9/8/17

Οι πίσω γραμμές της στρατιωτικής εξέγερσης στη Βενεζουέλα

Η «εκδοχή» των εκπροσώπων της κυβέρνησης Μαδούρο και γιατί δημιουργούνται υποψίες για το τι ακριβώς συνέβη γράφει το Stratfor. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν επιτρέπουν άμεσα αλλαγή στην πολιτική κατάσταση.

Η υποτιθέμενη εξέγερση του στρατού της Βενεζουέλας στην Ναγκουανάγκουα, στην πολιτεία Καραμπόμπο, δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται αρχικά. Τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου, ο επιφανής πολιτικός της Βενεζουέλας, Ντιοσντάντο Καμπέλο ισχυρίστηκε στον λογαριασμό του στο Twitter πως υπήρξε εξέγερση στο Φορτ Παραμάτσαϊ, όμως η εξέγερση κατεστάλη.
Ο επικεφαλής της Κοινής Στρατηγικής Επιχειρησιακής Διοίκησης, Ναύαρχος Ρεμίτζιο Κεμπάλλος, που διορίστηκε μέσω της επιρροής του Καμπέλλο, υποτίθεται για να περιορίσει την επιρροή του υπουργού Άμυνας Στρατηγού Βλαντιμίρ Παντρίνο Λόπεζ, είπε αργότερα πως συνελήφθησαν επτά συμμετέχοντες στην εξέγερση. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άλλοι δυο σκοτώθηκαν.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Καραμπόμπο, Φρανσίσκο Αμελιάχ, υποστήριξε πως οι εξεγερμένοι είχαν επίσης δεσμούς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στην πολιτεία. Μετά τους ισχυρισμούς του Καμπέλλο, και ο Παντρίνο Λόπεζ βγήκε και στήριξε την κυβέρνηση, λέγοντας πως η εξέγερση έγινε από «τρομοκράτες» που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τις ένοπλες δυνάμεις.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.