alvano? I mipos den sas peirazei?

      Διαγραφή
    4. Κύριε Κονταρίνη δεν ξέρετε και έχετε άποψη. Ρωτήστε κανένα χειμαριώτη να σας πει για την οικογένεια Δήμα τι έχει τραβήξει ...από τα καθεστώτα που εσείς προφανώς λατρευετε...

      Διαγραφή
  5. Μισώ τον ΣΥΡΙΖΑ...και τα πεπραγμένα του όσο λίγα πράγματα!!!...Στην περίπτωση αυτή ομως...και γνωρίζοντας τον κόσμο του αθλητισμού όσο λίγοι λόγω ιδιότητας...διαφωνώ με το άρθρο οριζόντια και κάθετα...δεν είναι όλα πολιτικη οπως νομίζετε....υπάρχουν και άλλα!!..κλείνοντας εδώ το σχόλιο μου....γιατί ξέρω ότι μπορεί να προκαλέσει μεγαλη ζημιά στην πατρίδα...πράγμα που δεν το επιθυμώ...-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας σύγχρονος ήρωας βγαλμένος από τα σπλάχνα του Ελληνισμού τον οποίο τολμάνε οι πολιτικοί απατεώνες και τα έμμισθα troll να λοιδορήσουν. Τολμάνε δλδ οι θρασύδειλοι να βρίζουν το λιοντάρι. Να πω ότι είπε και ο "πουθενάς" Παπαδημούλης κάτι αξιόλογο πάει στο καλό αλλά με τέτοια μπουρδολογία εκτείθεται κι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτο ΠΑΣΟΚοκείμενο υπεράσπισης του άθλιου Πύρρου Δήμα! πληρωμένο προφανώς...

    Άθλιος και τρισάθλιος ο ΠύρροΔήμας όχι "επειδή υπερασπίστηκε την αριστεία" ή "επειδή τα έβαλε με τους Συριζανέλ" αλλά για τους εξής 3 λόγους:

    1)Δέχθηκε να πολιτευτεί-λερωθεί ως βο(υ)λευτής με το ΠΑΣΟΚ
    2)Ως βο(υ)λευτής του ΠΑΣΟΚ ΣΙΩΠΗΣΕ όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκοψε τις συντάξεις των βορειοηπειρωτών, των ίδιων δηλαδή των συμπατριωτών και συγγενών του!
    3)Δέχθηκε στο δημοψήφισμα του 2015 να γίνει... Μπογδάνος! Δηλαδή με ποταπό τρόπο να γίνει σημαιοφόρος των Ναιναίκων του "ΜένουμεΕυρωπέη" αντί έστω να μείνει ουδέτερος και όχι να διχάσει με τέτοια ανθελληνική στάση.

    Θα μπορούσα να του καταλογίσω και άλλα, όπως η σχέση του με το εγχώριο σταρ σύστεμ ή η μη αντίδρασή του στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που τον εμφάνιζε να έχει μόνο έλληνα πατέρα λες και η οικογένειά του ΟΛΟΚΛΗΡΗ δεν είναι γενιά προς γενιά ελληνική...
    θα μπορούσα να του καταλογίσω επίσης τον ακόλαστο βίο του παρέα με άτομα του σταρ σύστεμ που παρήγαγε τα άπειρα σκάνδαλα που ακούγονταν σε τέτοιο αριθμό και με τέτοιες πιπεράτες λεπτομέρειες ώστε αποκλείεται να μην υπήρχε έστω και ίχνος αλήθειας...

    Και μόνο όμως για τα 3 αυτά που πρωτοανέφερα, τονίζω πως ΠύρροΔήμα, ΚΑΝΕΝΑ πασοκοκείμενο δεν θα ξεπλύνει τη βρωμιά με την οποία κάλυψες την ένδοξη καταγωγή σου, τη Χειμάρρα, τα μετάλλιά σου...
    Άει στην Αμερική λοιπόν ως τυχοδιώκτης μισθοφόρος κι ακόμη πιο πέρα γιατί ενώ ήσουν εθνικό σύμβολο πήγες για τα οφίκια και τα λεφτά και βούτηξες στο βόθρο του πασοκισμού και γερμανοδοσιλογισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ El Carnicero Rojo,

      Για να γράφεις "...άει στην Αμερική λοιπόν ως τυχοδιώκτης μισθοφόρος..." για τον τρις Χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, σίγουρα εσύ θα έχεις προσφέρει περισσότερα (από ότι ο Πύρρος Δήμας) στην Πατρίδα. Θα σου ήταν κόπος να μας πεις και σ' εμάς που δεν ξέρουμε, τι ακριβώς έκανες ΕΣΥ παραπάνω από τον Πύρρο; Διότι για να μιλάς έτσι απαξιωτικά ("...άει στην Αμερική λοιπόν ως τυχοδιώκτης μισθοφόρος...") για τον Πύρρο Δήμα, εσύ θα πρέπει να είσαι τουλάχιστο τετράκις Χρυσός Ολυμπιονίκης ή εθνικός ευγεργέτης ή εν ζωή ήρωας πολέμου ή ο ίδιος ο Θεός! Λοιπόν; Είσαι ή απλά πουλάς τρελίτσα, "πνεύμα" και άποψη από τον καναπέ σου με το aircondition στο full και πιπιλίζοντας νωχελικά το καλαμάκι του φραππέ;

      Διαγραφή
    2. Έπινε φραπέ την ώρα που ο Πύρρος σήκωνε τα χρυσά και ψήφιζε όχι που έγινε ναι αφου πρώτα είχε σκοτωθεί υπέρ του όχι σε ένα δημοψήφισμα που ήταν το πιο κακόγουστο θεατρικό έργο στην ιστορία επειδή ήταν πολύ έξυπνος....

      Διαγραφή
    3. Pointman,
      Ανόητε & απολίτικε πασόκε ειδωλολάτρη, τη λαική παροιμία "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" την ξέρεις;
      Σιγά μην την ξέρεις αλλιώς δεν θα έμενες στα μετάλλια που πήρε ο Δήμας και θα κοίταζες και το ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΙΟ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ.

      Ό,τι κέρδισε στον αθλητισμό, το λέρωσε στην πολιτική...
      Όσο τίμησε τη Χειμάρρα στον αθλητισμό, τόσο τη ατίμασε μέσα στη βουλή...
      Είναι πια λερός... ηθικά, πολιτικά, εθνικά αμαυρωμένος... ανάξιος...
      αυτό αφήνει ως παρακαταθήκη στα νέα παιδιά δίνοντας το σύνθημα της φυγής στο εξωτερικό...

      Εσύ πασόκε Pointman, βλέπε επιλεκτικά τα πράγματα με τα πασοκογυαλιά σου... και μη βλέπεις τα μνημόνια που στήριξε, ούτε τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών που ψήφισε ως πασόκος βολευτής να κοπούν... άλλωστε από σκυλιά των μνημονίων δεν περιμένω κοινή λογική, ούτε αίσθηση δικαίου...
      Άντε τώρα στο φραππέ σου και στις ονειρώξεις με τον τυχοδιώκτη μισθοφόρο μνημονιάκια Δήμα...

      Διαγραφή
    4. @ El Carnicero Rojo,

      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τον οχετό που ξέρασες. Ξέρεις, όταν οι ανόητοι ημιμαθείς εκνευρίζονται επειδή αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιβάλλον με το «έτσι θέλω» την άποψή τους, καταφεύγουν σε βρισιές (και ίσως σε απειλές εάν εκνευριστούν αρκετά) - όπως ακριβώς αντέδρασες εσύ.

      Σου εύχομαι να ξεπεράσεις γρήγορα τα ψυχολογικά που σε βασανίζουν, να μην αμελείς την φαρμακευτική αγωγή που σου έδωσε ο ιατρός σου και να αποφεύγεις τις παρέες με ακραίους ταλιμπάν κάθε πολιτικής ή θρησκευτικής ιδεολογίας.

      Διαγραφή
    5. @Pointman,

      Επί της ουσίας τίποτα; έτσι πασόκε;
      Μην τυχόν και παραδεχθείς ότι λες βλακείες και βλέπεις ΜΟΝΟ επιλεκτικά το βίο και την πολιτεία του ΠυρροΔήμα κατά πώς σε συμφέρει, ε;
      Το περίμενα από σένα από τη στιγμή που έδειξες το άθλιο επίπεδό σου μιλώντας για φραπέδες και καναπέδες... τσιμουδιά για τα άσχημα και εμμονή μόνο στα μετάλλια... τυπικές πασοκικές παρωπίδες...

      Λοιπόν, σκυλί των μνημονίων, άθυρμα του Πασόκ, ζόμπυ του ΓΑΠ και ψηφοφόρε του Λαλιώτη που μιλάς για φαρμακευτικές αγωγές, δεν πρόκειται να απαντήσω στα παραληρήματά σου άλλο γιατί σε σκυλοβαρέθηκα... σε αφήνω στις ονειρώξεις σου με τον αρνησίπατρη μισθοφόρο πασόκο βουλευτή σου και με τα υπόθετά σου που σε κρατάνε να ελπίζεις πως το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στην εξουσία και κάπου θα σε διορίσει...
      Ό,τι κι αν λες, πασοκικός βόθρος σαν της Χειμωνού τα ξεράσματα στο facebook...

      Διαγραφή
    6. @ El Carnicero Rojo,

      Να βάλεις θερμόμετρο. Έχεις πυρετό και δεν ξέρεις ούτε τι λες, ούτε τι γράφεις. Με λίγη αντιβίωση των 500mg δις ημερησίως και ξεκούραση, θα το ξεπεράσεις και θα επανέλθεις στην πραγματικότητα. Αν και οι ψυχικές διαταραχές δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν, εύχομαι, καλή τύχη σε εσένα και όσους από το οικογενειακό σου περιβάλλον είναι αναγκασμένοι να σε ανέχονται. Κουράγιο και περαστικά!

      Διαγραφή
  8. Τίμησε την πατρίδα μας και ένέπνευσε νέα παιδιά να μυηθούν στον αθλητισμό.... Θα μπορούσε να διαπρέψει και ως προπονητής..τι καλύτερο για έναν πρώην αθλητή να συνεχίζει να δρέπει καρπούς ... Ο συγκεκριμένος όμως μπήκε στην πολιτική χωρίς να έχει γνώσεις ούτε πολιτικής ούτε της ιστορίας του κόμματος που εκπροσώπησε ... μπήκε ως αδαής.ένας άνδρας που έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας με τέτοια επιτυχία δεν δικαιούται να ειναι μερος της καταστροφής του λαού της .. Αν θυμάμαι κατηγορήθηκε πως έφυγε στην Αμερική για μια πολύ καλή πρόταση με πολλά λεφτά.. αφού βέβαια έληξε η θητεία του ως βουλευτής.. να τα λέμε κι αυτά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Μαρία Θεμελή

      Ο Πύρρος Δήμας, κατάφερε όλα όσα δεν έχει κάνει ΚΑΝΕΙΣ άλλος Έλληνας αθλητής. Τίμησε την Πατρίδα, ύψωσε τη γαλανόλευκη, έγινε έμπνευση για τα νέα παιδιά να μυηθούν στον αθλητισμό. Ο Πύρρος Δήμας, είναι σύμβολο.

      Ναι, συμφωνούμε πως δεν θα έπρεπε να εμπλακεί με την πολιτική. Ακόμη και η λέξη «εμπλακεί» δεν ακούγεται σωστά, διότι δεν κυνήγησε το πολιτικό αξίωμα, δεν είχε εμμονή με το βουλευτιλίκι, δεν είναι άλλος ένας άεργος κηφήνας που βρήκε καταφύγιο και βιοπορισμό στην πολιτική. Ο Πύρρος ήταν ήδη στην ΚΟΡΥΦΗ του κόσμου, δεν χρειαζόταν να αποδείξει τίποτα. Του έγινε η πρόταση από πολιτικό κόμμα κι αυτός ως αγνό και καλόκαρδο παιδί θεώρησε ότι από την θέση του βουλευτή θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα - αποδείχτηκε μια λάθος απόφαση. Όλοι κάνουμε λάθη.

      Η εμμονή κάποιων να τον κατηγορούν είναι ανόητη. Προσπαθούν πλήξουν το «σύμβολο» Πύρρος Δήμας, όχι λόγω πολιτικών διαφορών, αλλά επειδή δεν μπορούν να του συγχωρήσουν την μία λάθος επιλογή στη ζωή του, λες και οι κατήγοροί του είναι τέλειοι και τα κάνουν όλα σωστά. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια» λέει η παροιμία και στην περίπτωση όλων όσων κατηγορούν τον Πύρρο Δήμα, φαίνεται πως η παροιμία ταιριάζει απόλυτα. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, οι ανθυποτίποτες ασήμαντοι που δεν είναι ικανοί να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, οι οκνηροί αγράμματοι κι απαίδευτοι «Ελληναράδες», να κατηγορούν τον Πύρρο ως «Αμερικανόδουλο», ως «μισθοφόρο», ως «πουλημένο τσιράκι της νέας τάξης πραγμάτων»… Πόσο κατάντια πια; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν κάποιοι; Πόσο μίσος και χολή να βγάλουν για αυτόν τον τρις Χρυσό Ολυμπιονίκη υπερ-αθλητή που από το υψηλότερο βάθρο των νικητών αγκάλιαζε την γαλανόλευκη και τα μάτια του πλημμύριζαν δάκρυα συγκίνησης; Εάν ο Πύρρος είναι «Αμερικανόδουλος μισθοφόρος» και «πουλημένο τσιράκι της νέας τάξης πραγμάτων», τότε αλίμονο σε εμάς που δεν σταθήκαμε καν ικανοί να πετύχουμε το ένα εκατομμυριοστό από τα δικά του επιτεύγματα! Αλίμονο! Αλίμονο και ντροπή σε όποιον αγνώμονα και αχάριστο «γαϊδαρο» δεν σέβεται.

      Διαγραφή
    2. Pointman,

      Πολλά σχόλια, αλλά κανείς νομίζω δεν έπιασε το θέμα. Ούτε πουλημένος, ούτε αμεριακανόδουλος, ούτε τίποτε απ' αυτά.

      Ο Δήμας, επειδή τίμησε ως αθλητής την Ελλάδα, αμείφθηκε με τον βαθμό τού υπολοχαγού (;), έφθασε να γίνει ταγματάρχης κι εν συνεχεία μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ενός κόμματος.
      Γιατί όλα αυτά; Πού αλλού στον πολιτισμένο κόσμο γίνονται τέτοιες διακρίσεις;
      Η σχέση του με τον στρατό ήταν ανύπαρκτη, όπως και με την πολιτική. Τι προσέφερε με την παρουσία του στην Βουλή; Τίποτε, απολύτως τίποτε!
      Ποτέ δεν τον άκουσα ν' αναφερθεί, έστω και μία φορά, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, την μαρτυρική Β. Ήπειρο, διότι προφανώς δεν τού το επέτρεψε το κόμμα, το οποίο τον ήθελε στο ψηφοδέλτιο για ρεκλάμα.
      Αυτή είναι η κατάντια, όχι τού Δήμα, αλλά τής Ελλάδας.

      ΥΓ: Μόνο σε υπανάπτυκτα κράτη γίνονται "πολιτικοί" κάποιοι, μόνο και μόνον επειδή υπήρξαν καλοί αθλητές, δημοφιλείς ηθοποιοί κλπ.

      Διαγραφή
    3. Να συμπληρώσω το παραπάνω μου σχόλιο. Βλέπω ότι είχε πάρει και κάποιες διοικητικές θέσεις. Αυτές μάλιστα, έχουν σχέση με τον αθλητισμό, τον τομέα, δηλαδή, στον οποίο διέπρεψε. Τα άλλα όχι.

      Διαγραφή
    4. @ Nativist,

      Επειδή ίσως δεν έχεις ενημερωθεί σχετικά, θα ήθελα να μου επιτρέψεις να αναφέρω μερικά σχόλια και μερικά παραδείγματα σχετικά με το τι συμβαίνει στον πολιτισμένο κόσμο (αυτό επειδή προηγουμένως έγραψες «…μόνο σε υπανάπτυκτα κράτη γίνονται ‘πολιτικοί’ κάποιοι, μόνο και μόνον επειδή υπήρξαν καλοί αθλητές, δημοφιλείς ηθοποιοί…»).

      Αρχικά, ας διευκρινίσουμε πως με Προεδρικό Διάταγμα στους Ολυμπιονίκες απονεμήθηκε το αξίωμα του Αξιωματικού των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ), ως τιμή κατά τα πρότυπα των αρχαιοΕλληνικών Ολυμπιακών αγώνων, όπου η ιδιαίτερη πατρίδα του Ολυμπιονίκη γκρέμιζε τα τείχη της για να υποδεχτεί το τέκνο της και του απένειμε εφ’ όρου ζωής μισθό (για αυτόν ΚΑΙ για τα παιδιά του) και στρατιωτικά αξιώματα (πολλές φορές μέχρι και τον βαθμό του στρατηγού). Βεβαίως οι παραδόσεις στην σύγχρονη Ελλάδα ίσως δεν μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως, όμως η ένταξη των Ολυμπιονικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας με βαθμό αξιωματικού, έχει σκοπό την μισθοδοσία του αθλητή. Ως γνωστόν, ένας Ολυμπιακών προδιαγραφών υπεραθλητής δεν είναι δυνατό να εργάζεται 8ωρο ως πωλητής σε κατάστημα ή πχ σε μία εταιρεία και με τη λήξη του ωραρίου να κάνει προπόνηση στον ελεύθερο χρόνο του. Ένας Ολυμπιακών προδιαγραφών υπεραθλητής, έχει ως στόχο ζωής και ως επάγγελμα τα ρεκόρ. Επειδή όμως στην Ελλάδα οι χορηγίες από εταιρείες και από διαφημίσεις δεν είναι αρκετές για να ζήσει ο αθλητής αξιοπρεπώς και να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του και παράλληλα να προπονείται σκληρά, η πολιτεία αποφάσισε (κατά την γνώμη μου καλώς έπραξε) να εντάξει τους υπεραθλητές στην μισθοδοσία του κράτους ως κατώτερους αξιωματικούς.

      Επειδή προηγουμένως έγραψες «…μόνο σε υπανάπτυκτα κράτη γίνονται ‘πολιτικοί’ κάποιοι, μόνο και μόνον επειδή υπήρξαν καλοί αθλητές, δημοφιλείς ηθοποιοί…», θέλω να σε ενημερώσω, ότι στα ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ Ευρωπαϊκά κράτη (πχ Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρωσία κλπ - ή μήπως δεν θεωρείς τις προαναφερθείσες χώρες αρκετά προηγμένες), όχι μόνο οι Ολυμπιονίκες αλλά ΚΑΘΕ επιφανής υπεραθλητής με υψηλές επιδόσεις, προσλαμβάνεται στα Σώματα Ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ) ή εάν θέλει στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να μπορεί να έχει μισθοδοσία «βρέξει χιονίσει» και να προπονείται απερίσπαστος, ώστε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες και να τιμά την πατρίδα του.

      Τέλος, σου έχω κρατήσει το καλύτερο! Θα σε μεταφέρω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ. Εκεί όπου ο ΚΑΘΕ διακεκριμένος αθλητής ενός Highschool (Λυκείου δηλαδή) μπορεί να μπει με «κλειστά μάτια» σε αστυνομία, πυροσβεστική κλπ και να λύσει το πρόβλημα της ζωής του, ή να μπει με «ειδικές διατάξεις» σε στρατιωτικές σχολές για να αποφοιτήσει ως αξιωματικός ή αν είναι αρκετά τυχερός και εισαχθεί σε κάποιο College (ΑΕΙ δηλαδή) οι χορηγοί θα κάνουν ουρά για να του δώσουν τα ζεστά σπαρταριστά τους δολάρια. Όσο για την «πολιτική καριέρα» που ανέφερες, το Αμερικανικό Κογκρέσο είναι γεμάτο από πρώην αθλητές, πρώην celebrities, πρώην ηθοποιούς κλπ. Αλλά ξέχασα, οι ΗΠΑ ανήκουν στα «υπανάπτυκτα κράτη».

      Διαγραφή
    5. Αρχίζω από το τέλος. Οι ΗΠΑ είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Κι εκεί γίνονται μασκαραλίκια, βάζουν ηθοποιούς κι άλλους διάσημους για υποψηφίους (π.χ. Schwarzenegger και όχι μόνο), φιέστες που θυμίζουν καρναβάλι κλπ. Το να μπει ο διακεκριμένος αθλητής ενός Highschool (Λυκείου δηλαδή) με «κλειστά μάτια» (;) σε αστυνομία, πυροσβεστική κλπ. είναι φυσικό, αφού ούτως ή άλλως εκεί απαιτούνται και σωματικές ικανότητες, για να μην πω κυρίως. Το απαράδεκτο είναι ότι ένας καλός μπασκετμπολίστας, μπορεί να εξασφαλίσει την είσοδό του σε πανεπιστήμιο, μόνο και μόνο για να παίζει στην ομάδα τού πανεπιστημίου!

      >Αλλά ξέχασα, οι ΗΠΑ ανήκουν στα «υπανάπτυκτα κράτη»<

      Έχεις τούς Αμερικανούς για υψηλού επιπέδου ψηφοφόρους; Αν ήσαν τέτοιοι, τότε δεν θα είχαν ανάγκη τις πανηγυριώτικες φιέστες, έτσι δεν είναι; Ή μήπως θεωρείς ότι η λέξη "υπανάπτυκτος" δεν ταιριάζει σ' ένα κράτος, μόνο και μόνο επειδή είναι οικονομικά και τεχνολογικά προηγμένο; Μην ξεχνάς τι είχε πει ο Oscar Wilde για τις ΗΠΑ: “America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between.”. (Η Αμερική είναι η μόνη χώρα, που πήγε από την βαρβαρότητα στην παρακμή, χωρίς (να περάσει από) τον πολιτισμό).... Κι αυτό ήδη πριν μία 100ετία!

      Πάμε παραπάνω: "Επειδή προηγουμένως έγραψες «…μόνο σε υπανάπτυκτα κράτη γίνονται ‘πολιτικοί’ κάποιοι, μόνο και μόνον επειδή υπήρξαν καλοί αθλητές, δημοφιλείς ηθοποιοί…», θέλω να σε ενημερώσω, ότι στα ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ Ευρωπαϊκά κράτη (πχ Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρωσία κλπ - ή μήπως δεν θεωρείς τις προαναφερθείσες χώρες αρκετά προηγμένες), όχι μόνο οι Ολυμπιονίκες αλλά ΚΑΘΕ επιφανής υπεραθλητής με υψηλές επιδόσεις, προσλαμβάνεται στα Σώματα Ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ) ή εάν θέλει στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να μπορεί να έχει μισθοδοσία «βρέξει χιονίσει» και να προπονείται απερίσπαστος, ώστε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες και να τιμά την πατρίδα του
      Για πολιτικούς μίλησα. Το γράφεις και ο ίδιος και μάλιστα επαναλαμβάνεις την φράση μου και στην πρώτη σου παράγραφο, αλλά δεν προσέχεις. Πουθενά στα προηγμένα κράτη δεν αναφέρεις την Μ. Βρετανία, που έχει τούς πολιτικά ωριμότερους πολίτες, αλλά ούτε στις χώρες που αναφέρεις γίνονται πολιτικοί λόγω αθλητικών επιδόσεων. Παρεμπιπτόντως, δεν θεωρώ την Ρωσία προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος. Να ξέρομε τι λέμε, ε; Για τις προσλήψεις σε Σ.Α. έγραψα ήδη.

      Στην Αρχαία Ελλάδα είναι περίπου όπως τα γράφεις, αλλά ... κάπως λιγότερα, εκτός Σπάρτης. Εκεί δεν υπήρχαν οικονομικές απολαβές, αλλά άλλες τιμές.

      Διαγραφή
    6. Εσύ πιστεύεις ότι τον Δήμα τον έβαλαν επικεφαλής τού ψηφοδέλτιο επικρατείας τού ΠΑΣΟΚ, επειδή ... τίμησε την πατρίδα;

      Απέφυγες να απαντήσεις σ' αυτό: "Η σχέση του με τον στρατό ήταν ανύπαρκτη, όπως και με την πολιτική. Τι προσέφερε με την παρουσία του στην Βουλή; Τίποτε, απολύτως τίποτε!
      Ποτέ δεν τον άκουσα ν' αναφερθεί, έστω και μία φορά, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, την μαρτυρική Β. Ήπειρο, διότι προφανώς δεν τού το επέτρεψε το κόμμα, το οποίο τον ήθελε στο ψηφοδέλτιο για ρεκλάμα".


      ΥΓ: Να σού θυμίσω ότι κάποιος για να γίνει ταγματάρχης στον στρατό, καταβάλλει κόπους, που καμιά φορά δεν αμείβονται καν, καθ' ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία.

      Τέλος, κατ' εμέ, πρέπει πάντα να ισχύει το σωκρατικό "έκαστος εφ' ω ετάχθη", άλλως ας τον έκαναν και καθηγητή τής ... Ιατρικής. Γι αυτό έγραψα και το σχόλιο 10 Αυγούστου 2017 - 5:41 μ.μ.

      Διαγραφή
    7. @ Nativist,

      Στην ερώτησή σου «…πιστεύεις ότι τον Δήμα τον έβαλαν επικεφαλής τού ψηφοδέλτιο επικρατείας τού ΠΑΣΟΚ, επειδή τίμησε την πατρίδα;…» η απάντησή μου είναι «και βέβαια ΟΧΙ!». Νομίζω το είπα προηγουμένως, ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής, οπότε ας μου επιτρέψεις να επαναδιατυπώσω. Είμαι βέβαιος, ότι η/οι πολιτική/ες παράταξη/ξεις που του πρότειναν να τον εντάξουν στο ψηφοδέλτιό τους, σαφώς και δεν το έκαναν επειδή προσέφερε στην Πατρίδα - αν η προσφορά στην Πατρίδα οδηγούσε σε βουλευτική έδρα, θα είχαν καθίσει στα έδρανα ο Παπαμελετίου με τα παλικάρια του, χειριστές τη ΠΑ που «έριξαν ξύλο», όταν έπρεπε κι εκεί που έπρεπε και ίσως το παρόν ιστολόγιο να είχε βασικό διαχειριστή βουλευτή. Όλα αυτά ΕΑΝ υποθετικά η προσφορά στην Πατρίδα, οδηγούσε αργότερα σε βουλευτικό αξίωμα.

      Είμαι βέβαιος (όπως άλλωστε κάθε λογικά σκεπτόμενος) ότι η πολιτική παράταξη που πλεύρισε κι έπεισε τον Πύρρο Δήμα, στόχευε στην άριστη εικόνα που είχε ο Πύρρος, την απήχηση στο σύνολο του Ελληνικού λαού και την βεβαιότητα πως μία τέτοια επένδυση (διότι ας μην κρυβόμαστε, ως «επένδυση» αντιμετωπίζει ένα κόμμα κάποιον δημοφιλή υποψήφιο) θα απέφερε πολιτικά οφέλη για την παράταξη - έτσι κι έγινε. Από την άλλη μεριά, ΕΙΚΑΖΩ πως ο Πύρρος γνώριζε από πριν τους κινδύνους της έκθεσής του στην αρένα της πολιτικής. Θεωρώ, πως γνώριζε από πριν ότι ρισκάρει να κατακρημνίσει όλη την άριστη εικόνα και την αγάπη που έτρεφαν οι Έλληνες στο πρόσωπό του. Και πήρε την απόφαση να το τολμήσει, να το ρισκάρει διότι ΕΙΚΑΖΩ ότι πίστευε ότι μπορεί εκ των έσω και δρώντας με κανόνες πολιτικής, ίσως και να μπορούσε να ωφελήσει τον αθλητισμό κλπ. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι η Πολιτική, είναι ένα αρκετά βρώμικο σπορ και ο Πύρρος δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοιου είδους αγώνισμα. ΕΙΚΑΖΩ, πως κάποια στιγμή κατάλαβε ότι «πρέπει να είσαι μεγάλη λέρα για να κυβερνάς γαλέρα» και ο Πύρρος ήταν πολύ αγνός και καλόκαρδος για τέτοιες μπίζνες. Αν έκανε λάθος; Ναι. Σαφώς και αποδείχτηκε λάθος η επιλογή του να εμπλακεί με την πολιτική. Ε, και λοιπόν; Θα του πάρουμε το κεφάλι; Ποιός είναι αυτό που δεν κάνει ποτέ λάθη; Μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα, μόνο όσοι δεν τολμούν ποτέ, μόνο όσοι κρίνουν με ύφος εισαγγελέα από τον καναπέ δεν κάνουν ποτέ λάθος. Ε, ναι λοιπόν, έκανε μία λάθος εκτίμηση ο Πύρρος και τελικά «δεν τα πήρε τα κιλά». Προς τι όλο αυτό το μίσος και το μένος που του κρατούνε κάποιοι;

      Στην ΔΙΚΗ μου συνείδηση, Πύρρος είναι σύμβολο. Είναι ο υπέρτατος Έλληνας αθλητής που συνδύασε αρκετές ηθικές αρετές, πέρα φυσικά από το φυσικό του ταλέντο στο άθλημα της άρσης βαρών. Για εμένα, η άστοχη επιλογή του να ασχοληθεί ένα μικρό χρονικό διάστημα με την πολιτική, δεν είναι μεγάλο λάθος. Τόλμησε, δεν του βγήκε, δεν πειράζει. Αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να γκρινιάξω για κάτι που έκανε και δεν μου άρεσε, δεν θα απαντούσα κάτι σχετικό με την βουλευτική του διαδρομή. Αν είχα ποτέ την ευκαιρία να τον συναντήσω και να του μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο, θα τον ρωτούσα / γκρίνιαζα «…γιατί βρε Πύρρο δεν έριξες από δυο χαστούκια στον κάθε συναθλητή σου, όταν τους έβλεπες να χαπακώνονται;…». Αλλά πάλι, ποιος είμαι εγώ ο ελάχιστος, ο πιο τιποτένιος κι από μία τρίχα του Πύρρου να μπορώ να κρίνω τις πράξεις του στον αθλητισμό;

      Διαγραφή
    8. Τώρα μιλάς σωστά. Χάλασε την εικόνα του ανακατευόμενος με τα σκουπίδια. Δεν το έκανε για να βοηθήσει σε κάτι, άλλως θα χρησιμοποιούσε την θέση του για να μιλήσει για την Β. Ήπειρο, ή θα διαχώριζε την θέση του απ' αυτήν τού αρχηγού κόμματος, αντιπροέδρου τής κυβερνήσεως και ΥπΕξ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που, ενώ οι Αλβανοί συνέχιζαν ακάθεκτοι την πολιτισμική γενοκτονία τού Β/ηπειρωτικού ελληνισμού, εκείνος διατράνωνε σε όλους τούς τόνους την στήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία τής Αλβανίας.

      Ο Δήμας, για να τελειώνουμε, ήταν ένα φτωχό και αμόρφωτο παιδί. Κουράστηκε για να φθάσει εκεί πού έφθασε, ακούσαμε κι εκτιμήσαμε την κραυγή του "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!", όταν σήκωσε τα δεν θυμούμαι πόσα κιλά, αλλά μέχρις εκεί.
      Ήταν απολύτως φυσιολογικό, μετά από τόσες διακρίσεις και τιμές, να δεχτεί και το βουλευτιλίκι, που ούτε στο όνειρό του δεν είχε δει, για να χαλάσει την εικόνα του, όπως έγραψα παραπάνω. Όχι ολοκληρωτικά, αλλά σίγουρα εν μέρει.
      Η παλληκαριά δεν φαίνεται στις κραυγές, αλλά στο θάρρος ακόμη και να χάσεις την πολυπόθητη βουλευτική έδρα, για να στηρίξεις την ιδιαιτέρα σου πατρίδα και όχι να ανέχεσαι αυτά που ανέχθηκε.
      Ούτε μίσος (εκ μέρους μου, τουλάχιστον), ούτε τίποτε. Απλώς γεγονότα.

      Διαγραφή
    9. @ Nativist,

      Μπορεί σε μερικά σημεία να συμφωνούμε (λογικό δεν είναι;), αλλά θα σε παρακαλούσα, να μην διαστρεβλώνεις ότι έγραψα, να μην καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα για λογαριασμό μου και να παραμείνεις ακριβώς σε όσα έγραψα και τίποτα παραπάνω. Με λίγα λόγια, ακόμη κι υποθετικά (ως εικάζω εγώ) ο Πύρρος έκανε μία άστοχη επιλογή και τελικά δεν του βγήκε όπως υπολόγιζε ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ (τις οποίες καλές του προθέσεις εσύ - αν δεν κάνω λάθος - αμφισβητείς εν μέρει και θεωρείς ότι ίσως ο Πύρρος να ήταν «πονηρός»), δεν είναι λόγος να δεχθεί το μένος μερικών ανόητων που τον φθονούν για την ομολογουμένως επιτυχία του στη ζωή. Κι αν ακόμη υπάρχουν μερικοί ανόητοι που τον αποκαλούν «Αμερικανόδουλο πρακτοράκι» και «μισθοφόρο της νέας τάξης πραγμάτων» (αναφέρω επί λέξει δημοσιεύματα κίτρινων εφημερίδων που κρέμονται στα περίπτερα με μανταλάκια), τους ταιριάζει απόλυτα η παροιμία «…όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια…». Άντε γιατί φτάσαμε στο σημείο ο ραγιαδισμός και η οκνηρία του μέσου ακάματου «Ελληνάρα» να αρχίζει και να τελειώνει με κριτική επί παντός από τον καναπέ, με το φραππέ στο ένα χέρι και το τηλεκοντρόλ στο άλλο. Άντε γιατί φτάσαμε από την απραγία και την φαγωμάρα (το εθνικό μας σπορ) να «ποινικοποιήσουμε» το ανθρώπινο λάθος και μία λάθος επιλογή στη ζωή, ενώ παραβλέπουμε ένα εξόχως ένδοξο παρελθόν. Και στο κάτω - κάτω, ας λύσει ο μέσος νέο-ραγιάς «Ελληνάρας» τα στραβά κι ανάποδα της δικής του καμπούρας, κι έπειτα ας ασχοληθεί και με την καμπούρα του γείτονα (εν προκειμένω με του Πύρρου Δήμα).

      Διαγραφή
    10. Ούτε διεστρέβλωσα τα λόγια σου, ούτε σε κανένα συμπέρασμα κατέληξα για λογαριασμό σου. Πού το είδες αυτό; Δικές μου απόψεις εξέφρασα και τίποτε άλλο.

      Πουθενά δεν έγραψα για ενδεχομένη "πονηριά" τού Δήμα. Ο άνθρωπος δεν είχε τα κότσια έστω κι αν τον διέγραφαν από το κόμμα (τώρα βλέπω ότι έγραψα λάθος, ότι θα έχανε την βουλευτική έδρα), να υπερασπισθεί την Β. Ήπειρο διαχωρίζοντας την θέση του.

      Στα υπόλοιπα συμφώνησα από την πρώτη στιγμή.

      Διαγραφή
  9. Τον κακο σας τον καιρο, πρωτα τον ψηφησατε τον Συριζα με 65 % καιτωρα γκρινιαζετε, Γιωτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.