8/9/17

Η ΔΑΠ εναντίον Κυριάκου

Πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας συνελήφθησαν φοιτητές να κλέβουν στις εξετάσεις. Το τμήμα της Σχολής τους τιμώρησε, ως όφειλε.
Ήρθε όμως η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, και αφού χαρακτήρισε την απόφαση «πρωτόγνωρη», ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην επαναληπτική εξέταση. Επικαλέσθηκε δε η ΔΑΠ την οικονομική κρίση.
Προφανώς, οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας είναι εμποτισμένοι και αυτοί με το πνεύμα του μπαχαλακισμού που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η κατάργηση κάθε κανόνα πειθαρχίας έχει γίνει αποδεκτή από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις. Γι΄αυτό και οι Δαπίτες χαρακτήρισαν την απόφαση «πρωτόγνωρη».
Το να τιμωρείται ένας φοιτητής που κλέβει στις εξετάσεις, βρίσκεται έξω από την λογική των Ελληνικών ΑΕΙ. Γι΄αυτό, το «πολιτικό 5» που το λέγαμε για την πλάκα μας στην δεκαετία του 70, έγινε φοιτητικό αίτημα στην δεκαετία του 80.
Για να ενημερώσω τον αναγνώστη, το «πολιτικό 5» σημαίνει πως όλοι οι φοιτητές βαθμολογούνται τουλάχιστον με 5, και δεν χάνουν εξεταστική. Οι λόγοι ήταν και παραμένουν ιδεολογικοί.
Βέβαια, στην πορεία, το αίτημα για το «πολιτικό 5», κρίθηκε ακραίο στην εκφορά του. Γι΄αυτό προτιμήθηκαν πιο κομψές παρεμβάσεις, που κατέτειναν στο ίδιο αποτέλεσμα: Κανένας να μην «κόβεται» στις εξεταστικές.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Αν το έκαναν σε ξένο Πανεπιστήμιο θα είχαν αποβληθεί δια παντός από την σχολή και δεν θα έβρισκαν άλλο ίδρυμα να τους δεχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.