16/8/17

Διαβάστε με προσοχή αυτήν την καταγγελία - Όλα καλά εκεί στο Πεντάγωνο;

Του "Ξυπνήστε Χανόμαστε"
16 Αυγούστου 2017
 Tην χειρότερη επίδοση όλων των εποχών κατέγραψε ο στόλος αεροπυρόσβεσης της ΠΑ εν μέσω αντιπυρικής περιόδου καθώς από τα 18 συνολικά πυροσβεστικά αεροσκαφη (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα στις 14 Αυγούστου 2017 ήταν μόλις 5 αεροσκάφη

Συγκεκριμένα 2 CL-415 πέταξαν συνολικά 6 εξόδους με 20,7 ώρες, ενώ 3 CL-215 πέταξαν συνολικά 5 εξόδους με 11,5 ώρες στην πυρκαγιά στον Κάλαμο.
 Υπενθυμίζεται ότι σε απάντηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 11 Ιουλίου 2017, ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος υποστήριξε ότι πως μέχρι τα τέλη του Ιουλίου θα είναι διαθέσιμα 15 αεροσκάφη CL-215/415.

Απίστευτο: Μηχανικό πρόβλημα καθήλωσε στη Λάρνακα το C-130 που θα μετέφερε Κύπριους πυροσβέστες στην Αθήνα!
 Η πτήση πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, για να μεταφέρει τους πυροσβέστες στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος προσέφερε από χθες πεζοπόρα τμήματα 60 ανδρών καθώς και έξι οχήματα για αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα, βοήθεια που η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και η δύναμη πυρόσβεσης με τα οχήματα είναι σε αναμονή οδηγιών από την Αθήνα για αποστολή C-130 για μεταφορά τους.
Όπως ανέφερε στο philenews ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώθηκε τελικά ένα C-130, το οποίο θα μεταφέρει μόνο το τμήμα των 60 ανδρών με τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό τους.
Δεν κατέστη δυνατό να έρθει και δεύτερο μεταγωγικό για να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα έξι οχήματα κι έτσι αυτά θα παραμείνουν εδώ.
Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι το πεζοπόρο τμήμα αποτελείται από 20 πυροσβέστες, 20 μέλη του Τμήματος Δασών και 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας, όλοι έμπειροι στην αντιμετώπιση αγροτοδασικών πυρκαγιών.
Επικεφαλής του τμήματος είναι ο βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λεωνίδας Λεωννίδου.
Ο κ. Τράγκολας εξέφρασε την ετοιμότητα των αρμόδιων Αρχών της Δημοκρατίας «να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πολύ δύσκολων», όπως είπε «πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα».



Όλα καλά εκεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; 
Κύριε Υπουργέ; Κύριε Α/ΓΕΑ; 
Στον υπόλοιπο στόλο αεροσκαφών η κατάσταση είναι η ίδια; 
Μήπως καλύτερη; 
Μήπως χειρότερη; 
Εκτός από μετακλητούς και Καρανίκες, χρήματα για την Άμυνα θα διαθέσει κανείς; 
Μήπως μετακόμισαν οι Βέλγοι και οι Δανοί δίπλα μας και έχουμε αυτούς πλέον γείτονες; 
Οι καρέκλες πάνω απ´όλα;

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι καλά τα πράγματα, προφανώς, γιατί περνάνε για 500 εκ ευρώ για την αναβάθμιση των P3 Orion, με τροπολογία εκπρόθεσμη στο νομοσχέδιο του Υπ.Οικονομικών, λόγω πιέσεων, Προωθούν αναβάθμιση των F-16 με κόστος 2 δις, ενώ είναι στα σκαριά πρόγραμμα αγοράς (!!!!) 80 F-35, και παράλληλα υπογράφονται διάφορες "περίεργες" διαχειριστικές συμβάσεις, για τα προγράμματα αυτά...πού να βρεθεί χρόνος και χρήμα για τα canadair και εξασφάλιση και άλλων πτητικών μέσων για την πυρόσβεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.