19/9/17

Τακτικοί πυρηνικοί πύραυλοι των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα για περισσότερα από 30 χρόνια!

image d`illustration
Η πρόσφατη πρόταση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών πυραύλων στη Νότια Κορέα είναι ένα κραυγαλέο ψεύδος πλήρως σε αντίθεση με τα γεγονότα στο έδαφος: Είναι η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών πυραύλων στη Νότια Κορέα, η οποία άρχισε λίγο πριν από τριάντα χρόνια και ενισχύθηκε σημαντικά από το 2006 που ερεθίζει τη Πιονγιάνγκ στο υψηλότερο σημείο και την παροτρύνει να λάβει ακραία μέτρα.
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί έτσι να εξαπατήσει τη δική της γνώμη και τη διεθνή γνώμη, απεικονίζοντας τη Βόρεια Κορέα ως παρανοϊκό Κράτος και φοβούμενο κάθε στιγμή μια στιγμιαία εξαφάνιση. 
Ση πραγματικότητα, η Πιονγιάνγκ δεν έπαψε ποτέ να καταδικάσει την ανάπτυξη από τις ΗΠΑ 1.500 με 5.600 τακτικές πυρηνικές κεφαλές στη Νότια Κορέα (αριθμοί που προβάλλονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας) τονίζοντας ότι αυτά τα όπλα είχαν ως στόχο λιγότερο το έδαφος της παρά  τη γειτονική Κίνα και τη Ρωσία. 
Η ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα προηγείται της απόκτησης από τη Βόρεια Κορέα του ατομικού όπλου. Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον είναι που αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα στο σύνολό της, αναπτύσσοντας όχι μόνο τα πυρηνικά όπλα, αλλά απειλώντας ότι θα τα χρησιμοποιήσει προληπτικά, καταφανώς παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου. 
Ο Kim Jong-Un απέχει πολύ από το να είναι παράλογος και οι μυστικές υπηρεσίες του είναι γνωστές για την εξαιρετική αποτελεσματικότητά τους, ειδικά στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, όπου έχουν ένα τεράστιο δίκτυο επιρροής και συμπάθειας. Η Πιονγιάνγκ γνωρίζει τη φύση της πραγματικής σχέσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Σεούλ. Γνωρίζει πρώτα απ 'όλα ότι οι ΗΠΑ εισήγαγαν πρώτες πυρηνικά όπλα στην Κορεατική Χερσόνησο. 
Όλη η κενή ρητορική σχετικά με τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων που αναπτύχθηκε από την Ουάσιγκτον έχει σχεδιαστεί για να εξαπατήσει τη κοινή γνώμη της, ενώ στην πραγματικότητα όχι μόνο ανέπτυξε πυρηνικά όπλα στη Νότια Κορέα, αλλά δεν σταματά να τα μεταφέρει από τη μια τοποθεσία στην άλλη, ιδιαίτερα από τις αρχές του 2010. 
Η Πιονγκγιάνγκ είναι περισσότερο από εξοργισμένη από τις παράλογες ενέργειες των ΗΠΑ, ειδικά δεδομένου ότι θυμίζουν τη πολεμική υστερία των κυρώσεων και των αποκλεισμών που σημάδεψαν τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας από το 1930 έως το 1941. 
Το όπλο του αποκλεισμού και των κυρώσεων έχει ήδη προκαλέσει λιμούς στη Βόρεια Κορέα.
Το Πεκίνο και η Μόσχα γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη του λεγόμενου THAAD, ένος συστήματος  αντιπυραυλικής άμυνας του οποίου η αποτελεσματικότητα δεν δοκιμάστηκε ποτέ, κρύβει μετά βίας την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων (οβίδες, βόμβες και βλήματα πυροβολικού, βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, πυραύλων κρουζ, κ.λπ.)
Όλο το στρατιωτικό δόγμα του Βορρά βασίζεται σε αυτές τις πληροφορίες.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά


3 σχόλια:

  1. Το ολο παίγνιο εχει στοχο αφ ενος μεν στην μαζική αγορα πανάκριβων αμερικανικών συστημάτων απο τις όμορες χωρες δλδη Δ Κορέα ,ιαπωνια ταιβαν κλπ....και απο την άλλη την ενίσχυση και εδραίωση της αμερικανικής παρουσίας πέριξ της Κίνας που ολο και. μεγαλώνει ανάστημα...Κατι ανάλογο εγινε με την ευρωπαικη περικύκλωση της ρωσσιας
    Ολα τα αλλα ειναι η σαντιγί για να γίνει πιο ευκολοχωνευτη η τούρτα τους απο το πόπολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πόπολο έχει από δυο πτυχία ο καθένας... και τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι γνωστά από την δεκαετία του 70 που πήγα φαντάρος και μας τα κάναν μάθημα μαζί με ΑΡΒΧΠ...τίποτε το μυστηριώδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. In their existance as a nation,the USA only has had 20 yrs of peace. The rest they were at war!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.