22/9/17

Ψευδοϋπουργός εξωτερικών κατεχομένων: Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ θα διασφαλιστούν με κάθε κόστος

Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ σχετικά με τους φυσικούς πόρους του νησιού θα διασφαλιστούν με κάθε κόστος, δηλώνει ο «υπουργός Εξωτερικών» των κατεχομένων Ταχσίν Ερτουγρούλογλου χαρακτηρίζοντας την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό ως «παιχνίδια και κόλπα»
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου, σε συνέντευξη του στη Φωνή της Αμερικής στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι δεν είναι σωστό τα Ηνωμένα Έθνη να επιμένουν στη συνέχιση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων η οποία διεξάγεται τα τελευταία 50 χρόνια χωρίς επιτυχία.
Είπε επίσης ότι η διαδικασία που αναγνωρίζει τους Ελληνοκυπρίους ως εκπροσώπους κράτους και τους Τουρκοκυπρίους ως κοινότητα «δεν θα επιστρέψει πίσω στη ζωή», κατά την έκφραση του, και πως  «η ομοσπονδιακή φόρμουλα τελείωσε στο Κραν Μοντάνα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ίδια διαδικασία».
Είπε ότι οι Ε/κ επαναλαμβάνουν ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «αλλά δεν θα εξαπατηθούμε από τέτοια παιχνίδια και κόλπα",  προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία στο Κραν Μοντάνα εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά πραγματικά επιθυμούσε τη λύση.
Είπε επίσης ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων είπε ότι είναι εκτός συζήτηση η Τουρκία να μείνει εκτός της διαδικασίας αυτής.  
«Δεν θα επιτραπεί στην ε/κ πλευρά να προχωρήσει μόνη της και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ  σχετικά με τους φυσικούς πόρους του νησιού θα διασφαλιστούν με κάθε κόστος», κατέληξε.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.