27/9/17

Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης


Τρεις χιλιάδες χρόνια πολιτισμού. Αρχαία ελληνική διανόηση. Ρώμη. Αναγέννηση, Διαφωτισμός και Ευρώπη. Βιομηχανική επανάσταση. Έξαρση θετικών επιστημών και πειραματικών αποδείξεων. Εκατομμύρια επιστήμονες πεθαίνουν απομονωμένοι σε εργαστήρια και πειράματα. Για μια ελπίδα, για μια επιτυχία που θα τους επιτρέψει να επιμηκύνουν την ανθρώπινη ζωή λίγα λεπτά ακόμα. Για ένα όνειρο να βελτιώσουν τις συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης μέχρι τα βαθιά γεράματα. Για να καταπολεμήσουν την ασθένεια και τον πόνο.


Και τα καταφέρνουν. Επιμηκύνουν σταδιακά το προσδόκιμο ζωής σε νούμερα που θα φάνταζαν απίστευτα 100 χρόνια πριν. Δίνουν ποιότητα ζωής σε ανθρώπους των οποίων η μοναδική επιλογή πριν λίγα χρόνια θα ήταν η ευθανασία. Και ακόμα κάνουν όνειρα και κατακτούν συνεχώς περισσότερη γνώση. Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ιατρική, Μαθηματικά, Πληροφορική συνεργάζονται τόσο περίφημα που πλέον μοιάζουν σαν μια μεγάλη, ενιαία προσπάθεια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.

Όλα τα παραπάνω, βοήθησαν στο να αποκτήσεις σήμερα ένα εμβόλιο. Κι εσυ νομίζεις ότι όλοι οι παραπάνω πάνε να φάνε τα λεφτά σου. Σταυρώνεις το πορτοφόλι σου και πετάς το εμβόλιο στα σκουπίδια. Καταπίνεις κουρκουμά και μέντα για να γιάνεις από την ηπατίτιδα, την ιλαρά, τον καρκίνο. Γιατί έτσι διάβασες σε ένα group στο Facebook.
Τι πήγε στραβά;

22 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οποιαδήποτε ασθένεια με την σημερινή συμβατική ιατρική συνεπάγεται με παρενέργειες, η λογική δεν είναι πως να θεραπεύσουν την ασθένεια αλλά το πως να την ελέγχουν μέσω φαρμάκων και εμβολίων. Τι πήγε στραβά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως πολλοί από αυτούς που μεγάλωσαν βλέποντας στην τηλεόραση X-files, σχημάτισαν την κοσμοαντίληψή τους με βάση την θεματολογία του σήριαλ, εκλαμβάνοντάς την ως πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα προϊστορικά χρόνια, τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Όποιος ήταν ηλίθιος και δεν μπορούσε να αντιληφθεί του κινδύνους (πχ δεν μπορούσε να ξεχωρίσει το περισσότερο επικίνδυνο ζώο βλέποντας μία κατσίκα και μία τίγρη), τον έτρωγαν τα θηρία και ευτυχώς δεν ζούσε αρκετά για να αναπαραχθεί και να μεταδώσει τα ηλίθια γονίδιά του στους ακόμη πιο ηλίθιους απογόνους του. Ήταν ένας θαυμαστός μηχανισμός της ίδιας της φύσης που ισχύει ακόμη και σήμερα στο ζωϊκό βασίλειο, όπου τον κυρίαρχο λόγο στο ζευγάρωμα έχει το κυρίαρχο αρσενικό και το κυρίαρχο θηλυκό, ενώ τα υποδεέστερα ζώα ίσως δεν αποκτήσουν ποτέ απογόνους. Έτσι, επιτυγχάνεται η βελτίωση του είδους - την διαδικασία αυτή, επί χιλιετίες την εφάρμοζαν κτηνοτρόφοι και γεωργοί με την αναπαραγωγή / σπορά των δυνατότερων ζώων / σπόρων προς επίτευξη βελτίωσης. Σήμερα, δεν είναι επιτρεπτό ηθικά / κοινωνικά / νομικά, να εφαρμόζονται όσα η ίδια η Φύση σοφά προέβλεψε, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θα με χαλούσε για παράδειγμα η δια Νόμου στείρωση σε όσους πιστεύουν σε αναπόδεικτες και αστείες θεωρίες συνομωσίας για εμβόλια, αεροψεκασμούς, κοίλη Σελήνη και ελοχίμ που ενεδρεύουν στον πυρήνα της Γής.

    Τι; Είσαι αρκετά ηλίθιος για να χάψεις τις αρλούμπες της εξωγήινης τεχνολογίας του Διός που πούλησε ο Αρτέμης στον Ομπάμα; Με συνοπτικές διαδικασίες ισόβιος αποκλεισμός από οποιαδήποτε διαδικασία ψηφοφορίας.

    Τι; Είσαι αρκετά ηλίθιος για να καταλάβεις την σπουδαιότητα της επιστήμης στο σύγχρονο κόσμο; Κανένα πρόβλημα, σου βγάζουμε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη και βγάλ’ τα πέρα μόνο σου να δούμε πως θα ζήσεις χωρίς τεχνολογία και επιστήμη.

    Τι; Είσαι αρκετά ηλίθιος για να διακόπτεις την φαρμακευτική αγωγή που σου προτείνει η σύγχρονη επιστήμη (η οποία κατέληξε σε συμπεράσματα μετά από δεκαετίες, ίσως ακόμη και εκατονταετίες ερευνών και αφού κατέληξε σε συμπεράσματα τα οποία αποδεικνύονται με τρόπο αναμφισβήτητο); Κανένα πρόβλημα! Θα σε καλωδιώσουμε με κάμερες για να σε παρακολουθούμε και θα ποντάρουμε πόσο θα αντέξεις μέχρι να ψοφήσεις επειδή δεν αποδέχεσαι την σύγχρονη επιστήμη.

    Τι; Είσαι αρκετά… εύπιστος (είδατε; δεν είπα ηλίθιος) για να νομίζεις ότι τα απομεινάρια και τα κομματιασμένα λείψανα μιας κοπελίτσας που πέθανε πριν χιλιάδες χρόνια θα κάνουν καλά τους ετοιμοθάνατους ασθενείς της πτέρυγας των καρκινοπαθών; Κανένα πρόβλημα! Όταν (μακρυά από εμάς) σου ανακοινώσει ο γιατρός τα μαντάτα, κάνε μετάνοιες και κομποσχοίνι να δούμε αν θα αντέξεις περισσότερο από ότι με την προβλεπόμενη ιατρική και επιστημονικά αποδεδειγμένη αγωγή.

    Τι; Είσαι αρκετά ηλίθιος για να οδηγείς με 200 km/h και κατηγορείς «την κακιά την ώρα» όταν παρασύρεις αθώους; Δημόσιος ανασκολοπισμός, υποχρέωση σε κοινωνική εργασία χωρίς μισθό ισοβίως, στείρωση και δήμευση περιουσίας σε σημείο που να μην έχεις ούτε βρακί να φορέσεις.

    …ξέρεις δεν με χαλάει καθόλου να αραιώνουν οι ηλίθιοι και οι βλάκες. Δεν τους χρειαζόμαστε. Και φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ τις παθολογικές περιπτώσεις και ΑΜΕΑ που ΠΡΕΠΕΙ να έχουν την στήριξη όλων μας, αλλά για τους εξυπνάκηδες βλακέντιους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο. Οι βλάκες που ψηφίζουν, οι βλάκες που οδηγούν, οι βλάκες που οπλοφορούν, οι βλάκες που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, οι βλάκες που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη κλπ. Δεν τους χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατι τετοια έλεγε και ο Χίτλερ

      Διαγραφή
    2. Ποιντμαν
      Απ το παρατσουκλι που διαλεξες καταλαβα πως εισαι αξιοσημειωτος ανθρωπος..οχι του σωρου οπως εμεις..
      Προφανως στους ηλιθιους δεν συμπεριλαμβανεις εσενα...Αυτο το αποκλειεις εξ ορισμου.
      Ο πρωτος νομος της βλακειας λεει ""πως ο βλαξ δεν εχει ποτε επιγνωση της βλακειας του...και την ψαχνει στους αλλους.""Αλλιως δεν θαταν βλαξ.....
      Ο δευτερος νομος τηε βλακειας λεει ""ο βλαξ πιστευει οτι ειναι ιδιοφυια..δεν εχει καμμια σεμνοτητα μπρος στην απεραντη γνωση..νομιζει οτι ταμαθε ολα και τα παντα..ειναι αδιαντροπος διοτι η ντροπη προυποθετει γνωση..""
      Ο τριτος νομος της βλακειας λεει ""βλαξ ειναι ενας που προκαλει ζημια στους διπλανους του πολλαπλη ακομη και κακολογοντσς τους χωρις να βγαζει κανενα κερδος ο ιδιος""....αν εβγαζε θα λεγοταν κλεφτης..απατεωνας..κακοποιος.. η δικαιος ανθρωπος.
      Σου θυμιζουν καποιον ολα αυτα ..??
      Οσο για την ..επιστημονικοτητα σου...που ειναι διαχυτη στα γραπτα σου.....αληθεια..γιαυτο γινονται στο ζωικο βασιλειο οτι περιγραφεις ??Γιατι αν αυτο καταλαβες... απορω ποιος σουδωσε πτυχιο...και σε τι γνωστικο αντικειμενο...
      Κοψε κατι απ την αμετρη αλλαζονεια σου..γιατι κοντευει να ξεπερασει το οριο του Σβαρτσιλντ ..σν ..αν...ξερεις τι ειναι συτο... ειναι αδυνατον να καταπιεις εσυ ολο το.... συμπαν...πιο πιθανο ειναι να σε καταπιει..
      ...Ενας βλακας...

      Διαγραφή
    3. @ Αγαπητέ Δημητρης Κ,

      Προφανώς, δεν έχεις ιδέα τι είναι "pointman", έτσι δεν είναι; Εντάξει είναι πλήρως κατανοητό πως δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει τα πάντα, παρ΄ όλα αυτά είναι πάντα αστείο όταν κάποιος προσπαθεί να μεταφράσει κάτι, χωρίς να γνωρίζει καν περί τίνος πρόκειται. Καλή σου νύχτα μικρέ Πρίγκιπα.

      Διαγραφή
    4. Ειναι προφανες οτι ..ωδηναι ορος και ετεκε μυν.... θαπρεπε να ξερω τι θα πει ..ποιντ μαν ..?? Εχει τοσο συγκλονιστικο νοημα...?? Αν σου πω ρωσικα οτι λεγομαι ..""ντρασβουγιετ""εσυ ..θα ξερεις ?? Και θαταν τοσο συγκλονιστικο..τοσο υποτιμητικο για σενα αυτο..??.. ...τοσο πιο πολυ απ ολα τα αλλα που ...δεν προσεξες οτι ανεφερα ?? Ειναι καταφανες οτι εχεις περιορισμενο οπτικο πεδιο...ισως και πεδιο βαρυτητος... ισως και τα ανδρονια της υλης σου ναχουν ασθενες πεδιο μεταξυ τους..μια ασθενη αλληλεπιδραση.. με δραση τρις εκατομμυριοστου του χιλιοστου....περα απ εκει....παπαλα...Δεν ειναι απαραιτητο να με ..υποτιμας τοσο για το ποιντμαν...διοτι κι εγω υποτιμω εμενα...στον κοσμο μου δεν υπερτιμουμε εαυτους οπως κανετε εσεις στον δικο σας....και μαλλον μενουμε σ αυτο το χωροχρονικο συνεχες...κι οχι οπως εσεις στην ογδοη διασταση...Χαιρομαι παντως που γνωρισα ενα πλασμα απο ενα παραλληλο συμπαν... καλο θαταν να κλεισουμε την σκουληκοτρυπα μεσα απ την οποια γλυστρατε στον κοσμο μας..για να μην πλακωσετε εδω καμποσοι απο σας... και το πεδιο βαρυτητας μας ..γινει ελαφρο οπως ειναι το πεδιο των φαντασματων σας...και εξαυλωθουμε..

      Διαγραφή
    5. Η ηλιθιότητα δεν είναι κληρονομική.
      Είναι ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ελλιπούς διαπαιδαγώγησης.Ατυχής λοιπόν η αναφορά στη στείρωση.

      Την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης δεν την έχει προφανώς το άτομο αλλά το σύνολο στο οποίο υποτίθεται συνεισφέρεις κι εσύ!

      Υποτίθεται λέω διότι με τα λεγόμενά σου προκαλείς τον πολλαπλασιασμό της ηλιθιότητας,την οποία κατά τα άλλα προσπαθείς να πολεμήσεις,καθώς διαστρεβλωνεις την αλήθεια σε συνέχεια του εμετικου άρθρου.

      Διότι δεν είναι δυνατόν κι εσύ κι ο αρθρογράφος (μήπως είστε το ίδιο πρόσωπο;), να είστε τόσο ηλίθιοι,ώστε να μην έχετε καταλάβει ακόμα πως η ιατρική,είναι άλλη μια βιομηχανία κέρδους του σάπιου παγκόσμιου συστήματος(τι δεν είναι τη σήμερον ημέρα;).

      Πες μας λοιπόν.Ή δεν είσαι ηλίθιος άρα συνειδητά προπαγανδιζεις την Παγκόσμια ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία, ή είσαι τόσο ηλίθιος που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι αυτή υφίσταται,άρα με βάση τα λεγόμενά σου πρέπει να σε στειρωσουμε,να σε ξεβρακωσουμε και να σε στείλουμε σε ένα έρημο νησί του ειρηνικού.

      Δημήτρη δεν είναι βλαξ
      Είναι προπαγανδιστης της παγκοσμιοποίησης.

      Σύγκρινε και θα καταλάβεις.

      Μακρόν για τις εργασιακές ρυθμίσεις στη Γαλλία,οι οποίες γυρνούν τα εργασιακά 200 χρόνια πίσω:
      "Στους τεμπέληδες δε θα δείξουμε καμία επιείκεια"

      Υπεύθυνος κατάσχεσης για κατάσχεση καταστήματος στο Ηράκλειο:
      "Στους τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν δε θα δείξουμε καμία επιείκεια"

      Το παραπάνω εμετικό άρθρο κι ο "τυχαίος" σχολιαστής:
      "Όσοι αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία των εμβολίων είναι ηλίθιοι"

      Είναι ολοφάνερο ότι έχει πέσει σύρμα/γραμμή/εντολή στους ελεεινούς υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης να περάσουν σε επιθετική ρητορική/προπαγάνδα.

      Όταν μια βδομάδα μετά την εμφάνιση μιας ασθένειας παίρνεις το εμβόλιο στα χέρια σου,πρέπει να είσαι ηλίθιος για να μην καταλάβεις ότι και η ασθένεια και το εμβόλιο είναι στημένα.
      Για τον εργαστηριακό έλεγχο και την παραγωγή ενός εμβολίου απαιτούνται στην ταχύτερη περίπτωση 4 εβδομάδες.

      Σας εύχομαι,όσα βγάζετε από την ελεεινή σας προπαγάνδα,να τα ξοδέψετε στους γιατρούς και τα φάρμακα που τόσο πολύ εμπιστεύεστε.

      Διαγραφή
  4. Πάντως με εμβόλια κ. Παναγιωτόπουλος δεν εχει γιατρευτεί ούτε ο καρκίνος ούτε η ηπατίτιδα c.Αυτό που δεν έχει γιατρευτεί είναι η ακόρεστη όρεξη ορισμένων για κέρδη από αυτά τα εμβόλια.ούτε έχεις εσύ γνώσεις που να διαβεβαιωνουν τον πληθυσμό ότι τα εμβόλια δεν έχουν μακροπρόθεσμα επιπτώσεις γιατί δεν έχουν μελετηθεί εις βάθος χρονου.Εσύ τα παιδιά σου τα εμβολιασες με τα 4απλά και τα 5απλα που μας επιβάλλουν ;έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στα νοσοκομεία με την έκρηξη της πολλαπλής σκλήρυνσης Κατά πλάκα στον Γενικό πληθυσμο;μπορείς εσύ πριν κατηγορήσεις τους συνανθρώπους σου να μας βεβαιώσεις με επιστημονικές αποδείξεις αν είναι ασφαλη;Δεν νομίζω.Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά σε θεματα υγείας καλύτερα να ομιλούν οι γνωστές.Όχι το internet αλλά ούτε και οι φιλόσοφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αγαπητέ μου φίλε"...σε θέματα υγείας καλύτερα να ομιλούν οι γνώστες"!!

      Διαγραφή
    2. Κι αν όλοι οι υποτιθέμενοι γνώστες ή τουλάχιστον αυτοί που προβάλλονται τα παίρνουν;
      Διότι η πίτα είναι τεράστια κύριοι.

      Διαγραφή
  5. @ Άρης,

    Επειδή έχω την αμυδρή υποψία πως ίσως και να υποστηρίζεις τις αντιεμβολιαστικές αρλούμπες, έχε υπ΄ όψη σου, ότι ένας κόσμος χωρίς εμβόλια, θα ήταν ένας τρομακτικός κόσμος να ζεις. Σκέψου το…

    Κλείνοντας, θα παραθέσω ένα κείμενο που βρήκα δημοσιευμένο για το σκοπό αυτό στο greeksceptic.com (με αρχική πηγή Αγγλόφωνο κείμενο). Αν και το νήμα είναι ολοκάθαρα, υπήρξαν κάποιοι που αρκετά ηλίθιοι να μην αντιληφθούν την ειρωνεία και τον παραλληλισμό που επιχειρεί το κείμενο - είπαμε, οι ηλίθιοι, φύονται ανάμεσά μας με γεωμετρικούς ρυθμούς.

    Ακολουθεί το προαναφερθέν κείμενο, στο επόμενο μήνυμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. …συνέχεια από το προηγούμενο μήνυμα Το ακόλουθο κείμενο είναι αναδημοσίευση από το link greeksceptic.com (με αρχική πηγή Αγγλόφωνο κείμενο):

    «…Είμαι κατά των φρένων.

    Φίλοι, ήθελα να σας ενημερώσω για μια προσωπική απόφαση που πήρα πρόσφατα. Δεν θέλω πραγματικά να το συζητήσω, αλλά θέλω να σας ενημερώσω για τη θέση μου. Παρακαλώ να δείξετε σεβασμό. Είναι ένα μεγάλο άρθρο, αλλά παρακαλώ διαβάστε το όλο.

    Αφαιρώ τα φρένα από το αυτοκίνητό μου. Δεν πρόκειται για μια βιαστική απόφαση, οπότε παρακαλώ ακούστε με.

    Πριν από μερικές εβδομάδες, είδα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα – δύο άτομα πέρασαν ταυτόχρονα μια διασταύρωση. Και οι δύο πάτησαν τα φρένα τους ταυτόχρονα και συγκρούστηκαν. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
    Αλλά τότε κατάλαβα κάτι – αν είχαν απλώς περάσει από τη διασταύρωση χωρίς να πατήσουν φρένο, δεν θα είχαν συγκρουστεί. Τα φρένα ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ το ατύχημα!

    Έτσι, αποφάσισα να κάνω τη δική μου έρευνα και αυτό που βρήκα ήταν *εκπληκτικό*: Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά από το περιττό φρενάρισμα. Μια φορά, οδηγούσα στο χιόνι και μόλις πάτησα ελαφριά τα φρένα το αυτοκίνητο μου έχασε απόλυτα τον έλεγχο. Τα φρένα μου θα μπορούσαν πολύ εύκολα να με σκοτώσουν. Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι το πόσο συχνά τα τακάκια φρένων στραβώνουν και μαζί με αυτά στραβώνουν και οι δίσκοι, προκαλώντας ανεπιθύμητες δονήσεις και τροχούς που τρέμουν.

    Και ξέρετε τι; Διαπίστωσα ότι πριν από δεκαετίες δεν χρησιμοποιούνταν τα φρένα! Οι άνθρωποι έλεγχαν την ταχύτητα του οχήματος τους με κατέβασμα ταχύτητας και φρενάρισμα του κινητήρα. Ίσως είναι απλώς σύμπτωση, αλλά παλαιότερα όταν χρησιμοποιούνταν το φρενάρισμα του κινητήρα, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αυτοκινητιστικά θύματα. Τα φρένα τότε δεν προκαλούσαν ΠΟΤΕ ατυχήματα αυτοκινήτων.

    Μετά από κάποιες ακόμα έρευνες, βρήκα μια σκοτεινή συνωμοσία – Τους Μηχανικούς: Αυτοί που εμπιστευόμαστε να φροντίζουν τα αυτοκίνητά μας – τους ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να εγκαταστήσουν και να αλλάξουν τα φρένα μας! ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας ή τα αυτοκίνητά μας – αλλά αυτοί απλά ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση των τακακίων κόστους 49.99 ευρώ.

    Έτσι, μίλησα με τον Μηχανικό μου για να βγάλω τα φρένα από το αυτοκίνητό μου και με αηδίασε το πόσο άσχημα μου φέρθηκε. Με κατηγόρησε ότι ήμουν ανίδεος, όταν εγώ ήμουν εκείνος που ερεύνησε και έμαθε πόση ροπή ασκούν τα φρένα στους δίσκους. Δεν γνώριζε καν πόση ροπή μπορεί να δεχθεί ένας δίσκος προτού στραβώσει! Είπε ότι «οι δίσκοι έχουν σχεδιαστεί για να πιέζονται, ότι δεν είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα» και με αγνόησε εντελώς.

    Τότε είχε το ΘΡΑΣΟΣ να πει ότι η προσωπική μου επιλογή θα είχε συνέπειες, ότι θα τους επηρεάσω όλους γύρω μου. Λοιπόν τον βαρέθηκα και ψάχνω για έναν νέο μηχανικό. Το πρόβλημα είναι ότι τόσοι πολλοί μηχανικοί εξαγοράζονται και πληρώνονται από την αυτοκινητοβιομηχανία και ότι όλοι τους επιμένουν πως το αυτοκίνητό μου πρέπει να έχει φρένα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν εξετάζουν καν το αυτοκίνητό μου, και λένε ότι ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κατάστημα τους και σε άλλα αυτοκίνητα. Τι βλακείες, απλά δεν τους αρέσουν όσοι πιστεύουν σε εναλλακτικές τεχνικές φρεναρίσματος.

    Τώρα βέβαια εμπλέκεται και η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχω φρένα, ότι αυτό δεν είναι μόνο για το δικό μου καλό, αλλά πως θα μπορούσα να βλάψω άλλους ανθρώπους!

    Που χάθηκε η προσωπική επιλογή; Που χάθηκε η ελευθερία;

    Το μόνο που σας λέω είναι, κάνετε την έρευνά σας. Μην ακούτε μόνο το Υπουργείο Συγκοινωνιών και τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πήρα μια προσωπική απόφαση για την οικογένειά μου, απλά είπαμε όχι στα φρένα. Θα χρησιμοποιήσουμε φυσικές μεθόδους όπως τη βαρύτητα και θα βάλουμε τα πόδια μας στο έδαφος για να σταματήσουμε. Στη τελική, αν αυτό ήταν αρκετό για εμένα όταν οδηγούσα ποδήλατό ως παιδί, είναι αρκετό και για τα παιδιά μου στο αυτοκίνητό μου.

    Παρακαλώ, τα σχόλια με σεβασμό!

    Νομική αποποίηση: Δεν είμαι μηχανικός και δεν πρέπει να με θεωρείτε έγκυρη πηγή πληροφοριών για έρευνες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια διαπιστώνει κανείς πόσο μεγάλη είναι η πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση και τεχνολογία που έχει υποστεί η ανθρωπότητα.

    Ο νοών θα σκεφτεί και θα προσπαθήσει να καταλάβει αυτός που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου θα πει διάφορα προσπαθώντας να σε προσβάλει και να σε μειωσει γιατί δεν έμαθε ποτέ να κάνει διάλογο και να σκέφτεται.

    Όπως γράφει το άρθρο εκατοντάδες χρόνια οι επιστήμονες παλεύουν να βρουν λύσεις σε διάφορα πρόβλημα υγείας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Κ' όμως βάση της στατιστικής θνησιμότητας η πρώτη αίτια στην Ευρώπη πιστεύω και παγκόσμιος είναι ο καρκίνος, καρδιακά και εγκεφαλικά.

    Και αναρωτιέμαι τόσες 100αδες χρόνια αυτή η τόσο προοδευτική επιστήμη έχει βρει την λύση της χημειοθεραπείας, μπαλονάκια, χάπια για την πίεση και χοληστερίνης με ατελείωτες παρενέργειες, ιδιαίτερα η χημειοθεραπεία την οποία οι περισσότεροι δεν την επιβιώνουν!

    Πιστεύω ατράνταχτα πως υπάρχει θεραπεία χωρίς βαριά φάρμακα και χημειοθεραπείες αλλά δεν συμφέρει αυτό στις φαρμακοβιομηχανίες, μια χημειοθεραπεία κοστίζει από 500€ μέχρι και 5000€ συν τα πανάκριβα φάρμακα που πρέπει να παίρνεις κατά πλειοψηφία όλη σου τη ζωή.

    Εφόσον δεν συμφέρει η καλή υγεία των ανθρώπων στις φαρμακοβιομηχανίες γιατί πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσεις το παιδί σου με κάτι καινούργιο που δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί αρκετά στα εργαστήρια των φαρμακοβιομηχανιών για να μειώσουν τα έξοδα και να αυξήσουν τα έσοδα.

    Αυτή η καλή επιστήμη είναι που δημιούργησε τα υβρίδια και μεταλλαγμένα φυτά που αποδιδόμενα προκαλούν καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες, αυτοί οι καλοί επιστήμονες που πεθαίνουν απομονωμένοι για το καλό μας γεμίσανε τις τροφές μας με διαφορά Ε δηλητηριαζοντας μας σε καθημερινή βάση.

    Δεν λέω καλή η επιστήμη και φυσικά χρειάζεται αλλά πάντα ασφαλείς ιδιαίτερα ότι αφορά την υγειά.


    Τώρα τρέχα στον επιστήμονα σου να σε εμβολιάσει εσένα και τα παιδιά σου, με ότι καινούργιο υπάρχει και βάλε το τσιπάκι μέσα σου για καλύτερη ποιότητα ζωής, δεν θα χρειάζεται να κουβαλάς μαζι σου,ταυτότητα, κλειδιά, χρήματα και φυσικά θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά σου η γυναίκα σου μέσα από το smartphone σου, είσαι προχώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεο
      Εχεις αξιοσημειωτες επισημανσεις...πολλες αληθειες ειπες..μπραβο.
      Ομως μπερδευεις αδικα την επιστημη με τους επιστημονες..η επιστημη ειναι γνωση..σκετη...η χρηση της ειναι το προβλημμα..οι ανθρωποι...Ανηθικοι χρηστες..ανηθικο αποτελεσμα.
      Ειδες αυτον τον αλλαζονα πιο πανω.?? Σου φανηκε ναχει καποια αρετη ..?? Πες πως σπουδασε..πες πως εγινε βιομηχανος φαρμακων...σε μια πολυεθνικη φαρμακων..Τι χρηση πιστευεις θακανε ..?? Εναρετη η πονηρη ? (Κατσε μην κσθαριζε το μισο σνθρωπινο γενος για ..επιβιωση των ικανων..σαν τον ιδιο. Αν ρωτησεις την καταγωγη του..μπορει ο παππους του ναταν και τσομπανος.. ομως αυτος εμσθε ..αγγλικα..πιθανον σπουδασε στην Αγγλια...κατσε καλα...απογειωθηκε ο τσομπανος..τωρα τρεχει στα αστρα...εστω κι αν το βελασμα των αρνιων το ακουμε ολοι εκτος απ αυτον..)..Οι σνθρωποι δεν χσλανε την επιστημη ...?

      Διαγραφή
    2. Ναι έχεις δίκιο δεν το έθεσα σωστά, δεν έχω θέμα με την επιστήμη το αντίθετο μάλιστα.

      Ζω στη Γερμανία και εδώ και πολύ καιρό είναι κοινό μυστικό ότι η μεθαδόνη καταστρέφει τα καρκινικά κυτταρα, δεν χρειάζεται να κάνεις χημειοθεραπείες και επεμβάσεις πλέων ακόμα και στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου μπορείς να σωθείς κ' όμως υπάρχει μόνο ένας γιατρός ογκολόγος που γράφει μεθαδόνη (Ελληνας) στην περιοχή κ αυτό με κίνδυνο γιατί η συνταγή είναι από άλλο γερμανικό κρατίδιο εδώ την απαγορεύουν. (Dr. med. Petros Panagiotou, Hermann-Löns-Straße 2, 30827 Garbsen για όσους ενδιαφέρονται) και αυτήν την στιγμή που γράφω δεκάδες χειρουργεία γίνονται με καρκινοπαθείς και 100δες χημειοθεραπείες καταστρέφοντας ζωές.

      Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι ένα χάπι που κοστίζει 2Ε το πακέτο βοήθα άμεσα τους αλκοολικούς με το πρώτο χάπι σταματάς το αλκοόλ (Baclofen) έχει λήξει η πατέντα του και προσπαθούν να το καλύψουν με τεράστιο πρόβλημα αλκοολισμού στην χώρα, μέχρι και τα μεγάλα εργοστάσια πχ. VW έχουν τμήματα για βοήθεια αλκοολικών εργαζομένων. Τα κέντρα αποτοξινωσεις αλκοολικών στην Γερμανία κάνουν χρυσές δουλείες!

      Θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα τέτοια παραδείγματα, είναι ξεκάθαρο ότι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν τα πάντα στην υγειά και έχεις τους τσομπάνιδες όπως λες που από την πολύ δουλεία είναι μέσα στην κόκα για να μπορέσουν να κάνουν 10 με 15 χειρουργεία την ημέρα η 2 με 3 μεγάλα και που και που σε κόβουν το λάθος πόδι η σε χειρουργούν το δεξί χέρι έχοντας μπροστά τους ακτινογραφίες από το αριστερό χέρι!(Συνέβη πρόσφατα σε μια Ελληνίδα) πάνω απ' όλα το ΧΡΗΜΑ το και το γνωρίζουν αυτό όλοι οι Γιατροί αλλά μπροστά στο ΧΡΗΜΑ το 90% παίζει το παιχνίδι των φαρμακοβιομηχανίων.

      Διαγραφή
    3. Τεο
      Εισαι ευγενης και καλοπροαιρετος ανθρωπος μαλλον..χαιρομαι πολυ..Εμαθα κατι απο σενα...μια γνωση που αγνοουσα...για την μεθαδονη...ισως χρησιμη στο μελλον..θα το ψαξω..Κερδισα μιλωντας μαζι σου..ευχαριστω πολυ..Ημουν σιγουρος οτι δεν εννουσες την επιστημη..το ειπα για να διευκρινιστει..αφου εδω διαβαζουν πολλοι και μπορει να βοηθησαμε να βαλουν σε ταξη τις σκεψεις τους....για καλο το ειπα..οχι προσωπικα...

      Διαγραφή
  8. Η μητέρα μου ήρθε πολύ μικρή από τη Σμύρνη το 1922 και έμεινε με τους γονείς της στην πλατεία Αττικης. Λίγο καιρό μετά έγινε γενικός εμβολιασμός για τη φυματίωση. ΌΛα τα παιδιά εμβολιάστηκαν εκτός από τη μητέρα μου, από καθαρή τύχη. ΌΛα τα παιδιά πέθαναν. Η μητέρα μου έφυγε σε ηλκία 100 ετών φέτος. Αυτο δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι κακό πραγμα. Σημαίνει όμως ότι νοθεύονται. Και ότι δεν υπάρχει έλεγχος. Μην ξεχνάμε το σκάνδαλο (επί Αβραμόπουλου) σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ο εμβολιασμος είναι καλό πράγμα. Ο έλεγχος των εμβολίων και των φαρμακοβιαομηχανιων είναι ακόμα καλύτερο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ακούγαμε έστω και λίγο τους Αρχαίους Έλληνες θα βρίσκαμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Μέτρο. Δεν είμαι κατά των εμβολίων είναι δεδομένο ότι το ανοσοποιητικό μας μαθαίνει και το εμβόλιο είναι ένα μάθημα για το σώμα μας ώστε την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσει ένα ιό να είναι έτοιμο . Όμως διαφωνώ με τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται τα φάρμακα και τα εμβόλια. Ένα νεογέννητο παιδί του απαγορεύουν να πιει χαμομήλι...όμως το εμβολιάζουν στο πρώτο δίμηνο, όταν το ανοσοποιητικό του ακόμη διαμορφώνεται...Όταν το έντερο του ακόμη σχηματίζεται. Το 2013 διαγνώστηκα με ινομυαλγία και μου πρότειναν φάρμακα - αντικαταθλιπτικά, αντιεπιληπτικά και αντιφλεγμονώδη. Δεν πήρα απολύτως τίποτα. Αντιθέτως διάβασα. Πήρα άπειρα βιβλία για την φυσικοπαθητικη , την διατροφή , τα βότανα , τις εναλλακτικές μεθόδους ιατρικής και το γύρισα. Σήμερα είμαι σταθερά στο 95% όπως ήμουν πριν (με ελάχιστες μεταπτώσεις) . Σημειωτέον η Ινομυαλγία δεν θεραπεύεται. Στις αρχές του έτους διαγνώστηκα με γαστρίτιδα. Ο Γαστρεντερολόγος μου μου έγραψε 4 αντιβιώσεις. Δεν πήρα τίποτα. Το γύρισα με διατροφή , χυμούς και βότανα. Το πρόβλημα με την σημερινή Ιατρική είναι το εξής: Τίποτα δεν αντιμετωπίζεται με ένα ή με δύο χάπια. Mπορεί να μειώνεται ο πόνος αλλά οι παρενέργειες είναι άγνωστες. Η Σημερινή Ιατρική δεν αναζητεί την αιτία. Έχει σκοπό το κέρδος. Οι σημερινοί Ιατροί δεν γνωρίζουν από διατροφή, ούτε από ψυχολογία, ούτε από εναλλακτικές θεραπείες. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που προσπαθεί . Ερευνά .
    Και πάω στην άλλη πλευρά. Φυσικά και υπάρχει παραπληροφόρηση . Με ένα χάπι κουρκουμά ή 10 σταγόνες Μαύρο Κύμινο δεν θα βρείς θεραπεία . Τα βότανα έχουν χαρακτηριστικά τα οποία είτε συνδιάζονται με άλλα βότανα για μέγιστο αποτέλεσμα, είτε υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος χρήσης τους. Θα πρέπει να απεφθυνθείτε σε ειδικούς. Επίσης οι εναλλακτικές θεραπείες θέλουν χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ GrGr,

      Αρχικά, να ευχηθώ περαστικά στην περιπέτεια υγεία που αντιμετώπισες / αντιμετωπίζεις. Αν και το γραπτό σου φαίνεται να εκφράζει απόψεις πιο συγκροτημένες από όσα γράφουν οι ανωτέρω σαρδανάπαλοι, οφείλω να υπενθυμίσω πως ο παράγοντας «Τύχη» ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περίπτωσή σου (την ίαση εννοώ). Η σημασία των βοτάνων είναι αναμφισβήτητη - έτσι άλλωστε άρχισε η Ιατρική επιστήμη. Είναι όμως φορές, που τα βότανα δεν είναι αρκετά και χρειάζονται πιο προηγμένες τακτικές αντιμετώπισης. Ίσως το χαμομήλι ή μία «εναλλακτική» μέθοδος (όπως έγραψες) να θεραπεύει κάτι απλό, αλλά όταν πχ χρειαστεί bypass, τότε όσο «κουρκουμά & μέντα» ή ότι άλλο εναλλακτικό κι αν δοκιμάσεις (ξεμάτιαγμα, προσκύνημα στην Παναγιά τη Μεγαλόχαρη στην Τήνο κλπ), απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει και πολύ σύντομα θα αποτελείς ιστορία.

      Κανείς δεν είπε πως «σύγχρονη ιατρική» είναι τέλεια. Τέλειο δεν υπάρχει! Αυτό που κάνει η «σύγχρονη ιατρική» είναι να αυτό-βελτιώνεται συνεχώς, προσπαθώντας να αυξήσει το προσδόκιμο & την ποιότητα ζωής. Για να το καταφέρει, πειραματίζεται, εφαρμόζει, και μελετά τα αποτελέσματα – αυτή είναι η βασική αρχή της επιστημονικής έρευνας. Θα δοκιμάσει πχ 1000 διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και βότανα και μαντζούνια, ακόμη και «μέντα με κουρκουμά» σε νοσούντες από καρκίνο. Θα παρακολουθήσει την εξέλιξη, θα καταγράψει τα αποτελέσματα, θα αξιολογήσει την πρόοδο των ασθενών και όπου υπάρχει ανάγκη θα επικεντρώσει την προσπάθεια. Μετά από δεκαετίες ερευνών και αφού ανταλλάξει αποτελέσματα, γνώμες και τεχνογνωσία με τα (χιλιάδες) άλλα επιστημονικά εργαστήρια ανά τον κόσμο που επίσης ερευνούν και δοκιμάζουν, θα καταλήξει στην παρασκευή ενός φαρμάκου που (μάντεψε) ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

      Μπορεί λοιπόν «η μέντα και ο κουρκουμάς» να ήταν αιτία που κάποιοι ίσως έγιναν καλά, μπορεί η προσευχή και το τάμα στην Παναγιά την Μεγαλόχαρη να έφεραν αποτέλεσμα στον κυρ Τάκη & την κυρα Κούλα, μπορεί εσύ να μην πήρες την αντιβίωση που σου πρότεινε ο θεράπων ιατρός και τελικά να έγινες καλά, αλλά 1) δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι συνέβη για αυτό το λόγο 2) δεν υπάρχει διασταύρωση με άλλες χιλιάδες / εκατομμύρια περιπτώσεις σαν την δική σου ανά τον κόσμο. Άρα, ΙΣΩΣ συνέβη κατά τύχη. Εάν για παράδειγμα σε 100 ασθενείς πάσχοντες από καρκίνο, χορηγήθηκε χαμομήλι ή αφέψημα τσουκνίδας και έγιναν καλά οι 5 ενώ πέθαναν οι 95, αυτό ΔΕΝ είναι «εναλλακτική ιατρική» - αυτό είναι «Τύχη». Εάν όμως στους 100 ασθενείς χορηγήθηκε μία θεραπεία της «συγχρονής ιατρικής» και σώθηκαν οι 50 και όχι μόνο αυτό άλλα σώζονται πάντα οι 50 ανά 100 οπουδήποτε στον κόσμο εφαρμόζεται η ίδια θεραπεία, τότε μιλάμε για επιστήμη! Η Ιατρική είναι ένα σύνολο από μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί και ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Παρά τα όσα πιστεύουν μερικοί «ψεκασμένοι» η ΣΥΓΧΡΟΝΗ Ιατρική ΔΕΝ έχει σκοπό να δηλητηριάσει, ούτε να σκοτώσει. Αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο, θα μας έρίχναν ποντικοφάρμακο στο νερό - γιατί να το κουράζουν; Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ Ιατρική ΔΕΝ είναι δυνατόν να έχει σκοπό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το κέρδος, διότι (μάντεψε) δεν εμπλέκει έναν ή δύο ή πέντε η δέκα ανθρώπους που κρατούν τα «κλειδιά» & τα «μυστικά». Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ Ιατρική είναι αποτέλεσμα ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ επιστημονικής μελέτης που εμπλέκει εκατομμύρια (ίσως ακόμη και δισεκατομμύρια) ανθρώπους ως ερευνητές / γιατρούς / ασθενείς και ΔΕΝ μπορεί όλοι αυτοί να είναι μυημένοι σε μία παράξενη συνομωσία.

      Και πάλι περαστικά, και εύχομαι να ξεπεράσει το προαναφερθέν πρόβλημα υγεία το ταχύτερο και ο Θεός να σου χαρίζει Υγεία, μακροζωϊα και ποιότητα ζωής.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.