15/9/17

Γάλλος διπλωμάτης προς τους Κούρδους για το δημοψήφισμα: Προσοχή, μη σας μαχαιρώσουν πισώπλατα, όπως ο Κίσσιγκερ το 1975

Ο Μεσούτ Μπαρζανί με τον Γάλλο διπλωμάτη Frederic Tissot
Ενώ οι διπλωματικές ενέργειες των ΗΠΑ, δια της χθεσινής επίσκεψης του Ειδικού Απεσταλμένου του Πρέδρου των ΗΠΑ, σε Ιράκ και Συρία,  Brett McGurk, στη Σουλεϊμανίγια και την Ερμπίλ, κατατείνους προς την αναβολή του δημοψηφίσματος γιατην ανεξαρτησία του Κουρδιστάν και ενώ Ιρανοί, σιίτες του Ιράκ και Τουρκία εξαπολύουν απειλές εναντίον των Κούρδων, ο Γάλλος διπλωμάτης Frederic Tissot, ο οποίος μάλιστα χρημάτισε και Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Ερμπίλ, με δημόσια παρέμβασή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί τους Κούρδους για τον κίνδυνο να δεχτούν πισώπλατη μαχαιριά.
Το πρώτο μήνυμα
My Kurdish friend, do not forget that your "friend" Kissinger stabbed you in the back in 1975 by organizing the Algiers agreement
Μάλιστα, ο Frederic Tissot υπενθυμίζει τους Κούρδους την πισώπλατη μαχαιριά πουδέχτηκαν από τον Κίσσιγκερ, με τη συμφωνία της Αλγερίας, το 1975!
Συγκεκριμένα στο λογαριασμό του, στο Twitter, αναφέρει:
“Κούρδοι φίλοι μου, μην ξεχνάτε την πισώπλατη μαχαιριά που φάγατε από τον Χένρι Κίσιγκερ, με τη Συμφωνία της Αλγερίας, το 1975".
Το δεύτερο μήνυμα
My Kurdish friends, never forget the stab in your back that Kissinger gave you in 1975 @masoud_barzani@brett_mcgurk 
Όσον αφορά την επίσκεψη του  Brett McGurk στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Μεσούτ Μπαρζανί, δήλωσε: “Προτείναμε μια εναλλακτική στον Μεσούτ Μπαρζανί. Περιμένουμε την απάντησή του".
Ο Μεσούτ Μπαρζανί από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ζάχο, είπε:
 “Αν υπάρχει μια εναλλακτική καλύτερη από το δημοψήφισμα, μπορεί να σκεφτούμε να αναβάλουμε τη διεξαγωγή του. Αν δεν υπάρχει καλυτερη εναλλακτική, στις 25 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουμε γιατην ανεξαρτησία μας. Μας ζήτησαν να αναβάλουμε το δημοψήφισμα. Μας είπαν ότι είναι στο πλευρό του λαού του Κουρδιστάν, όμως δεν είναι σωστός ο χρόνος του δημοψηφίσματος. Κι εμείς τους είπαμε να μας προτείνουν μια εναλλακτική καλύτερη απο το δημοψήφισμα, για να εξετάσουμε αν θα το αναβάλουμε".

3 σχόλια:

  1. Καλά θα ήταν να απασχοληθει λίγο με τους συνευρωπαιους,Έλληνες και Κύπριοι,ο τισσο παρά με τους μουσουλμάνους Κούρδους!
    Η μήπως πρέπει να τον κάνουμε μάθημα για του Κίσινγκερ τα πισώπλατα μαχαιρώματα των Ελλήνων το 1974!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Οπως ο κισσιγκερ το 1975 και οπως εμεις (οι Γαλλοι) το 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.