26/8/17

«Η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε στους διεθνείς οργανισμούς τις Navtex»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς για τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ότι η Τουρκία εξέδωσε χθες δύο νέες Navtex με τις οποίες δεσμεύει για τις 31 Αυγούστου περιοχή που ξεκινά από απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.
Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της στην ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο».
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «η Τουρκία συνεχίζει την συνήθη προκλητική της τακτική με παραβάσεις στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας διεξάγοντας αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά της Πάφου και παραβίαση της ΑΟΖ μας με το Barbaros ενάντια σε όλες τις αρχές του δικαίου της θάλασσας και της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας».
«Ως η μέχρι σήμερα τακτική μας, δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε ένα δημόσιο διάλογο για το θέμα που στόχο έχει από πλευράς Τουρκίας την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιώματα», υπογράμμισε.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.