22/9/17

Οι διακοπές Ε/κ στα κατεχόμενα και ο πολιτικός φαύλος κύκλος

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πολιτική, που αναστάτωσε τους Ισραηλινούς στο αεροδρόμιο, όταν παραλίγο να τους απαγορεύσουν την είσοδο. Χρόνια τώρα εκατοντάδες ξένοι, πάρα πολλοί Ισραηλινοί που πάνε στα καζίνα, κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και από εκεί με λεωφορεία μεταφέρονται απευθείας στα κατεχόμενα. Παρανομία μπροστά στα μάτια μας, μπροστά στα μάτια του κράτους. Χωρίς καμιά αντίδραση για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια. Τελευταία, εφαρμόζεται νέα πολιτική. Στα αεροδρόμια υπάρχει πλέον λίστα με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και τα σφετερίζονται κλέφτες, και όταν ο επισκέπτης δηλώνει ως τόπο διαμονής ένα από αυτά τα ξενοδοχεία τού απαγορεύεται η είσοδος στη Δημοκρατία.
Τη Δευτέρα καμιά τριανταριά Ισραηλινοί εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη Δημοκρατία, αλλά μετά από παρέμβαση της πρεσβείας τους στο υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε η άδεια και πήγαν στα κατεχόμενα. Η νέα πολιτική αναστάληκε με το πρόσχημα ότι πρέπει να ενημερωθούν οι χώρες ώστε να μην έρχονται όσοι δεν γνωρίζουν ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος. Το Ισραήλ είναι από τις χώρες που εκδίδουν κάθε χρόνο οδηγίες και προειδοποιούν τους πολίτες τους για τις επισκέψεις στην κατεχόμενη Κύπρο, και χθες, μετά από το περιστατικό, όπως μας πληροφορεί ο Γαβριήλ Χαρίτος, δικηγόρος, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ακόμα πιο αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία. Αλλά φαίνεται ότι δύσκολα θα σταματήσει το φαινόμενο. Το πιο πιθανό είναι ότι σε συνεννόηση με τους συνεργάτες τους στα κατεχόμενα οι επισκέπτες θα δηλώνουν ως τόπο διαμονής χώρους που δεν είναι στη λίστα με τα υπό κατοχή ελληνοκυπριακά ξενοδοχεία.
Η υπόθεση έχει ξεφύγει πια από τα χέρια των κρατών. Και του δικού μας κράτους, φυσικά. Εκτός κι αν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και δεν διστάσει να επιβάλει κυρώσεις. Όμως, υπάρχει κάτι, πολύ πιο σοβαρό, που δεν μπορεί να ελέγξει το κράτος και που αποδεικνύει πόσο βλαπτική ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα και που ήταν πολιτική βασισμένη σε όνειρα θερινής νυκτός περί του καλού κλίματος που θα έλυνε το πρόβλημα της κατοχής. Το ότι το πρώτιστο πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι που πάνε διακοπές στα κατεχόμενα, αλλά οι Ελληνοκύπριοι. Μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο με πιστωτικές κάρτες οι Ελληνοκύπριοι πλήρωσαν σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα για τις διακοπές τους ένα εκατομμύριο ευρώ. Και για όλο το 2017, μέχρι τον Αύγουστο πλήρωσαν €3,5 εκατομμύρια. Μόνο με κάρτες, επαναλαμβάνω, διότι προφανώς, πολλοί άλλοι πληρώνουν και με μετρητά. Ελέγχει, μήπως, το κράτος ότι αυτοί δεν μένουν σε κλεμμένα ξενοδοχεία Ελληνοκυπρίων; Αλλά, ούτε αυτό είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα, που ρίζωσε πια τόσο βαθιά ώστε να κατηγοριοποιούνται και ως ακραίοι όσοι το θεωρούν πρόβλημα, είναι η πλύση εγκεφάλου που έγινε στους Ελληνοκύπριους, η εξοικείωσή τους με την κατοχή. Είναι μια διαδικασία πολλών χρόνων, που πέρασε από πλυντήριο τη νεοκυπριακή συνείδηση και μετέτρεψε τους φορείς της σε όντα ανιστόρητα και αποδομημένα, έτοιμα για κάθε πράξη, που θα τα απαλλάσσει από την υποχρέωση να υπερασπιστούν την πατρίδα και το δίκαιο.
Όταν χαλαρώνεις στην παραλία ενός κατεχόμενου ξενοδοχείου δεν μπορείς να σκέφτεσαι την παρουσία 40.000 Τούρκων στρατιωτών στην πατρίδα σου. Ούτε ότι αυτό που απολαμβάνεις είναι κλεμμένο, ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του μπορεί και να δολοφονήθηκε και ότι εν πάση περιπτώσει ξεριζώθηκε από τον τόπο του. Γι’ αυτό χρειάστηκε να προηγηθεί η πλύση εγκεφάλου. Σήμερα, ένα τηλεοπτικό κανάλι, που είσπραξε πρόσφατα και από το κράτος €200.000 βοήθεια, προβάλλει τουρκικό σίριαλ κι αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Τέτοια κουμάσια μας έκανε η πολιτική μας. Διότι, η κύρια ευθύνη για όλα αυτά δεν ανήκει στους πολίτες, ανήκει στις ηγεσίες τους, στους πολιτικούς τους, σαν αυτούς που βγάζουν τον εαυτό τους φωτογραφίες στο λιμανάκι της Κερύνειας και στέλνουν μηνύματα για το φρέσκο αεράκι που ξεπλένει το μυαλό τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός κράτους, που στέλνει το κρατικό του θέατρο, μπλέκοντας σε αυτό το έγκλημα και τα κρατικά θέατρα της Ελλάδας και με τα θερμά χειροκροτήματα πολιτικών καθοδηγητών, στην κατεχόμενη Σαλαμίνα για παραστάσεις αποπροσανατολισμού και εξοικείωσης με την κατοχή. Άντε να πείσεις τους ξένους να μην πηγαίνουν διακοπές στα κατεχόμενα.
Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Εχω μια απορια: Γιατι δεν ανοιγουν καζινο στην Ελληνικη πλευρα της Κυπρου? Δεν θα ανεκοπτε αυτο το ρευμα των ισραηλινων προς βορρα? Ασε και τα εσοδα απο το τζογο και την πορνεια που τον συνοδευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι σχεδόν ετοιμα! Τον Ιανουάριο τα εγκαινιάζουμε σε Λαρνακα Λεμεσο και Πάφο και ενα μικρό στην Ελεύθερη Λευκωσια

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.