19/8/17

Ο Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β-

  • (Φωτ.: EPA / Andrew Gombert)
Στην κατηγορία Β- από την κατηγορία CCC που την είχε τοποθετήσει αναβάθμισε ο Fitch την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με θετική προοπτική (outlook). Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους θα βελτιωθεί σταθερά στο πλαίσιο της συνεχούς συμμόρφωσης της χώρας με τους όρους του ESM, και με δεδομένα τον μειωμένο πολιτικό κίνδυνο, τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα θεσπιστούν έως το 2020.
Κατά τον Fitch, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μείωσε τον κίνδυνο για υπονόμευση της οικονομικής ανάκαμψης εξαιτίας πλήγματος στην εμπιστοσύνη, ή της αδυναμίας του Δημοσίου να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους ιδιώτες.
«Η θετική πρόβλεψη αντανακλά την προσδοκία ότι η τρίτη αναθεώρηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρξει αστάθεια και ότι το Eurogroup θα αποφασίσει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους το 2018», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

2 σχόλια:

  1. Τραγικό το να αποδεχόμαστε (όχι μόνο εμείς, αλλά οποιαδήποτε άλλη κρατική οντότητα) να μας "αξιολογούν" οι γνωστοί "οίκοι" νομιμοποιώντας έτσι την αυθαιρεσία και αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να το κάνουν από το πουθενά! Αυτή είναι η λατρεμένη σας μνημονιακή "ενωμένη ευρώπη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. From the moment Greece is seeking someone to buy its bond there will be a rating so potential buyers will know the risk of their investment. I'll give you a simple analogy; you and John are going to the bank to ask for a loan. You are working full time and you own two houses and do not owe anybody any money. John pn the other hand has no job, no house and owes a lot of money to many people. Who do you think the bank will approve for the loan ? (John because he knows Tsipras is not a valid answer).
      I hope now it makes sense why those ratings exist.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.