22/9/17

Συρία: Σοβαρές προειδοποιήσεις από τη Μόσχα προς την Ουάσινγκτον

Syrie : Avertissements sévères lancés par Moscou à Washington
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποχρεώθηκε να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς σχετικά με την Ντέιρ Εζ Ζορ.
Οι Αμερικανοί ώθησαν τους Κούρδους υπηρεσίας τους της "Δημοκρατικής Συρίας" προς την Ντέιρ Εζ Ζορ με την βοήθεια του Ντάες. Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να αναλάβουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου που αντιπροσωπεύουν το 75% των αποθεμάτων της Συρίας.
Οι αδύναμες μονάδες της «Δημοκρατικής Συρίας» πλαισιώνονται από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται δύσκολα.  Ενώπιον αυτής της καταφανούς παράκαμψης της κυριαρχίας του συριακού Κράτους, οι Ρώσοι ήταν σταθεροί και το Πεντάγωνο υποχώρησε.

Οι Αμερικανοί είχαν ήδη προσπαθήσει να εμποδίσουν τη διέλευση του Ευφράτη από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. Για να το κάνουν, άνοιξαν τις βάνες ενός φράγματος του Ευφράτη που βρίσκεται ανάντη. Αυτό δεν λειτούργησε και τα συριακά στρατεύματα μπόρεσαν να κάνουν απόβαση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί έστειλαν τους Κούρδους τους της «Δημοκρατικής Συρίας» να περιορίσουν την προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού. Και εδώ επίσης είναι το αδιέξοδο. Οι Αμερικανοί πίστευαν ότι η συμβολική παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων τους μεταξύ των Κούρδων θα αποθάρρυνε τους Σύρους να απελευθερώσουν την περιοχή. Αυτό δεν συνέβη.
Με αυτή τη νέα οπισθοδρόμηση των Αμερικανών ενώπιον της ρωσικής προειδοποίησης, βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου προβληματισμού. Αυτός ο νέος γεωπολιτικός προβληματισμός είναι ο εξής: η πρώτη παγκόσμια δύναμη της προηγούμενης ημέρας δίνει την εντύπωση ότι τελικά έχει λίγα χαρτιά στο χέρι της και ότι η αυτοκρατορική εξουσία κυριάρχησε μόνο στον κόσμο χάρη στην οικονομική εξόντωση και τη στρατηγική της ψυχολογικής δράσης.
Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 22.9.2017

Διαβάστε περισσότερα στο reseauinternational.net


3 σχόλια:

  1. Εξοχο συμπερασμα αληθειας ..ευφυες και απολυτα σοβαρο..για ολους ..""η αυτοκρατορικη εξουσια των αμερικανων κυριαρχησε στον κοσμο ΜΟΝΟ..κανοντας χρηση την οικονομικη εξοντωση και την στρατηγικη της ψυχολογικης δρασης..""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι δηλαδη τοσο ισχυρη αν δεν μας φοβιζει ολη μερα με παραμυθια οτι ειναι πσνισχυρη ..και αν δεν μσς εξωντωνει οικονομικα..Και αυτο ο Πουτιν ..το κσταλαβε..γρηγορα..Γαυτο δεν τους φοβαται..Ξερει τα παραμυθια για την στρατιωτικη δυναμη τους..Αν καποιος σταθει ενα λεπτο..και δει ολο το χθες..καταπληκτος θα διαπιστωσει...οτι απ το 1945..εως σημερα ..Δεν εχουν κερδισει ουτε εναν πολεμο με ..ξυπολητους αντιπαλους..ουτε εναν...Αν ο αντιπαλος ηταν ισαξιος ..θαχαν συντριβει απο χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα που εχει την υποστηριξη του ερντογκαν ο Πουτιν,δεν φοβαται τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.