15/9/17

Είναι αδιόρθωτοι - Η ΟΠΣΕ καταγγέλλει: Η Βουλή αποσιώπησε τη Γενοκτονία την Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Προσβολή για όλους τους απογόνους των Μικρασιατών Προσφύγων αποτελεί η έντεχνη αποσιώπηση της Γενοκτονίας και η αντικατάσταση της με την Καταστροφή, που επιχειρείται σήμερα από την Ελληνική Βουλή.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής γίνεται αναφορά από το προεδρείο πως τιμάται η Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή και όχι η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, όπως είναι ο νόμος 2645/1998 τον οποίο ομόφωνα ψήφισε τότε η ελληνική Βουλή!

Ο προεδρεύων κατά την ειδική συνεδρίαση, Δημήτρης Κρεμαστινός (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Αναμένοντας τα επίσημα πρακτικά της Βουλής για τη σημερινή συνεδρίαση, προσβλητικό είναι επίσης και το γεγονός πως στις συνεδριάσεις αυτές δεν καλείται ο μοναδικός επίσημος φορέας του συνόλου προσφυγικού ελληνισμού, που είναι η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), όπως ρητά αναφέρεται και στον σχετικό νόμο και το προεδρικό διάταγμα (304/2001).
Με σημερινό της Δελτίο Τύπου η Ελληνική Βουλή ενώ μας ενημερώνει με λεπτομέρειες για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας, στην τελευταία παράγραφο αυτοαναιρείται  κάνοντας μια απλή αναφορά στην Ημέρα Μνήμης ξεχνώντας τη λέξη Γενοκτονία…
Μήπως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να αλλάξουν το νόμο;
Για το τυπικό της ημέρας κρατήθηκε, τουλάχιστον, ενός λεπτού σιγή!

13 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Είναι δυνατόν οι νυν κατοχικοί που υποδούλωσαν την Ελλάδα, να νοιάζονται για τη γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηταν αφελεια να προσδοκουμε οτι η σημερινη κυβερνηση θα τιμουσε την γενοκτονια οπως και καθε θλιβερη επετειο που σημαδεψε τον Ελληνικο λαο.
    Οι ανθρωποι εχουν παρει θεση πολυ πριν καθησουν στις καρεκλες ενω ειναι εμμονικα ιδεοληπτικοι και αμεταπιστοι ενω τυχον ελιγμοι τους δεν αλλοιωνουν τον τελικο τους στοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέραν από όλα τα άλλα είναι όλοι ΜΑ ΌΛΟΙ δειλοί, της φυλής τών "ΜΑ ΤΙ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ; ΠΟΛΕΜΟ;;;"

      Διαγραφή
  3. Σχολίασα σχετικά στην ανάρτηση για το Mung In The Strung του Δήμαρχου Λέσβου νωρίτερα αλλά νομίζω πρέπει να το αντιγράψω κι εδώ...
    "Θα 'πρεπε ν' ακούσεις τον Κρεμαστινό σήμερα προεδρεύοντα στην ημέρα μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή στην βουλή (απογοητευτικά και απαράδεκτα άδεια ή αίθουσα). Σε παρατήρηση στελέχους της ΝΔ (Χαρακόπουλος) ότι κακώς στην σύνοδο των προέδρων της βουλής απεφασίσθη ο τίτλος να είναι περί μικρασιατικής καταστροφής αλλά περί γενοκτονίας Ελλήνων, Ποντίων και Μικρασιατών, αυτός υπεραμύνθη του τίτλου λέγοντας ότι αφού Βενιζέλος και Κεμάλ έδωσαν τα χέρια και είπαν να ξεχαστούν τα παλιά και να κοιτάξουμε μπροστά αγαπημένοι εμείς δεν πρέπει σήμερα να ξύνουμε πληγές. Για να ΞΕΡΟΥΜΕ ότι με τέτοιους η ελληνοτουρκική καβάλα με καβαλάρη Τούρκο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα κι ας φτύνει τον Τούρκο όλη η υφήλιος!!!
    ΥΓ συγκινητικές και καθόλου δακρύβρεκτες τύπου μοιρολογιού οι τοποθετήσεις Ποντιακής καταγωγής βουλευτών όπως ενός βουλευτή της ΧΑ από Θεσσαλονίκη, δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα, και της ευχάριστης έκπληξης νεαρού κ. Γεωργιάδη της ΕΚ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I am counting 19 members of parliament in the picture. In the private sector not showing up for work is a cause to be fired. It is time to do the same here......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τάγραφες και στα ελληνικά,θα μας έπειθες πιότερο...

      Διαγραφή
    2. Μπαρμπαλια, για σενα θα τα εγραφα και στα Ρωσσικα αν υπηρχε περιπτωση να σε πεισω, αλλα φοβαμαι μηπως παρεξηγηθει το κουμπαρακι σου απο τη Σοβιετια. Αλλα αυτα δεν ειναι για σενα. Αμα τελειωσεις με το ταβλι και τη φραπεδια ριξε μας και καμμια γραμμη εδω να μην σε ξεχναμε γιατι μας ελειψες ολο το καλοκαιρι.

      Διαγραφή
  5. Και τι περιμένεις; Το ένα κόμμα κάνει κουμπαρια με τον αιμοσταγής Ερντογάν και το άλλο παραχώρησε το Αιγαίο στα ψάρια!

    Περιμένεις ευεργέτες του λαού από αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηθελα να γραψω κατι αιχμηρο για την κυβερνηση Συριζα σχετικα με την σταση της στα εθνικα και ιστορικα θεματα αλλα το αρθρο μας θυμισε την παγκοσμια ημερα της "δημοκρατιας"!

    Θυμηθηκα τον υπουργο μας τον Ν.Κοτσια αγκαλια με τον δημοκρατη τουρκο υπουργο Τσαβουσογλου μπροστα στις καμερες να τραγουδουν μαζι το τραγουδι του Μαικλ Τζακσον (του μεγαλου αρτιστα που αγαπουσε τα μικρα αγορακια): WΕ ARE THE WORLD-WE ARE THE CHILDREN...στην Ατταλεια,πριν ενα χρονο... την 13-6-2016!

    Μετα απο τοση συγκινηση που θυμισε αμερικανικο μελο της Μεριλ Στρηπ αλλα και την ορατη επιθυμια των γειτονων μας για ειρηνικη συνυπαρξη των δυο λαων γυρω απο το Αιγαιο, που δεν παυουν αλλωστε να μας την υπενθυμιζουν, στελνοντας καθημερινα τους αεροπορους τους για αθωες βολτουλες με τα F-16 τους αλλα και το Μπαρμπαρος για κρουαζιερες,σπαζοντας την θερινη ραστωνη των δικων μας πιλοτων με αθωα scrambles,καποιοι ενοχλητικοι θυμιζουν τα "παλια" και αιχμηρες λεξεις οπως γενοκτονια;

    ...We are the world,we are the children...

    Οσο για την "παγκοσμια" ημερα "δημοκρατιας", χρονια πολλα στον ΟΗΕ...που χρονια τωρα στεκεται στο πλευρο του Κυπριακου λαου και διακριτικα επιπληττει την Τουρκια για τον "συνωστισμο" των αποβατικων δυναμεων της το 1974 στην Κυπρο, στον Τζωρτζ Σωρος και στους απανταχου και εν Ελλαδι συνεργατες του,τον ΓΑΠ,τις ΜΚΟ της Open Society που οπου πηγαινουν ...φερνουν αρωμα... global goverment, στους "δημοκρατες πολεμαρχους" της Αφρικης ,στον συντροφο Κιμ,στον Ταγιπ τον Ι της Τουρκιας,στον συντροφο Μαδουρο της Βενεζουελας, αλλα και την Ευρωπαικη Ενωση του χερ Σοιμπλε που ειναι ενα απανεμο λιμανι, ειδικα για τους φιλους του,τους νοτιους Ευρωπαιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκινησαν οι εκδηλωσεις 22 συλλογικοτητων για την επετειο της δολοφονιας του Π.Φυσσα,οι οποιες θα διαρκεσουν 4 ημερες.
    Επισης σχεδιαζεται πορεια στην Αμερικανικη Πρεσβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εἶναι ψυχασθενεῖς πνευματικῶς : Ἡ ἱστορική ἀλήθεια δέν τούς ἐνδιαφέρει. Ἡ ἱστορική πατρίδα μας τούς εἶναι ξένη, τό πολύ τόπος γιά ἀτομικό τους τουρισμό λίγων ἐτῶν.
    Ἡ γενοκτονία μας ἀπό τούς Τούρκους, τούς ταράζει διότι ἀπό τήν ἀνάμνησή της, διατρέχουν τόν "κίνδυνο" νά ἀφυπνισθοῦν πνευματικῶς, γεγονός πού θά τούς θέσει πρό τῶν ἀληθινῶν εύθυνῶν τους:
    Καί ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, καί ὡς πρός τό Ἑλληνικό-Ρωμαίϊκο γένος μας, καί ὡς πρός τά πολτικά τους σφάλματα μέχρι σήμερα, τά ὁποῖα ἐλαφρᾶ τῆ καρδίᾳ δικαιολογοῦν μέ τίς ἐπιφανειακές ἰδεολογίες, πολιτικές ἤ φιλο-γκαίυ, διά τῶν ὁποίων τρέφουν τό κύριο πάθος τους: Ἡ παρά φύσιν ἐπιθυμία τους, νά κάνουν ὅ,τι θέλουν, μεθώντας ἀπό ἐξουσία - φιλιώνοντας ἰδίως μέ ὅσους μᾶς ἐχθρεύονται, ἀφοῦ καί οἱ ἴδιοι ἀπό τήν πολλήν ἀγάπη τῆς ἐξουσίας περνοῦν ἀπό τήν περιφρόνησή μας στό νά μᾶς ἐχθεύονται, ἐμᾶς τόν Ἑλληνικό λαό - χωρίς νά δώσουν ποτέ λόγο σέ κανέναν.
    Ἀπατῶνται φυσικά.
    Καί γενοκτονία πράγματι ὑποστήκαμε ἀπό τούς Τούρκους, καί λόγο θα δώσουν γιά τήν ἀδικία πού μᾶς κάνουν. Ἀκόμη καί ἄν φανῆ ὅτι θά διωχθοῦν γιά οἰκονομικούς ἤ άλλους λόγους, ἤ καί ἄν περιπέσουν σέ ἀσθένειες, ἡ ἀδικία πού μᾶς κάνουν, εἶναι φοβερή, καί βοᾶ τό αἷμα τῶν ἀδικοσκοτωμένων μαζί μέ τήν δίκαιη ὀργή μας. Δέν συγχωροῦνται ὅλα τά ψέμματα.
    Καί ἡ εὔγλωττα ψευδολόγος σιωπή τους ἐν προκειμένῳ, ἡ συγκάλυψη δηλαδή τῶν γενοκτόνων μέ περίτεχνες παραποιήσεις τοῦ τί ἀναμιμνησκόμεθα πράγματι, πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά έκαναν και το υποβάθμισαν το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων στη βουλή.
    1. Για να τα βλέπει όποιος τους ψήφισε και να προσέχει την επόμενη φορά που στα τσακίδια ρίχνει την ψήφο του.
    2. Για να κατανοήσει ο απλός πολίτης πως η εφαρμογή της δικαιοσύνης και η διατήρηση της μνήμης δεν υλοποιούνται με τον αυτόματο πιλότο, των άλλων, αλλά αποτελούν ενεργό προσωπικό και πατριωτικό καθήκον καθενός από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.