21/9/17

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο»: Η Ρωσία απειλεί να χτυπήσει Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία

Ενώ ο πόλεμος εναντίον του ISIS πλησιάζει στο τέλος του 
Σάββας Μιχάλαρος
Το πεδίο «μάχης» μεταφέρεται στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ και στην πόλη Ράκκα - Η Μόσχα απειλεί με βομβαρδισμό της περιοχής που βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, αν προκληθούν
Ανεβαίνει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και Ρωσίας, καθώς η Μόσχα εκτόξευσε ευθείες απειλές εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία.
Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αν οι δυνάμεις της στη Συρία προκληθούν από τους Αμερικανούς στρατιώτες που υποστηρίζουν τους Σύρους μαχητές της Αλ Νούσρα και άλλων γκρουπ, κυρίως Κούρδων, θα προβούν σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς των περιοχών αυτών.
Το πεδίο της αντιπαράθεσης για όλα τα μέτωπα έχει μεταφερθεί πλέον στην περιοχή της Ντέιρ αλ Ζορ και στην απελευθέρωση της πόλης Ράκκα από τα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν στο πλευρό του κυβερνητικού στρατού, την ίδια στιγμή που Κούρδοι, Σύροι μαχητές και Αμερικανοί επιχειρούν σε άλλα σημεία.

Οι μάχες τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ διεξάγονται σε δύο μέτωπα, τα οποία έχουν αναλάβει από τη μία η Ρωσία και ο συριακός στρατός και από την άλλη οι ΗΠΑ, με τους Κούρδους και αραβικά γκρουπ. Τα δύο μέτωπα πλησιάζουν, με συνέπεια να έχει αυξηθεί εξαιρετικά ο κίνδυνος να διασταυρωθούν.

Την Τετάρτη, Ρώσοι στρατιώτες δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα και τους συμμάχους τους. Η Μόσχα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι οργάνωσε την επίθεση, ανοίγοντας, στην ουσία, ένα νέο μέτωπο, ακόμη πιο επικίνδυνο, μετά τις εκατέρωθεν κυρώσεις σε διπλωματικό επίπεδο που είχαν επιβληθεί.

Η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πλησιάζει στο τέλος της, το οποίο θα επέλθει με την ολική απελευθέρωση της πόλης Ράκκα, της λεγόμενης και «πρωτεύουσας» του ISIS.

Η επόμενη μέρα ωστόσο, θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, καθώς θα ξεκινήσει η «μάχη» για τον έλεγχο της περιοχής Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία θεωρείται κομβική. Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται και είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς «συνδέει» τρεις διαφορετικές χώρες.

Στη μία πλευρά η Ρωσία επιθυμεί η περιοχή να παραμείνει στην κατοχή της συριακής κυβέρνησης και του Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο ελέγχει και αποτελεί τον ισχυρότερο σύμμαχό του.

Στην άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ έχουν συνάψει στρατιωτική συνθήκη με τους Κούρδους και σύμφωνα με διαρροές που είχαν κυκλοφορήσει τους προηγούμενους μήνες και ουδέποτε διαψεύστηκαν, προορίζουν τη Ράκκα και την Ντέιρ αλ Ζορ ως τη βάση για το νέο αυτόνομο κουρδικό κράτος.

Η τελευταία αυτή προοπτική βρίσκει κάθετα αντίθετη την Τουρκία, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, παράλληλα, απειλεί με «αντίποινα» τους Κούρδους, αν προχωρήσει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που έχει οργανωθεί στο Ιράκ.
Πρώτο Θέμα



8 σχόλια:

  1. Even the announcements from both sides have been agreed upon between Lavrov and Tilleson before they are made. There will be not a single bullet against each other.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ σε ποιον απευθύνεσαι και γράφεις στα αγγλικά τώρα. Θεωρείς ότι ο τιλερσον η ο λαβροφ θα διαβάσουν κατακουζινό;

      Διαγραφή
    2. There is a higher probability for most to read Katakouzino than reading eva's fastasia, especially when Eva has nothing to say.

      Διαγραφή
  2. Σάββα σε κτύπησε και σένα η ξενομανία; Πανούση αν δεν ξέρεις ελληνικά μη γράφεις σέ ελληνικές ιστοσελίδες δεν μας χρειάζονται οι αμπελοσοφίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικία
      έχω πρωτανήψια στην Αυτσραλία που μιλάν ελληνικά και δεν μπορούν να γράψουν ελληνικά, γράφουν αγγλικά.
      Τι πρέπει να κάνουμε;
      Να τα ρίξουμε στον Καιάδα, εμείς οι καθαροί Έλληνες;
      Πού τα βρήκατε αυτά;
      Θα αποκλείσουμε τρία εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού που δεν μπορούν να γράψουν ελληνικά;

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα. Δηλαδή Σάββα τα ανήψια σου αλλά και κάθε Έλληνας του εξωτερικού ξέρουν να διαβάζουν στα ελληνικά , κατανοούν το συντακτικό και την ελληνική γραμματική αλλά έχουν δυσκολία στο να γράψουν ένα ελληνικό κείμενο;. Όσο και αν θέλω να το πιστέψω μου φαίνεται δύσκολο. Και δεν τα βάζω με κανένα δεν είναι ο σκοπός μου αυτός. Απλά βαρέθηκα την ξενομανία και τον Λαλάκι τον ειααγώμενο. Υπάρχει.
    Υ.γ
    Σκέφτομαι ότι επειδή πολλά εκατομμύρια Έλληνες δεν ξέρουν ορθογραφία και γενικότερα έχουν ένα πρόβλημα με το συντακτικό να γράφεις τα κείμενα σύμφωνα με τους κανόνες του greeklish. LOL αστειεύομαι βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Καλεντερίδη πιστεύω πως η συμπεριφορά των Κούρδων απέναντι στη Συρία και στους Ασαντ είναι τουλάχιστον αχάριστη και τυχοδιωκτικη. Στο τέλος βλέπω οι Αμερικανοί να τα ξαναβρισκουν με τους Τούρκους και οι Κούρδοι το μόνο που θα έχουν καταφέρει θα είναι να δημιουργήσουν πολλούς εχθρούς στην περιοχή ή στην καλύτερη περίπτωση να αποτελέσουν άντρο αριστεριστικων ομάδων. Ποιά είναι η γνώμη σας είναι ορθή η πολιτική τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.