11/9/17

Εδώ οι Έλληνες σφαδάζουν και διαλύονται από τους φόρους και την ανεργία και αυτοί διορίζουν συζύγους και δίνουν παράνομες αυξήσεις

Περί... αριστείας συζήτηση
Απίστευτες καταγγελίες για την σύζυγο Μπαλτά: Διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο

Το αποκορύφωμα είναι ότι ο πρώην υπουργός διδάσκει το μεταπτυχιακό με βάση το οποίο η σύζυγος Μπαλτά έλαβε την παράνομη αύξηση στον μισθό της
Απίστευτες καταγγελίες για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του Αριστείδη Μπαλτά, πρώην υπουργού Παιδείας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Ζούλα, στην «Καθημερινή», η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.») διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικείμενου υπηρεσία, στην Αθήνα. Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων. 

Με εντολή της τρόικας, η ΔΕΠΑΝΟΜ έπρεπε να κλείσει και να συγχωνευθεί με τον ΟΣΚ και την Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών), σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Παρόλα αυτά, η σύζυγος του πρώην υπουργού Παιδείας, που... έγραψε ιστορία με όσα δήλωνε περί αριστείας, «έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη –μάλιστα– απόφαση, καθώς για λόγους «ανεξήγητους» η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε –ως όφειλε– την προσωρινή της δικαίωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Αντί μάλιστα η νέα διοίκηση του οργανισμού να προσβάλει την δικαστική απόφαση περί πρόσληψής της, την έχρισε διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας, υπεύθυνη δηλαδή για την αξιοποίηση των περίπου 2.200 ακινήτων της σε όλη τη χώρα. 

Πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.

Το αποκορύφωμα; Διδάσκων στο μεταπτυχιακό αυτό του ΕΜΠ που κατόρθωσε και πήρε η εργαζόμενη σύζυγος Μπαλτά είναι ο ίδιος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να μας πείσει πως «η αριστεία είναι ρετσινιά». 





Μισόλογα με δύο ημέρες καθυστέρηση

Φτηνές δικαιολογίες Μπαλτά για τη σύζυγό του: «Έτυχε, ήταν δικαίωμά της, είναι περιζήτητη»

Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Kαπως ετσι η αδικια ηγεμονευει στην Ελληνικη παιδεια:αλλοι διαβαζουν και αγχωνονται κσι αλλοι με μπαρμπα στην Κορωνη η...συζυγο υπουργο,το εχουν στο τσεπακι τους το πτυχιο.Χρονια τωρα ακουγονται καταγγελιες για αντιγραφες κομματικοποιημενων φοιτητων που δεν τους πιανει ο νομος,οι οποιοι περνουν...πτυχια με εκβιασμους καθηγητων και το νταηλικι τους...Απο την δεκαετια του 80 ειχαμε τις φοιτητικες παραταξεις που εγγυονταν αρωγη στα μελη τους ...αρα καταλυση της Αριστειας και της Παιδειας με αποτελεσμα να επιβαρυνεται η Ελληνικη κοινωνια με επιπλεον μερισμα αναξιοκρατιας και ατιμιας.

    Αν δεν κανω λαθος, Ο Ρακιντζης σε πορισμα του για την διαφθορα στην παιδεια μιλαει ανοικτα για την μαστιγα της οικογενιοκρατιας και τα στεγανα της στα ελληνικα πανεπιστημια!Γιαυτο ο μπαλτας δεν ειναι η εξαιρεση στον κανονα.Γιαυτο και δεν τον "καρφωσε" καποιος αλλος απο το πανεπιστημιο τοσο καιρο...Ολοι τα ιδια κανουν γιατι δεν αισθανονται οτι κανουν κατι ανηθικο η παρανομο!

    Δυστυχως το συνδρομο του Homo Pasokius αφεθηκε να μολυνει ολους,μα ολους τους τομεις της ελληνικης κοινωνιας και τους πολιτες, ανεξαρτητα απο την πολιτικη τους τοποθετηση (δεξιοι,αριστεροι, κεντρωοι), με αποτελεσμα σημερα να βλεπουμε μπροστα μας τις καταστροφικες συνεπειες για την νεοελληνικη πραγματικοτητα.

    Φαινομενα μπαλτα καυτηριαζονται οχι γιατι ειναι πρωτογνωρα στην Ελλαδα, αλλα γιατι η αριστερα που διαφημιζε το δηθεν ηθικο πλεονεκτημα της (ανυπαρκτο συστατικο μαζικης ονειρωξης),μας δινει αλλη μια αφορμη να την καταταξουμε στην θεση που της ανηκει:στο σκοτεινο υπογειο της ιστοριας,μαζι με τους υπολοιπους εφιαλτες του Ελληνισμου.

    Σημ.Με αφορμη το BaltaGate ,ας ψαξει καποιος τις διεθνεις καταταξεις πανεπιστημιων και βρειτε ποσα Ελληνικα ιδρυματα και σε ποιες θεσεις βρισκονται (βασιζομενα στην ερευνα και την πρωτοπορια) για να καταλαβει την ζημια που εχει γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόκκινη Κάρτα στον Μπαλτά και τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, αν είναι αριστερό κόμμα.
    Αυτό βέβαια που έκανε ο Μπαλτάς, δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα, είναι ο κανόνας. Είναι ενδιαφέρον ότι η καταγγελία δεν έγινε από Καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά από δημοσιογράφο.
    Οικογενειοκρατία, ο θεσμός που κατέστρεψε την Ελλάδα, γιατί κατήργησε την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα.
    Στις επαρχιακές πόλεις, όσοι έχουν μεγάλα σόγια εκλέγονται σε πολιτικά πόστα.
    Η Ελληνική κοινωνία, ήταν σίγουρο ότι θα χρεοκοπήσει, γιατί το ψάρι βρωμά από το κεφάλι.
    Κόκκινη Κάρτα στον Μπαλτά και στον κάθε Μπαλτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > αν είναι αριστερό κόμμα<

      Όλα τα λεφτά :-)))) Τόσο για τον "αριστερό" ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το ότι τα αριστερά (;) κόμματα δεν ανέχονται τέτοιες "συμπεριφορές".

      Διαγραφή
  3. Ακούσατε/είδατε κανέναν να διαμαρτύρεται; Η αδιαφορία των πολιτών είναι η μητέρα τής ατιμωρησίας των πολιτικών. Γι αυτό φτάσαμε σ' αυτό το κατάντημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.