19/8/17

Mercosur κατά Μαδούρο για τη Συντακτική Συνέλευση

Η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, τέσσερα ιδρυτικά μέλη της εμπορικής ένωσης χωρών της Λατινικής Αμερικής, Mercosur, αποδοκίμασαν τη δημιουργία της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC) στη Βενεζουέλα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας, που ασκεί την προεδρία της ένωσης αυτή την περίοδο, οι τέσσερις χώρες αναφέρουν πως η νέα συνέλευση «σφετερίστηκε» την Εθνοσυνέλευση, το κοινοβούλιο στη Βενεζουέλα.
Η ANC θεσπίστηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να τροποποιήσει το Σύνταγμα στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η τρέχουσα πολιτική κρίση.
Η Mercosur ιδρύθηκε το 1991. Το 2004 η Βενεζουέλα έλαβε καθεστώς συνδεδεμένου μέλους και το 2012 έγινε πλήρες μέλος. Ωστόσο τον περασμένο Δεκέμβριο ανεστάλη η συμμετοχή της στην Ένωση εξαιτίας μιας διαμάχης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua, Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. Και πίσω απο την εμπορική αυτή ένωση, να αναρωτηθεί κανείς άραγε ποιος ακριβώς κρύβεται; θα είναι σαν να "κομίζει γλαύκας εις Αθήνας"!
    Από ότι φαίνεται, είναι πολλά τα καθεστώτα που φοβούνται τυχόν περαιτέρω διάδοση των βασικών ιδεών του Τσαβισμού στη Λατινική Αμερική, πρέπει να τρίζουν κεκτημένα αιώνων για κάποιους εκεί κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός κρύβεται;
      Οταν η Βενεζουέλα ήθελε να γίνει μέλος δεν ήξερε ποιός "κρύβεται";
      Επιτέλους, γιατί γράφετε τέτοια πράγματα;

      Διαγραφή
    2. Η Βενεζουέλα μπήκε το 12. Τελειως διαφορετική Βραζιλία και Αργεντινή τοτε. Αυτά τα πράγματα είναι ένα συνεχόμενο μπρα ντε φερ.

      Διαγραφή
  2. Το μοντελακι με το παρασημο και την λαιμαρια,μηπως βγαινει και σε μπλε-ασπρο ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.