9/9/17

Όλο το παρασκήνιο της επιχείρησης-φιάσκο της ΜΙΤ για σύλληψη του ηγετικού στελέχους του ΡΚΚ, Τζεμίλ Μπαγίκ

Από τον Ιούλιο του 2015, που η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το ΡΚΚ, λόγω της πολιτικής ισχυροποίησης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και λόγω της σοβαρής αναβάθμισης του ρόλου των Κούρδων στη Συρία, ο Ερντογάν είχε στο νου του τις εικόνες της σύλληψης του Οτζαλάν, τον Φεβρουάριο του 1999 στην Κένυα και τις δάφνες του πολιτικού θριάμβου που έδρεψε ο Μπουλέντ Ετζεβίτ.
Έτσι, έβαλε στο νου τη σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους του ΡΚΚ, για να "ισοφαρίσει" τις νίκες των Κούρδων στο πολιτικό επίπεδο στην Τουρκία και στο γεωπολιτικό στη Συρία.

Έτσι ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια η επιχείρηση διείσδυσης της ΜΙΤ στον κύκλο των σωματοφυλάκων του Τζεμίλ Μπαγίκ, συνιδρυτή του ΡΚΚ και ηγετικού στελέχους του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.
Όντως, η ΜΙΤ φέρεται να στρατολόγησε έναν εκ των σωματοφυλάκων του Μπαγίκ, ο οποίος τροφοδοτούσε την τουρκική μυστική υπηρεσία επί δυο χρόνια με ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες, αποκτώντας έτσι την απαραίτητη εμπιστοσύνη.
Μάλιστα, οι πληροφορίες ήταν τόσο σημαντικές, που δυο  υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΙΤ αποφάσισαν να συναντηθούν μαζί του στη Σουλεϊμανίγια, τουλάχιστον δυο φορές.
Όμως η τρίτη φορά αποδείχτηκε φαρμακερή.
Τη φορά αυτή, τις αρχές Αυγούστου, ο πληροφοριοδότης ενημέρωσε τη ΜΙΤ ότι ο Μπαγίκ θα έμπαινε σε νοσοκομείο της Σουλεϊμανίγια για θεραπεία. Πληροφορίες λένε ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.
Έτσι, σχεδιάστηκε η δολοφονία ή η απαγωγή του Μπαγίκ στο νοσοκομείου που υποτίθεται ότι είχε εισαχθεί στη Σουλεϊμανίγια.
Έτσι, οι δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΜΙΤ πήραν τα μπογαλάκια τους και πήγαν και πάλι στη Σουλεϊμανίγια, κινητοποιώντας και τρεις επιχειρησιακές μονάδες να βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή.
Οι δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, με βαθμό διευθυντού, εγκαταστάθηκαν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Highcrest Hotel, περιμένοντας νεώτερα από τον πληροφοριοδότη, για να σχεδιάσουν τις λεπτομέρειες της επιχείρησης απαγωγής ή δολοφονίας του Μπαγίκ.
Την τελευταία στιγμή, όμως, ο πληροφοριοδότης ενημέρωσε τους διευθυντές της MIT ότι δεν μπορούσε να τους συναντήσει στη Σουλεϊμανίγια, επειδή είχε λάβει μέτρα ασφαλείας και υπήρχε στενή παρακολούθηση στο δρόμο από το Κανδήλι προς την πόλη της Σουλεϊμανίγιας από την Zanyari, την υπηρεσία πληροφοριών της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (ΥΝΚ), που ελέγχει την περιφέρεια Σουλεϊμανίγιας. Έτσι τους ζήτησε να συναντηθούν σε μια περιοχή βορείως του φράγματος Ντουκάν, στην περιοχή της πόλης Ράνια.
Όμως όταν έφθασαν στην περιοχή οι διευθυντές της ΜΙΤ, αντάρτες του ΡΚΚ τους συνέλαβαν και τους πέρασαν τσουβάλια στο κεφάλι (θεωρείται η μέγιστη προσβολή) και φυσικά χειροπέδες στα χέρια. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι το ΡΚΚ συνέλαβε και άλλα 16 άτομα, από τις επιχειρησιακές ομάδες της ΜΙΤ, οι οποίες πληροφορίες μένει να αποδειχτούν.
Από κει μετά αρχίζει η τραγωδία για τον Ερντογάν, τον διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και φυσικά για τους δυο διευθυντές, που από πεντάστερο ξενοδοχείο βρέθηκαν σε κάποια σπηλιά, να ανακρίνονται.
Ακολούθησαν πιέσεις και εκβιασμοί από την Τουρκία προς το ΥΝΚ για να απελευθερωθούν οι δυο διευθυντές, απέλαση του εκπροσώπου του ΥΝΚ στην Άγκυρα, χωρίς αποτέλεσμα.
Μετά η Τουρκία έβαλε τοΙράν να μεσολαβήσει στο ΡΚΚ για την απελευθέρωση, και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Το ΡΚΚ, που άρχισε αμέσως την ανάκριση των κυρίων διευθυντών, λέει ότι η ανάκρισή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες!!!
Και τώρα ερχόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της υπόθεσης.
Το ΡΚΚ βιντεοσκοπεί τις καταθέσεις των δυο διευθυντικών στελεχών της ΜΙΤ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποια στιγμή θα τις δούμε στις οθόνες των τηλεοράσεων.
Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ερντογάν, αν δει στην οθόνη της τηλεόρασής του, εκεί στο Σαράι που θα κάθεται και θα απολαμβάνει το τσάι του, δυο διευθυντές της ΜΙΤ να ομολογούν ότι πήραν εντολή από το διοικητή της ΜΙΤ, που δίνει λογαριασμό απ' ευθείας στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, να δολοφονήσουν τον Τζεμίλ Μπαγίκ!!!
Έρχονται δύσκολες μέρες...

Σημείωση: Όλες αυτές τις μέρες οι τουρκικές εφημερίδες, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, δεν έχουν γράψει ούτε μια λέξη για την υπόθεση.

4 σχόλια:

  1. Εύγε, Κούρδοι! Σάββα, διάβασα κάπου που τον Οτσαλάν τον απήγαγαν Ισραηλινοί καταδρομείς και όχι Τούρκοι.δηλαδη οι Τούρκοι ήσαν μόνο για φωτογραφίες στο αεροσκάφος μετά.ηταν τα χρόνια της αγάπης μεταξύ Τουρκία και Ισραήλ.

    Ποια είναι η προσωπική γνώμη για αυτό αν επιτρέπεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την περιγραφή μπορούμε να εικάσουμε ότι ο σωματοφύλακας μπορεί τελικά να ήταν επιτηδευμένα στρατολογημένος... Ίσως να έκανε ό,τι έκανε και ο Μάρκος Μπότσαρης κατά την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου: προσποιήτο ότι εξαγοράστηκε. Όπως και να έχει, ωραία πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.