22/9/17

Τραμπ: Ο Ερντογάν έχει γίνει φίλος μου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών που προκλήθηκαν από την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να ασκηθεί δίωξη σε Τούρκους αστυνομικούς και σωματοφύλακες επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον Μάιο.
Σε συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ επαίνεσε την ηγετική ικανότητα του Τούρκου προέδρου, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν «έχει γίνει φίλος μου».
«Πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε εκ νέου την Τρίτη το ιρακινό Κουρδιστάν να ακυρώσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του που προβλέπεται να διεξαχθεί την 25η Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσει να απολέσει τις «ευκαιρίες από τις οποίες ωφελείται σήμερα».
«Καλούμε την περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν να ακυρώσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε» για την ανεξαρτησία της περιοχής, υπογράμμισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Τη δυσαρέσκειά του είχε εκφράσει, πριν από μερικές, το ΝΑΤΟ για την αγορά των των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία.
«Για το ΝΑΤΟ σημασία έχει τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού. Η δυνατότητα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων μας έχει θεμελιώδη σημασία για το ΝΑΤΟ, ώστε να να μπορούμε να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και τις αποστολές μας» είχε δηλώσει προ ημερών εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
    Πηγή: in.gr

    4 σχόλια:

    1. περιμενετε εσεις να δειτε χαϊρι απο τους αμερικανους https://youtu.be/_WF2cI-22f0

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αμα εχεις τετοιους φίλους......θυμαμαι την φωτο που ειχε βγάλει ο σουλτάνος με τον αδελφό του ( οπως τον ειχε πει τοτε),Ασσαντ και πριν ο αλέκτωρ λαλησε......
      Το θεμα ομως ειναι αλλου οτι η μεγάλη Αμερική τρέμει μην χασει απο την σφαίρα της τον σουλτάνο και αυτος το γνωριζει άριστα αυτο το παίγνιο .Προσωπικα αναμένω κυβίστηση της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχη με πιθανο ψιμαδι να ειναι η χωρα μας.....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Όταν βλέπετε τέτοια σημαίνει πως το τέλος πλησιάζει......

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Πολυ φιλοι θα πει ..κανουμε και μπαρμπεκιου μαζι συχνα..Εμεις εδω ειμσστε τα ..μπιφτεκια του γευματος ?? Αμ...δε... Δεν θαμαστε αιωνια μαλακ#ες..
      Βγαλτε τα σπιτια των φτωχων στο σφυρι..και θα δειτε αν το μπιφτεκι ..τρωγεται..

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.