26/9/17

ΒΑΓΔΑΤΗ ΣΕ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, δήλωσε ότι το Ιρακινό Κουρδιστάν έχει τρεις μέρες να παραδώσει τον έλεγχο των διεθνών αερολιμένων στη Βαγδάτη για να αποφύγει το εμπάργκο, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
Η απόφαση αυτή έρχεται μια μέρα αφού το ιρακινό Κουρδιστάν διεξήγαγε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του από το Ιράκ, παρά την αντίθεση της Βαγδάτης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πάνω από το 90% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους.
Η απόφαση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας έγινε από τις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν τον Ιούνιο. Μετά την ανακοίνωση, η ιρακινή κυβέρνηση, καθώς και αρκετές ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επικρίνει την κίνηση.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το Ιράκ, το οποίο εξακολουθεί να αγωνίζεται με την τρομοκρατική ομάδα του ISIS.

Για τη συνέχεια ThinkNews

2 σχόλια:

  1. Οι ιρακινοί φημίζονται για το θαρραλέο στράτευμα τους και στέλνουν και... τελεσίγραφα. Μόνο οι ιρανοί μπορούν να απειλήσουν σοβαρά, αλλά που να κουνηθούν που τους έχει ο τρελλάκιας στη μπούκα. Έτσι μας έμεινε ο μπουνταλά ρετζέπ ως αστάθμητος βλαξ μπας και κάνει κάτι καλλιτεχνικό και γελάσει το χειλάκι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The black market of oil is a sweet business and Barzani is happy to tap into it. Like a family business. I see a lot of similarities with the Albanians in the Balkans. Wait, weren't they neighbors at some point?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.