8/9/17

Τεχνοφασισμός και άλλα παραμύθια


Ε​​χω γράψει πολλές φορές στη στήλη αυτή για θέματα παιδείας, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη δραστηριότητα στην πρόοδο μιας χώρας. Επίσης, πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση των τελευταίων ετών είναι αποτέλεσμα των στρεβλώσεων στην παιδεία, που άρχισαν αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση. Ολοι συμφωνούν ότι η χαριστική βολή στην ανώτατη παιδεία δόθηκε το 1982, όταν ουσιαστικά τα ανώτατα ιδρύματα παραδόθηκαν άνευ όρων στα συνδικαλιστικά φοιτητικά όργανα.
Το κέντρισμα για το σημερινό κείμενο μου δόθηκε όχι τόσο από την κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των φοιτητών, αλλά από την αιτιολόγηση που προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός στη ομιλία του στη Βουλή για το θέμα αυτό. Θα σας μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του πρωθυπουργού από τα πρακτικά της Βουλής (8 Μαΐου 2015). Θεοδωράκης:

«Εχουμε την πρόθεση να καταργηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Υπάρχουν άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ -ευτυχώς λίγοι- που μιλούν για τεχνοφασισμό. Είναι τεχνοφασισμός σήμερα η ηλεκτρονική ψηφοφορία; Πού θα επιστρέψουμε, στα περιστέρια, που είναι και λίγο πιο γραφικό;». Τσίπρας: «Ερχομαι στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Μιλήσατε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και είπατε ότι αυτή διασφαλίζει τη μαζική συμμετοχή.

Για τη συνέχεια kathimerini

2 σχόλια:

  1. Ας πάει να δει πρώτα τον παγκόσμιο πίνακα ηλεκτρονικών επιθέσεων όπου τα ICBM θα ζήλευαν τα βελάκια που πηγαινοέρχονται σαν σφεντόνες! Οι άσχετοι νομίζουν ακόμη ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα όπως απόλυτη "ηλ/νική ασφάλεια", Ας ψάξουν πρώτα τα στοιχεία τους από το ΤΑΞΙΣ που κυκλοφορούν στο Tor σχεδόν από το 2000! Την πραγματική δόση "τεχνο-φασισμού" όμως θα την νιώσουν από την ερχόμενη δεκαετία, όταν όλα συνδεθούν με όλα, ρομπότια, επαναπρογραμματιζόμενα κύτταρα κ γονίδια στο διαδίκτυο των πραγμάτων κ όλα τα παραφερνάλια ενός ανεξέλεγκτου κ άφρονα πολιτισμού όπου όλα όσα μπορούν να γίνουν πρέπει κ να πραγματοποιηθούν στο όνομα του κέρδους! Η απόλυτη "πραγμοποίηση" του ανθρώπου ετοιμάζεται τώρα να τελειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Unfortunately, we have missed the point by far and a long time ago. The purpose of schools is Education and not to be politicized with elections and non educational related activities. If the students want to be involved in politics then they can register themselves in a political party youth division and let the schools do their job as it is be done around the globe.
    Election methods and compromization is a valid topic but its not for here.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.