13/9/17

11 συμβουλές για τα παιδιά που δεν θα ακούσουν στο σχολείο

Από το βιβλίο "Dumbing Down Our Kids" 

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - χώνεψέ το!
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.
Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.
Κανόνας 5: Η δουλειά σε φαστφουντάδικο δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.
Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.
Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η  ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.
Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι εργοδότες είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.
Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλειές τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.
Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.




15 σχόλια:

  1. Κ η μισή Κύπρος ανήκει στην Τουρκία - κοιτάχτε να το συνηθίσετε!(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι η μισή κυπρος ανηκει στην τουρκια
      (μεχρι να γινετε ικανοι να την ξαναπαρετε)φιλτατε
      κι αν δε σ αρεσει η πραγματικοτητα κοιτα να την αλλαξεις κι οχι κα κλαιγεσαι

      Διαγραφή
  2. Τό κείμενο τοῦ ἄρθρου ἀπευθύνεται σέ παληανθρώπους ἐγωϊστές νέους, καί ἐπιδιώκει να τούς κάνῃ νά μοιάζουν μέ ἀνθρώπους .
    Ἀνθρώπους ἐργατικούς, ὑπομονετικούς, μεθοδικούς, προσγειωμένους, μέ ἐλπίδες καί σχέδια γιά τό μέλλον, μέ συγκροτημένες σωστά προσωπικότητες...κ.ο.κ., αὐτά δηλαδή πού τό κείμενο ἐξ ἀρχῆς ἀρνεῖται "κάθετα", καί ἀντί γι' αὐτά, προωθεῖ μία "ἐξομοίωση πτήσεως" στήν πραγματικότητα.
    Αὐτή ἡ "ἐξομοίωση πτήσεως" ἀπευθύνεται λοιπόν σέ ἀτομοκεντρικούς σκληρόκαρδους καί προβληματικούς ἀνθρώπους. -Στούς ὑπόλοιπους, τούς σωστούς νέους ἀνθρώπους, πού ἔχουν μέν ἀξίες, ἀλλά ἀξίες πού δέν ταιριάζουν μέ τήν ἀντιστροφή ἀξιῶν τοῦ σημερινοῦ ἀπο-πολιτισμοῦ, τούς λέει : Δέν ἀξίζεις τίποτα ἔτσι πού εἶσαι, γίνε γαϊδούρι καί ἅρπαγας λύκος μέσα σου, καί εἰκονικά ἐργατικός, εἰκονικά ὑπομονετικός κλπ, γιά νά ἐπιβιώσῃς.
    Κρίμα γιά τήν ἀτομοκεντρική θεώρηση τῆς ἀναρτήσεως αὐτῆς, διότι, τά λίγα σωστά πού περιέχει, δέν τήν σώζουν. Δέν στοιχεύουν π.χ. στό νά "δεῖ" τούς γονεῖς του ὁ νέος συμπάσχοντας μέ αὐτούς καί μοιραζόμενος ἀγαπητικά καί μέ εὐγνωμοσύνη τήν ζωή τους, ἀλλά στό νά μήν τό παίζει "κούλ" ἀπέναντί τους διότι αὐτό εἶναι "λογικό λάθος" του, προκειμένου ὁ ἵδιος, ὡς ἄτομο,... νά γίνῃ "κούλ" στήν ἐπαγγελματική (ὄχι κοινωνική, ὄχι οἰκογενειακή) ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστότατο το κείμενο και για να απόκτηση το νησί της Κύπρου ολόκληρη την αυτονομία του από την Κερύνεια μέχρι τον πενταδάχτυλο και από τον πενταδάχτυλο μέχρι το Κολοσσοί της Λεμεσού και από το κάστρο της Κερύνειας μέχρι το Κάστρο της Πάφου, του θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο Λόρδο του συνταγματικά αποκτώντας τα Βασιλικά Εθνόσημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβλιο σωστο για τον ρεαλισμο του μονον σε οτι αφορα την επαγγελματικη εξελιξη και εξ αυτης την οικονομικη ευμαρεια.
    Δεν ειδα ομως πουθενα εστω και καποια συμβουλη για την προαγωγη του χαρακτηρα που ειναι πρωταρχικου ενδιαφεροντος ωστε να μην καταντησει καποιος ενα αμοραλιστικο και ανηθικο 'μηχανημα' παραγωγης πλουτου και μονον.
    Ας διαβασει ο κυνικος συγγραφεας λιγο απο τους αρχαιους Ελληνες που φαινεται οτι αγνοει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το νησί ανήκει ολόκληρο στην ευρωπαϊκή ένωση με το Λόρδο του και τον Πρωθυπουργό του .
    Ο κύριος Παπαδόπουλος η ο κύριος Hasan (αφού επιστρέψουν τα δικαιώματα όλων των Προσφύγων στα Σπίτα τους στην Κερύνεια βάσει του Λόρδου τους ) θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικοί πρωθυπουργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Με τον Λόρδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. With all your profound recommendations how did you forget that the Lord does not belong to the EU anymore.......

      Διαγραφή
  6. Αμερικανιες του αισχίστου είδους για αποτυχημένους .Της βλέπει ο Μπιλ Γκειτς και γελάει.Μανατζεριες του στόλου.Η δε τελευταία εχει καταρριφθεί.Πλεον εχει βγει μια νεα μπούρδα που λεει οι άριστοι μαθητές δουλεύουν για τους καλούς και οι μέτριοι γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι.Δουλευετε παιδια αγόγγυστα εχουν έξοδα οι πλούσιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. So....what's your advise? Should we follow Gavroglou's recommedations?

      Διαγραφή
    2. Η συμβουλή μου ειναι να δουλεύει ο άνθρωπος μεθοδικά και με μέτρο και να διαχειρίζεται το χρόνο του κατα το γενετικό του υλικό και το βιολογικό του ρολόι και αν πετύχει πέτυχε αν δεν πετύχει απέτυχε όπου επιτυχία θεωρείται κατα σύμβαση η εκτός της κανονικής διασποράς αποθησαύριση.Ολα τα αλλά ειναι μπούρδες.Δεν ισχύει τιποτα , αν ίσχυε θα ήσαν ολοι πλούσιοι.Η μόνη συμβουλή μανατζεριστικη που ασπάζομαι ειναι μια που είχε πει κάποιος.Για οτι κανεις υπάρχει κάποιος κινεζος που το κανει φθηνότερα.

      Διαγραφή
  7. Υλιστικη Προτεσταντικη σκεψις. Ο ανθρωπος ομως υπο την ελληνορθοδοξο θεωρηση θα πρεπει να εχει διαφορετικη πυξιδα. Το δραμα ειναι πως ο ελληνικος λαος καθεται κι ακουει Αμερικανιες ενω θα επρεπε να περιφρονει την πνευματικη αυτην χυδαιοτητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο και σε σενα...Μιλησες ορθα..Μπραβο φιλε..Πρεπει να λεμε μπραβο αφοβα ολοι σε οτι ειναι ορθο..Σε ολους χρειαζεται ψυχικα ενας καλος λογος αν αξιζουν..

      Διαγραφή
  8. Κάνε ρε φίλε αυτά τα βασιλικά εθνόσημα και τον λόρδο λίγο πιο λιανά για να καταλάβουμε και εμείς οι θνητοί τι εννοείς. Λίγα μπερδεμένα τα καταλαβαινω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.