21/9/17

Γιατί τους αδικείτε και τους λέτε ψεύτες; Από το "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" στο "Με ένα κλικ θα πλειστηριάζονται τα σπίτια από τον Νοέμβριο"

Ένα κλικ από τον υπολογιστή θα είναι αρκετό για να γίνει, ενδεχομένως από το προσεχή Νοέμβριο, ο πλειστηριασμός ενός ακινήτου καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το μέτρο που αποτελεί και μνημονική υποχρέωση αλλάζει τα δεδομένα καθώς αυξάνει τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες μπορούν να γίνουν πλειστηριασμοί από μια σε τρεις, παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς ακόμα και ενδιαφερομένων από το εξωτερικό ενώ αντί να πηγαίνει ο συμβολαιογράφος στο Ειρηνοδικείο, η όλη διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά με ένα τρόπο αδιάβλητο από το γραφείο του.
Για τους δανειολήπτες ή τους οφειλέτες σε βάρος των οποίων γίνεται ένας πλειστηριασμός εκτός από το ότι η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά δεν αλλάζει τίποτα αναφορικά με τα δικαιώματα τους Δηλαδή απαιτείται δικαστική απόφαση, ή δικαστική διαταγή, που θα βεβαιώνει την ύπαρξη και το ύψος του χρέους και ο οφειλέτης θα πρέπει να έχει ενημερωθεί πριν τις δικαστικές σε βάρος του. Ο πλειστηριασμός δεν θα μπορεί να γίνει νωρίτερα των 7 μηνών από την κατάσχεση του ακίνητου ωστόσο παρέχεται η δυνατότητα ακόμα και την ημέρα του πλειστηριασμού ο οφειλέτης να τον σταματήσει εφόσον εξοφλήσει την υποχρέωσή του.

Συμφώνα με τις διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι πλειοδότες που έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών. Κάθε υποψήφιος πλειοδότης θα δηλώνει τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο πλειστηριασμό, σύμφωνα με τους όρους αυτού, εφόσον έχει καταβάλει την εγγύηση και το τέλος χρήσης των συστημάτων, και έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά το πληρεξούσιο μέχρι ώρα 3 μ.μ, δύο εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού.

Η κατάθεση της εγγύησης και του τέλους χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών και του πλειστηριάσματος θα γίνεται αποκλειστικά σε ειδικό ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό που θα διατηρείται σε ελληνική τράπεζα από τον υπάλληλο του πλειστηριασμού. Κάθε υποψήφιος πλειοδότης θα διορίζει με ηλεκτρονική δήλωση αντίκλητο που θα κατοικεί στην περιφέρεια του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης διαφορετικά αντίκλητος θα θεωρείται ο γραμματέας του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης του πλειστηριασμού.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου και κατά την διάρκεια του θα υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την εκάστοτε μέγιστη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών. Στα ηλεκτρονικά συστήματα θα καταγράφονται όλες οι υποβληθείσες προσφορές και με την υποβολή της προσφοράς, οι υποψήφιοι πλειοδότες θα ενημερώνονται αμέσως από τα συστήματα για το ποσό της προσφοράς τους, τον ακριβή χρόνο υποβολής της, καθώς και ότι αυτή έχει καταγραφεί. Ο υποψήφιος πλειοδότης θα ενημερώνεται επίσης για την κάθε μεγαλύτερη υποβληθείσα προσφορά.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, δηλαδή από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 θα δίνεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών. Μάλιστα για κάθε προσφορά που θα υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, θα δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις θα μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών θα ανακοινώνεται και το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού και όσοι θα έχουν λάβει μέρος θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα .Μάλιστα ο υπερθεματιστής θα έχει υποχρέωση να καταβάλει στον ειδικό τραπεζικό επαγγελματικό λογαριασμό του υπαλλήλου του πλειστηριασμού το πλειστηρίασμα το αργότερο την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τον πλειστηριασμό.

Τέλος ,κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός δεν θα μπορεί να γίνει στο διάστημα από 1 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, καθώς και την προηγούμενη και την επομένη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών.

Δήμητρα Σκούφου
in.gr

5 σχόλια:

  1. Φτανει η ωρα επισης που με ενα ΚΛΙΚ..θα ανατρεπονται κυβερνησεις...Αυτο το ξεχασαν τα σαινια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι δεν τους αδικουμε!Τους ειχαμε καταλαβει εδω και χρονια!

    Τι κοστιζει αραγε για εναν "προδευτικο" λαικιστη να υποσχεται κατι; Απολυτως τιποτα!

    Πως μπορεις να τον σταματησεις;
    Στην Ελλαδα δεν μπορεις!

    Αξιζει να αναφερθει ενα γνωστο γεγονος σαν παραδειγμα, το οποιο το εχουμε διαβασει και αλλοι το εχουν ζησει-αλλα σπανια αναφερομαστε σε αυτο- για να καταλαβουμε οτι
    επειδη ως λαος δεν μαθαμε,σαν εθνος θα υποφερουμε απο τα λαθη μας γιατι αυτοκαταδικαστηκαμε να τα ξαναζησουμε στις ημερες μας με καταστροφικες συνεπεις :

    Πριν πολλα χρονια,τον Σεπτεμβρη του 1962 και εν μεσω ανωμαλων πολιτικων εξελιξεων (πεντε χρονια πριν την δικτατορια), το φοιτητικο κινημα στην Ελλαδα (ποιοι λετε ηταν απο πισω;) εριξαν το συνθημα για να ξεσηκωσουν τους φοιτητες και να τους βγαλουν στο πεζοδρομιο για να ριξουν λαδι στη φωτια:

    "15% του ΑΕΠ για την παιδεια"!...
    (δηλαδη με τιμες 2009 περιπου 30 δις!)

    Ασφαλως καταλαβαινει καποιος που ζει στην Ελλαδα οτι με τοσα χρηματα στην παιδεια ,οι καθηγητες στο Παντειο πανεπιστημιο που καταδικαστηκαν μετα απο τοσα χρονια για καταχρησεις και υπεξαιρεσεις (νομιζω),αλλα και αλλοι προοδευτικοι συναδελφοι τους που την γλυτωνουν εδω και χρονια λογω...βουλευτικης ασυλιας,θα πηγαιναν καθε πρωι στη δουλεια τους με...ελικοπτερα και στα συνεδρια με τζετ!

    Αμφιβαλλει καποιος οτι το "ηθικο πλεονεκτημα" αμοιβεται σε τουτη τη χωρα;

    Για να μην νομιζει καποιος οτι το 15% του ΑΕΠ ειναι ενα προσδοκιμο νουμερο,δειτε στοιχεια της παγκοσμιας τραπεζας* του ετους 2005 για αλλες χωρες (π.χ ΗΠΑ 5.063% , Αγγλια 5.016 %,Κenya 7.38% !!!).

    Συνοψιζοντας,προσπαθω να καταλαβω με ποση σκεψη και τι μυαλο οι τοτε "προοδευτικοι" συμπολιτες και νεαροι φοιτητες αποδεχτηκαν τοτε αυτο το συνθημα και την λογικη του και εγιναν θυματα του καθε αγυρτη.Αραγε η Ελλαδα του 1962 θα μπορουσε να δωσει τοσα χρηματα για την παιδεια οταν οι πιο προηγμενες χωρες,του πλανητη Γη,δεν μπορουσαν το 2005 με την οικ. αναπτυξη στο top (παγκοσμιως),να προσεγγισουν αυτο το ποσοστο του ΑΕΠ;

    Αντιστοιχσ,οσοι Ελληνες το 2014-2015 πιστεψαν την συριζοαριστερα και τα ΨΕΥΤΙΚΑ συνθηματα του Τσιπρα και των αλλων βαρωνων του πεζοδρομιου (καποιοι εκ των οποιων με πολυ γερο κομποδεμα) και δεν εδωσαν βαση στις ανοιχτες προειδοποιησεις αριστερων πατριωτων -οπως του Γ. Καραμπελια και αλλων- ειναι αυτοι που καταδικαστηκαν και καταδικασαν και τους υπολοιπους Ελληνες στο γαιτανακι της σημερινης καταστροφης.

    Τοτε η Ελλαδα οδηγηθηκε για 7 χρονια στο γυψο.

    Σημερα τι μας ξημερωνει;

    * βρειτε τον πινακα στο: data.worldbank.org

    η πληκτρολογηστε στην google:

    Goverment expenditure on education,total (% of GDP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον αυτο που ειπε ο γεροντας Παισιος..ξημερωνει.(..ετυχε να του μιλησω μιση ωρα το 1990 )...Εντυπωσιαστηκα τοτε..γιατι πηγα για τουρισμο εκει.. μιλουσε ανετα για τις επιστημες αν και..απαιδευτος...ταχασα θυμαμαι...ηξερε... φυσικη..βιολογια..αστρονομια..φιλοσοφια..Οπως ηξερε και το ονομα μου (..!!)..Μ αυτο με φωναξε δυο φορες να παω κοντα ....Εμεινα αφωνος..( ορθολογιστης εγω φουλ )..τελος παντων..τι ειπε ?? Θα γινει χαλασμος..σοκ..δεν γινεται αλλιως..δεν συνερχεται αλλιως ο τοπος..δεν θελει αλλιως..αναγκαζεται ο Θεος σε ενα σοκ... οι λαθρο θα φυγουν ολοι λογω σοκ απο μονοι..θαχει κοστος βεβαια πριν...αρκετο...τα περι τουρκιας τα ξερετε περιπου...θαχουμε πολλα θυματα..θα πεσει κοσμος απο συννεφα .. ειδικα οσοι βρησκονται σε παραλληλο συμπαν ..Αλλα ηταν αισιοδοξος για μετα...πολυ.. το πιο ωραιο ηταν οταν ειπα ποσοι προσποιουνται..ακομη και στον Θεο και στον ιδιο επισκεπτες...Μουπε κοφτα ""κανεις δεν κοροιδευει τον Θεο..ουτε εμενα..Ο Θεος ξερει ..ολα ...εγω αρκετα με την χαρη του..ειδες ηταν εκατο ατομα εξω...δεν ανοιξα την πορτα... ανοιξα σε πεντε...οι αλλοι βαρεθηκαν κι εφυγαν..ΣΟΚ λοιπον...αυτο θα γινει..μεγαλο κιολας...Τι αλλο θα μπορουσε να γινει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανεις δεν μπορει να τους πει ψευτες,μπορει κανενας τραπεζιτης να παρει στα χερια του ενα σπιτι ?.
    Τι ειναι,ο Κουταλιανος ?.
    Ειπανε,κανενα σπιτι χωρις ηλεκτρονικο πλειστηριασμο ?. Οχι.
    Αρα,τηρουνε τις υποσχεσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ; Δέν εἶναι δημόσιοι, ἀλλά κρυφοί. Ἐξ ὁρισμοῦ.
    Καμία πραγματική ἐγγύηση ὅτι εἶναι γνήσιοι σέ ὅλα.
    Π.χ., μετά ἀπό πολύ καιρό, τυχαία μαθαίνεις, ἄν μάθῃς, ὅτι ἡ μεγαλύτερη προσφορά ὑποσκελίσθηκε ἀπό μικρότερη, πού εἰσπράχθηκε, καί τό σπίτι μεταβιβάσθηκε, ἀλλά αὐτός πού ἔκανε τήν πράγματι μεγαλύτερη προσφορά, ἔλαβε μήνυμα, μόνον αὐτός, ὅτι ἡ μικρότερη προσφορά π.χ. τῶν 80.000 εὐρώ, ἦταν 130.000 ευρώ.
    Ἀνοίγει τά ἦ-μαίηλ του στό κομπιοῦτερ ἕνός φίλου του ἤ κάποιου ἄλλου, γιά νά ἐπιβεβαιώσῃ ὅτι ἐδέχθη ψευδές μήνυμα, καί διαπιστώνει ὅτι στήν θέση του, στό διαδίκτυο, ὑπάρχει μήνυμα ὅτι ἡ δική του προσφορά εἶχε τό τάδε τυπικό ἐλάττωμα. Ἀνοίγει τό δικό του κομπιῦτερ, καί βλέπει τό μήνυμα πού εἶχε πράγματι λάβει. Ἄντε νά ἀποδείξῃ, ὅτι δέν ἀλλοίωσε ὁ ἴδιος τό περιεχόμενο τοῦ δικοῦ του ἦ-μαίηλ στό δικό του κομπιοῦτερ.
    Χειρότερα: Στόν πρώην ἰδιοκτήτη τοῦ ἐκπλειστηριασθεντος ἀκινήτου, γνωστοποιεῖται ὅτι εἰσεπράχθη ποσό 80.000 εὐρώ, ὡς τό ἀνώτερο προσφερθέν, καί ὅτι τοῦ ὀφείλεται ἐπιστροφή 20.000 εὐρώ. Ἔχει ὁ ἴδιος ἤ τρίτος ἐγγυημένα ἔγκυρη πρόσβαση γιά νά συγκρίνῃ τίς προσφορές; Ἤ εἰσεπράχθησαν 80.000 εὐρώ ἐπισήμως, καί στό σύστημα φαίνονται 80.000, ἐνῶ 20.000 ἐπί πλέον ἐδόθησαν σέ χειριστές τοῦ συστήματος γιά νά ἀποκλείσουν ἄλλες προσφορές τῶν 130.000 καί 135.000 ευρώ, οἱ δέ προσφερόμενοι σέ αὐτές, ἔλαβαν ψευδῆ μηνύματα μέ ωευδῆ δεδομένα καί περί ἀποκλεισμοῦ τῶν προσφορῶν τους, πού ἀποδεικνύεται ἐν τέλει ὅτι ἐστάλησαν ἀπό ἄγνωστους χειριστές ἄλλων κομπιοῦερς μέ μίμηση τῶν γραφικῶν τοῦ ἐπισήμου συστήματος;
    Ἀκόμη: Τά "κοράκια" στούς πραγματικούς πλειστηριασμούς ἐντοπίζονται σωματικῶς σέ σοβαρό βαθμό. Γίνεται σύγκριση μεταξύ ἐκπλειστηριαζομένων ἀκινήτων, καί διαπιστώνεται, ὅτι τά ιδια ἄτομα παρίστανται, ἀλλά μεταξύ ὁμοίων ἀκινήτων μοιράζουν τεχνηέντως μεταξύ τους, ποιά θά χτυπήσουν. Ἀντιδρᾶ ὁ ἔμπειρος καί ἔντιμος συμβολαιογράφος καί ἀναβάλλει γιά λίγες μέρες τόν πλειστηριασμό, ἔστω μέ κάποιο πρόσχημα, ἀφοῦ εἶαι δύσκολες ἱ ἀποδείξεις....Ἠλεκτρονικά, ὅλα παστρικά!
    Δέν βρίσκεται ἄκρη. Πρόκειται, νομίζω, γιά κρυφούς πλειστηριασμούς ἐξ ὁρισμοῦ. Πού θά γίνονται ὁλονενα κρυφότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.