10/8/17

Σχολιάζετε όλοι ειρωνικά το βαρύ βιογραφικό του πατρός Στέλιου:


εξάντλησε όλο τον εργασιακό του βίο ως επαγγελματίας συνδικα ληστής της ΔΕΗ.
Δεν αντέχω λοιπόν τον πειρασμό υποβολής μερικών ερωτήσεων: 
- Ποιός θέσπισε τον Ν.1264/82 περί συνδικαλισμού;
- Ποιοί δημιούργησαν στρατιές αργόμισθων επαγγελματιών συνδικαληστών;

- Πόσες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασαν από τότε: 
- Γιατί καμία δεν τον κατάργησε ή τροποποίησε ριζικά; 
Προφανώς επειδή δεν διαφωνούσαν με τις διατάξεις του ή δεν ήθελαν να ενοχλήσουν τους πελάτες-συνδικαληστές τους.
Κι ας διαλυόταν η οικονομία.

Λυπάμαι αγαπητοί μου. Ο κυρ στέλιος και δεκάδες χιλιάδες ακόμη επαγγελματίες αργόμισθοι είναι δικά σας δημιουργήματα. 
Το ιερό τοτέμ του 1264/82 δεν το κατάργησε ούτε η "φιλελεύθερη" κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε η "εκσυγχρονιστική" του Σημίτη, ούτε της "επανίδρυσης" του Κωστάκη του νωθρού. Ούτε κάν οι μνημονιακές ΓΑΠ και Σαμαρά, αν και οι Θεσμοί πίεζαν με κάθε τρόπο γι αυτό. Ακόμη στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται η τροποποίηση του. Και ίσως είναι ο Τσίπρας που θα τον ξεδοντιάσει.


Επομένως δεν δικαιούσθε δια να ειρωνεύεσθε. Όπως θα έλεγε κι ο μακαρίτης ο μένιος. Απλά εισπράττουμε τα επίχειρα των πολιτικών σας επιλογών.
George Billinis

19 σχόλια:

  1. πόσο αντικειμενικό μπορεί να είναι ένα άρθρο όταν γράφει "συνδικα ληστής" ;
    αυτή η μεροληψία σε προϊδεάζει αρνητικά για να το διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I haven't seen any Union members working anywhere in the world, let alone Greece. Even in the US which is considered a very strong economy Unions have done so much damage to major corps that almost brought them down to their knees (GM is a prime example - as compared to Toyota). If you have seen any Union members that are actually productive for their companies, please name a few and I will apologize to you publicly.

      Διαγραφή
    2. Καθόλου αρνητικά δεν προϊδεάζει. Είναι στο ίδιο ειρωνικό ύφος που ήταν όλη η αντιπολιτευτική προπαγάνδα της αριστεράς (αυτή είναι η αριστερά ας μη γελιόμαστε). Το συνδικα-ληστής αντικατοπτρίζει ακριβώς ότι αισθάνεται όλος ο ιδιωτικός τομέας για τα άτομα που καπηλεύοντε τα εργατικά δικαιώματα προς προσωπικό όφελος και ορισμένων μόνο ομάδων.

      Διαγραφή
    3. Εχεις δικιο φιλε μου
      Μεγα λαθος
      Επρεπε να γραψει σκετο ΛΗΣΤΗΣ
      Και δεν ειναι μομφη για τον συγκεκριμενο αλλα για ολους τους συνδικαΛΗΣΤΕΣ
      Σαφως και υπαρχουν και αγνοι συνδικαληστες, οι οποιοι ξεκινανε με ορεξη προσφοεας για τους πολλους αλλα στο περασμα του χρονου ή γινονται συνδικαΛΗΣΤΕΣ ή αποχωρουν απο τον χωρο αηδιασμενοι.

      Διαγραφή
    4. Δείτε και το βιογραφικό του Χρ. Στεφανίδη του απερχόμενου Προέδρου του ΟΑΣΘ. Δείτε από που ξεκίνησε.

      Διαγραφή
  2. @Ioannes Psarras
    τι εννοείς; για το "electr"; ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι αλλά καμία σχέση με τη ΔΕΗ ούτε ως εργαζόμενος, ούτε ως εργολάβος της κλπ.
    (το "electr" ήταν επειδή αυτόν τον λογαριασμό χρησιμοποίησα πολύ παλιά για σχόλια σε blog με άρθρα ηλεκτρολογικού περιεχομένου)

    έγραψα ότι όταν ο αρθρογράφος; γράφει "συνδικα ληστής" αντί "συνδικαλιστής" πόσο αντικειμενικός περιμένεις να είναι σε αυτά που γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτα αντικειμενικος !! Συνδικα-ΛΗΣΤΕΣ ηταν ολα αυτα τα απορριμματα, δεν το ηξερες εσυ, δηλαδη?? Και ποσο αντικειμενικος σχολιαστης εισαι εσυ, που υποκρινεσαι το αντιθετο?? Διοτι οσο αριστερος στον εγκεφαλο να ειναι καποιος, δεν ειναι δυνατον να μην εβλεπε τοσα χρονια τι γινοταν....

      Διαγραφή
    2. Από εσένα πιο αντικειμενικός είμαι.
      Εγώ δεν σχολίασα ότι το άρθρο γράφει ψεύδη ή ότι γράφει αλήθειες. Το σχόλιο μου δεν είναι πάνω σε αυτό (διάβασε το με περισσότερη προσοχή).
      Εσύ μπορείς να θεωρηθείς το αρθογράφο αντικειμενικό. Είναι τόσο "αντικειμενικός" όσο και οι σχολιαστές των capital, liberal.
      Αλλά θέλει εγκέφαλο για να το καταλάβεις.

      Διαγραφή
  3. Και κάτι ακόμα:
    ας βάλει ο Παππάς τα εκδοτικά μηχανήματα εισιτηρίων εντός των λεωφορείων να δίνουν ρέστα και να δούμε αν ο κόσμος (επιβατικό κοινό) θα είναι μαζί του.
    εδώ έναν καφέ παίρνεις από αυτόματο πωλητή και σου δίνει και ρέστα, για τον ΟΑΣΘ τόσο δύσκολο είναι να το εφαρμόσει στα μηχανήματά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του ΟΑΣΘ και όλων των συγκοινωνιών στην Ελλάδα άλλωστε

      Διαγραφή
    2. γράφει το άρθρο " κατά ομολογία του προέδρου του Οργανισμού» (436.162 ευρώ για το 2015 και 249.102 ευρώ ώς τον Ιούλιο του 2016)."
      http://tvxs.gr/news/blogarontas/oasth-kai-ta-resta-dika-toys

      το βασικό πρόβλημα μπορεί να μην είναι αλλά σίγουρα είναι και αυτό που κάνει τους Θεσσαλονικείς να μην έχουν καλή εικόνα για τον ΟΑΣΘ.
      Είναι 436 χιλ. € για το 2015 και 249 χιλ € για το 2015 μαύρα λεφτά. Αφού εισπράχθηκαν, αν και η τεχνογνωσία υπάρχει για να δίνει ρέστα το μηχάνημα, δεν έπρεπε να φορολογηθούν;

      Διαγραφή
  4. Είναι αξιοθάυμαστη η εμμονή των προπαγανδιστών του "τσιριζα" να μπάινουν και να σχολιάζουν δημοσιεύματα και να απαντούν σε σχόλια σε γκρούπς και forums. Ή απίστευτα φανατισμένοι είναι ή η "ομάδα (προπαγάνδας) internet" του κόμματος έχει αυξηθεί και καλύπτει μεγάλο φάσμα επικοινωνίας. Οι ΝεοΔημοκράτες και οι ΠΣΟΚτσήδες τουλάχιστον έκαναν την πάπια όταν τα έκαναν μπάχαλο οι δικοί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φίλος electr δεν έχει ακούσει ποτέ για συνδικαληστές για σοσιαληστές για βολευτές για όλα όσα παρατσούκλια έχει βγάλει ο λαός για να διακωμωδήσει/διεκτραγωδήσει την μαύρη αλήθεια. Και το πρόβλημα του ΟΑΣΘ είναι η επιστροφή κερμάτων στα μηχανήματα... Ε βρε παιδιά μην τον παρεξηγάτε, χτες έπεσε στη Γη από τον...Σείριο ο άνθρωπος, θέλει τον χρόνο του να καταλάβει τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από αυτά που έγραψα αυτά κατάλαβες;
      σχολίασα τον τρόπο γραφής του αρθογράφου και όχι το περιεχόμενο του άρθρου του αρθογράφου.

      αφού εγώ χθες έπεσα στη Γη (σύμφωνα με το μυαλό(;) σου) φαντάζομαι όταν ανεβαίνεις σε αστικό του ΟΑΣΘ ακούς τα καλύτερα σχόλια από τους επιβάτες για τα μηχανήματα και τα ρέστα που δεν δίνουν.

      αν έχεις όρεξη να μαλώσουμε πες το.

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν έχω όρεξη να μαλώσω προ πάντων με σένα που δεν βλέπεις κάτι άλλο από το... πρόβλημα που δεν δίνει ρέστα το μηχάνημα. Είμαι, εκών άκων χρήστης των υπηρεσιών ΟΑΣΘ επί δεκαετίες, σε διαβεβαιώ ότι έχω δει ακούσει και βιώσει πλείστα όσα πλην παραπόνων για ρέστα. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών επικυρώνει εισιτήρια στα επικυρωτικά μηχανήματα ή τα τελευταία χρόνια έχει κάρτες μηνιαίων και άνω διαδρομών λόγω που συμφέρουν πολύ. Οι χρήστες των μηχανημάτων μετρητών είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και είναι κυρίως άνθρωποι που ή ξέχασαν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών κάπου ή ξέχασαν να αγοράσουν εισιτήρια αλλά και έτσι βολεύονται από συνεπιβάτες που τους χορηγούν εισιτήριο με το ακριβές αντίτιμο φυσικά ή τους χαλούν το δίευρο για να ρίξουν στο κουτί. Ταραχή και αχός για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει ΠΟΤΈ. Πού τα βρίσκεις και τα λες αυτά μόνον εσύ ξέρεις. Όχι δεν μαλώνω που να χτυπιέσαι.

      Διαγραφή
    3. το θέμα με τα ρέστα το ανέφερα γιατί είναι κλοπή μπροστά στα μάτια μας.
      που τα βρίσκω και τα λέω; δηλαδή το συγκεκριμένο θέμα δεν σχολιάζεται αρνητικά από τους Θεσσαλονικείς; κατά τα άλλα εγώ έπεσα χθες στον πλανήτη γη.

      άλλη πρωτοτυπία του ΟΑΣΘ είναι να μην έχει ιδιόκτητα ακίνητα (γραφεία, αμαξοστάσια) ΑΛΛΆ να τα νοικιάζει από το σωματείο των εργαζομένων. Μείωση στα νοίκια δεν κάνουν όμως. Για αυτό και οι μετοχές "με Ηρακλή" πωλούνται ακριβότερα.
      Και με αυτό μόνο εγώ ασχολούμαι; δεν το έχεις ακούσει;

      Διαγραφή
  6. Θαυμάζω τον ΣΥΡΙΖΑ που με τις αυτοκαταστροφικές πρωτοβουλίες του όπως με την αριστεία και την κλήρωση σημαιοφόρου στο δημοτικό δίνει πλούσια τροφή στην αντιπολίτευση, αλλά να μιλούν για αριστεία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι το ποιό σύντομο ανέκδοτο. Να θυμίσω ποιός κατήργησε τις εξετάσεις για εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία και πλέον οι μαθητές επιλέγονται μετά από κλήρωση ενώ καταργήθηκε και η ειδική επετηρίδα καθηγητών , να θυμίσω πως μπόρεσε το διδακτικό προσωπικό των πανεπιστημίων διαφόρων βαθμίδων (βοηθοί, επιμελητές κ.λπ.) να φθάσει με μία «περίεργη» διαδικασία στον βαθμό του καθηγητή, να θυμίσω ότι το πρώτο κριτήριο επιλογής διευθυντών στο δημόσιο, διοικητών σε ΝΠΔΔ, σε δημόσιες επιχειρήσεις κλπ ήταν να ανήκεις στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενταξει μεγαλε! Το τσαμουνας 7 χρονια τωρα! Τα ιδια και τα ιδια! ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ; Να το αφησουμε ως εχει; Να σε διορισουμε κι εσενα, να σε πληρωνουμε τζαμπα; Αυτο θες; ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ! Αφησε τις παρελθοντολογιες λοιπον, ΑΡΚΕΤΑ! Οσο συνεχιζεις ΠΕΛΑΤΗ το ιδιο τροπαριο, θα συνεχιζουν να σου πουλανε το ιδιο παραμυθι! Αυτη την φορα θα στο πουλησουν με τον ΣΠΑΛΙΑΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ! Καποια αλλη γλαστρα απ την Μυκονο μηπως; Γιατι ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΝΟ σ αρεσει να ΤΡΩΣ! Και τον αγοραζεις μανιωδως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.