18/8/17

Οι ΗΠΑ φυγαδεύουν με ελικόπτερα τους «μυστικούς» τους, που δρούσαν μέσα στον ISIS

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ
Είναι φυσικό και επιβάλλεται, όταν διεξάγονται επιχειρήσεις ο κάθε αντίπαλος να προσπαθεί να αποσπάσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί, για τις προθέσεις του αντιπάλου του αλλά και τα χαρακτηριστικά του πεδίου των επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις, που θα τον οδηγήσουν σε ένα τελικά νικηφόρο αποτέλεσμα.
Εξαίρεση φυσικά δεν θα αποτελούσε και ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι αμερικανοί είχαν αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών τόσο με ηλεκτρονικά μέσα όσο και φυσικές πηγές. Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται, εντός των μονάδων του ISIS είχανε εισχωρήσει αμερικανοί των μυστικών υπηρεσιών κατάλληλα εκπαιδευμένοι, που είχαν ακολουθήσει όλη την διαδικασία στρατολόγησης και είχαν ενταχθεί σε πολεμικές μονάδες των τρομοκρατών και από εκεί έδιναν πολύ σημαντικές πληροφορίες.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται τώρα, διότι σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρείται η φυγάδευση αυτών των ατόμων με ελικόπτερα από τις εμπόλεμες ζώνες. Προφανώς η δουλειά τους έχει ολοκληρωθεί μια και πλέον είναι θέμα χρόνου η πλήρης διάλυση του ISIS στην Συρία, ενώ ταυτόχρονα οι μεγάλες επιτυχίες που σημειώνει ο Συριακός στρατός μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις και οι μαζικές συλλήψεις μελών του ISIS, θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την αποκάλυψη των αμερικανών πρακτόρων.
Έτσι, σύμφωνα με πηγές από το Ιράν και την Συρία, στις 15 Αυγούστου στρατιωτικά αμερικανικά ελικόπτερα εκτέλεσαν μια αεροναυτική επιχείρηση (heliborne operation), στην περιοχή Deir Ezzur, για διάσωση αμερικανών πρακτόρων που είχαν διεισδύσει στις γραμμές του ISIS. Ίδια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αραβικές πηγές και στην περιοχή της al-Sayal για τον ίδιο σκοπό.
Ο τρόπος δράσης περιέλαβε μετακίνηση των αμερικανών με όχημα τύπου VAN από την περιοχή Ayyash στην περιοχή ανατολικά της Deir Ezzur, όπου τρία ελικόπτερα τους περίμεναν. Το ένα προσγειώθηκε να τους παραλάβει ενώ τα δύο παρέμειναν σε κατάσταση αιώρησης.
Μετά την παραλαβή, τα τρία ελικόπτερα πέταξαν με Βόρεια κατεύθυνση και εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Raqqa, από όπου δεν υπάρχουν πληροφορίες για την περαιτέρω πορεία τους.

Για τη συνέχεια Ambassadoratlarge

7 σχόλια:

  1. "Οι ΗΠΑ παρέλαβαν τους ""Μυστικούς τους"" στους (Τζιχαντιστές αποκεφαλιστές)
    ΙSIS"...
    Μπά!, ΄Ετσι τους λένε τώρα τους στρατιωτικούς εκπαιδευτές για την χρήση του εφοδιαδιασμένου οπλισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς πρόκειται περί στρατιωτικών συμβούλων και πρακτόρων της CIA που τους είχαν στο καθήκον μέχρι την τελευταία στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πηγή του αρθογράφου ποια είναι;Αν είναι έτσι, να σας στείλω ενα άρθρο για εξωγήινους στην κοίλη γη της Συρίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ειχαν διειδύσει;;
    Δείτε στην φωτυογραφία τον McCain με τον χαλίφη!!!
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/36487079882/in/dateposted-public/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Έστω ότι κάποιοι "μυστικοί" βρίσκονται περικυκλωμένοι από Ρώσους / Σύρους μαζί με μια μονάδα του ISIS...και έρχεται το "ιππικό" να τους σώσει...τα υπόλοιπα χαϊβάνια του ISIS που υποτίθεται δεν ξέρουν τίποτα μέχρι τότε, τί κάνουν;; κάθονται και τους κοιτάνε να φεύγουν ανενόχλητοι;; Δεν αντέχει σε λογικό έλεγχο το story παιδιά...Αν φυγαδεύτηκαν, φυγαδεύτηκαν όλοι...άρα όλοι κάτι ήξεραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.