29/9/17

Ρώσος ίδρυσε κόμμα στην Κύπρο

  • (Φωτ.: politis.com.cy)
«Εγώ ο Πολίτης». Έτσι ονομάζεται το νέο πολιτικό κόμμα της Κύπρου που ίδρυσε Ρώσος επιχειρηματίας πριν από λίγες μέρες και σύντομα αναμένεται να αναλάβει δράση. Πρόκειται για τον Αλεξέι Βολομποέφ που διατηρεί εστιατόριο στη Λεμεσό και έχει πλέον κυπριακή υπηκοότητα.

Τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη υπογραφή των εγγράφων ώστε το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου να δώσει και επίσημα έγκριση λειτουργίας.
Εκ μέρους του γραφείου τύπου του κόμματος ο Δημήτρης Μιχαλοκάκος έκανε ήδη δηλώσεις στις κυπριακές εφημερίδες και ανέφερε ότι με την τυπική έγκριση του κόμματος, θα εκδοθεί και η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία θα γίνεται μία πρώτη αναφορά στους σκοπούς και τις θέσεις του.

(Φωτ.: Facebook)
Η ιδέα μπορεί να ανήκε αρχικά σε Ρώσους της Κύπρου, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, στην πορεία αγκαλιάστηκε και από πάρα πολλούς Κύπριους. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι σε αυτό μπορούν να γίνουν μέλη Κύπριοι και ευρωπαίοι πολίτες. Ανάμεσα στα άτομα που εξέφρασαν ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του νέου κόμματος βρίσκονται γνωστές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.
Στόχος του νέου κόμματος είναι να φέρει στην Κύπρο ριζικές τομές στη δημόσια ζωή, με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.
Επιδίωξή του είναι να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές το 2019. Όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές, η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ωστόσο όπως είπε, το νέο κόμμα δεν θα ήθελε να ταυτιστεί με τον οποιοδήποτε υποψήφιο στην παρούσα φάση.

2 σχόλια:

  1. Και μάλιστα πρώτιστη αρχή του νέου κόμματος θα είναι η κατοχύρωση της Συνταγματικής ισότητας του πολίτη ενώπιον του νόμου και στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με παράλληλη εισαγωγή του μαθήματος του Συνταγματικού Δικαίου στη Μέση εκπαίδευση, απαιτώντας το και για όλες τις χώρες της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.