12/8/17

Δεν αποδέχεται ως εγγύηση ομόλογα της κυβέρνησης Μαδούρο η Credit Suisse

Credit Suisse bans trading of certain Venezuelan bonds
Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse απαγόρευσε ρητά στα στελέχη της να διαπραγματεύονται, ή να αποδέχονται ως εγγύηση ομόλογα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ή τίτλους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, λόγω της "τρέχουσας κατάστασης" και της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, επιβεβαίωσε σήμερα στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE εκπρόσωπος της τράπεζας.

Οι τίτλοι από τη Βενεζουέλα, τους "οποίους απαγορεύσαμε ρητώς να διαπραγματεύονται, ή να γίνονται αποδεκτοί ως εγγύηση για οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή" είναι τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί "από οποιαδήποτε θεσμική οντότητα" της Βενεζουέλας μετά την 1η Ιουνίου 2017, κάποια ομόλογα με επιτόκιο 6% που είχαν βγει στις αγορές το 2014 από την PDVSA και λήγουν το 2022 κι ένα κρατικό ομόλογο, με επιτόκιο 6,5%, που ωριμάζει το 2036.
  
Η Credit Suisse οδηγήθηκε στην απόφαση τούτη "ενόψει του πολιτικού κλίματος και των πρόσφατων γεγονότων στη Βενεζουέλα και των μέτρων που ελήφθησαν από την τωρινή κυβέρνηση" του Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.
  
"Θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως η Credit Suisse δεν πρόκειται να προσφέρει τα εργαλεία σε όποιον επιδιώκει να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας", πρόσθεσε η ίδια πηγή, δικαιολογώντας την απόφαση της τράπεζας.
  
"Υπό το πρίσμα της διατήρησης της φήμης της, η Credit Suisse δεν επιθυμεί να βρεθεί εμπλεκόμενη σε οποιαδήποτε συναλλαγή, ή πράξη, που θα εδύνατο να προσληφθεί ως εξυπηρέτηση στο υπάρχον καθεστώς της Βενεζουέλας, ώστε αυτό να μπορεί να συνεχίζει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της χώρας", κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Πηγή: EFE, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κέρδος online   12/8/2017 

6 σχόλια:

  1. Τελικά είσαι με τη χούντα του Μαδούρο ή με την Γκολντμαν Σακς που τον χρηματοδοτεί σύμφωνα με το πλακάτ;
    Κριστιαν!
    Τί στο καλο;
    Στις σπηλιές έχει αντίλαλο...
    Ταλαίπωρε κρυμμένε.

    40 σχόλια κομμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε αρχικά ούτε τελικά δεν είμαι με κανένα.
      Δεν αντιλαμβάνομαι τη διεθνή πολιτική ως αγώνα ποδοσφαίρου.
      Εσύ όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είσαι με την Γκόλντμαν Σακς.

      και τα 40 κομμένα (να τα εκατοστίσεις!) , άστο καλύτερα, γελοιοποιείσαι.

      Διαγραφή
    2. Εσύ έχεις εξευτελιστεί και το ξέρεις.
      Απορώ πώς κοιτάς άλλους στα μάτια την ώρα που τρέχεις να κρυφτείς.
      Είσαι τόσο τρέσας;

      Διαγραφή
    3. Μπορεί κανείς να το δει και έτσι, ξευτιλίζεται όποιος κάνει διάλογο με σένα.

      Διαγραφή
  2. Κανενας Μαδουρο παγκοσμια δεν δινει μια για την απαξιωση των κρατικων τιτλων αφου τον τελικο λογαριασμο θα τον πληρωνουν οι ιθαγενεις.
    Αυτο που τους καιει ειναι η δεσμευση των προσωπικων τους περιουσιων που τις εχουν συσσωρευσει στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ελβετοι τραπεζιτες και οι τραπεζες τους ειναι οι τελευταιοι "ανθρωποι" στο συμπαν που μπορουν να παρουσιαζονται σαν υπερασπιστες των ανθρωπινων δικαιωματων. Για να ξερουμε για τι κουμασια μιλαμε διαβαστε τα δυο βιβλια του Jean Ziegler-καθηγητη κοινωνιολογιας στη Γενευη και ειδικου εισηγητη του ΟΗΕ για το δικαιωμα στη διατροφη-που αναφερονται στην πατριδα του Ελβετια και στο ελβετικο τραπεζικο συστημα. Παραθετω τα link απο το βιβλιοπωλειο Πολιτειαhttps://www.politeianet.gr/books/9789600505733-ziegler-jean-estia-i-elbetia-xeplenei-kalutera-190206 καθως και https://www.politeianet.gr/books/9789600220650-ziegler-jean-papazisis-i-elbetia-o-chrusos-kai-oi-nekroi-204206

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.