26/9/17

Η Τουρκία παρασύρει το Ιράκ στο λάθος

Ιρακινοί στρατιώτες συμμετέχουν σε τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στη μεθόριο
Ιρακινοί στρατιώτες συμμετέχουν με τα τουρκικά στρατεύματα σε στρατιωτικές ασκήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στις 26 Σεπτεμβρίου, καθώς οι δύο χώρες συντονίζουν τα βήματά τους για να αντιδράσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν.
Μικρή ομάδα στρατιωτών που κρατούσαν ψηλά μια ιρακινή και μια τουρκική σημαία περνούσαν από τη σκονισμένη πεδιάδα όπου οι ασκήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα διεξάγονται, περίπου 4 χιλιόμετρα από την πύλη του Χαμπούρ.
Οι σημαίες στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ψηλά στην κορυφή ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού.
Τα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν τις ασκήσεις από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγούσε στην πύλη των συνόρων.
Ο στρατός δήλωσε αργά στις 25 Σεπτεμβρίου, ότι η Τουρκία και το Ιράκ θα ξεκινήσουν κοινή στρατιωτική άσκηση στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο βόρειο Ιράκ.
Η Τουρκία ξεκίνησε τους στρατιωτικούς ελιγμούς στη νοτιοανατολική περιοχή της Σιλώπης στις 18 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο βόρειο Ιράκ.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, οι Ιρακινοί, σε περιοχές που διοικεί η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) - και σε λίγες περιοχές που αμφισβητήθηκαν μεταξύ της Ερμπίλ και της Βαγδάτης - ψήφισαν να αποφασίσουν εάν θα αποχωρήσουν από το Ιράκ.
Μαζί με τη Βαγδάτη, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, το Ιράν και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκφραστεί εναντίον της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι μόνο θα αποπροσανατολίσει από τον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) και θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή.
Σε σύντομη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η τρίτη φάση της στρατιωτικής άσκησης θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου από κοινού με τον ιρακινό στρατό στη συνοριακή πύλη Χαμπούρ, γνωστή και ως διέλευση των συνόρων Ιμπραχίμ Κχαλίλ, στην τουρκοϊρακινή μεθόριο στη Σιλώπη.
Η περιοχή βρίσκεται στα βόρεια των συνόρων της Συρίας και του Ιράκ και περιέχει τη διέλευση των συνόρων Χαμπούρ, η οποία παρέχει στο KRG το κύριο σημείο πρόσβασης στον έξω κόσμο.
Στα σύνορα της Συρίας με τη Σιλώπη βρίσκεται έδαφος ελεγχόμενο από τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων (YPG).
Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στο παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) στην τουρκική πλευρά των συνόρων βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη δήλωση.


http://www.hurriyetdailynews.com/iraqi-soldiers-join-turkish-exercises-near-shared-border-.aspx?pageID=238&nID=118403&NewsCatID=352

3 σχόλια:

  1. Οι Ιρακινοί θέλουν να βάλουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου εδώ ενσαρκώθηκε η αποκορύφωση της γεωπολιτικής γελοιότητας.
    Διπλωματία; Το εύχεσαι να βρουν κοινό ζητούμενο.
    Πόλεμος; Το καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να λυθεί κάποιο εκατέρωθεν ζητούμενο.
    Σφαγή αμάχων; Το ανέχεσαι γιατί είναι το κόστος που όλοι φοβούνται και απεύχονται.
    Την βλακεία των ηλιθίων κρατών που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, τι ζητούμενα έχουν πάνω στον πλανήτη και αυτοεξευτελίζονται με σουρρεαλιστικές τσιγκολελέτες, αυτό είναι που φοβίζει.
    Όχι γιατί μετέτρεψαν τον πόλεμο από συντεταγμένο δράμα μεθοδικής βίας, σε μαύρη ιλαροκωμωδία, αλλά κυρίως επειδή αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν και να διαχειριστούν ορθά την ποιότητα της εικόνας της ισχύος που προβάλλουν. Ευτυχώς, που αυτής της στάθμης οι λαοί, δεν μακροημερεύουν, αλλιώς θα υπήρχε κίνδυνος για το ανθρώπινο είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτοπος
    εχετε αρκετο δικιο ομολογω...ειστε εξυπνος..ομολογω..πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.