7/9/17

Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Χρειαζόμαστε άλλο Κράτος

Το μεγάλο λάθος των αμόρφωτων ιδεοληπτικών που κυβερνούν αυτή τη χώρα, είναι ότι πιστεύουν πως μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και να λύσουν πραγματικά προβλήματα, μέσα από κρατικές δομές.
Σε κάθε πρόβλημα, η δική τους απάντηση είναι ένας κρατικός φορέας, ίδρυμα ή οργανισμός.
Επιπλέον, πιστεύουν πως θα υπάρχουν αενάως πρόθυμοι φορολογούμενοι και ξένοι δανειστές που θα χρηματοδοτούν χωρίς όρια και κανόνες, το δικό τους παράλογο, αντιπαραγωγικό, άδικο και φαύλο κρατικό μόρφωμα.
Τα τελευταία 7 χρόνια, η Ελλάδα ως αυτιστικός ασθενής επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια λάθη και αναμένει κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.
Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι νέοι βαρύτεροι φόροι σε κάθε υγιή παραγωγική δραστηριότητα, όχι για να μειωθεί το χρέος αλλά για να συντηρηθεί ο υφιστάμενος κρατικός μηχανισμός, οι φίλοι, οι κουμπάροι, τα κρατικοδίαιτα λαμόγια και οι επιτήδειοι αριβίστες, είναι μια λάθος συνταγή που οδηγεί στον θάνατο και την καταστροφή.
Για να μειωθεί το Χρέος πρέπει να αυξηθεί η παραγωγική βάση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται σε υγιείς δραστηριότητες  που θα παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά προϊόντα ή υπηρεσίες.



Για τη συνέχεια toxrima

3 σχόλια:

  1. Λογικες αποψεις και ασφαλως οχι πρωτοτυπες, που εκφραζονται σε καθε πολιτισμενη χωρα.

    Εδω στο νεοελληνικο ματριξ πρεπει καποιος που ενστερνιζεται τις ιδιες αποψεις να τις τεκμηριωσει κιολας για να τις ακουσει (οχι να τις αποδεχθει!)το δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O στόχος της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ (για το οποίο αγωνισθήκαμε στον εθνοαπαλευθερωτικό μας αγώνα)και η αντικατάστασή τους με ένα ΧΥΛΟ και την διοίκηση σε ΕΙΔΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
    Ας ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και η αντικατάστασή του από ξένες εταιρείες είναι σαφώς ο στόχος των ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.
    Στο στόχαστρο λοιπόν το Δημόσιο.Είπαν αρχικά οτι έχουμε πάρα πολλούς δημοσίους.Δεν έπιασε το κόλπο και μάθαμε οτι είχαμε τον μικρότερο κατα κεφαλή αριθμό Δημοσίων Υπαλλήλων...
    Μετά μας ρίξαν την καραμέλα οτι το Δημόσιο δεν αποδίδει κλπ κλπ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ εφ οσον δεν αποδίδει γιατί δεν επαναφέρουμε τον ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ,ΤΥΧΑΙΑ?????ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????
    Ετσι λοιπόν μην μας παρουσιάζετε Νεοταξιτικα αρθρα.Ελεος
    ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ!ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. maria koumi.
    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που γράφεις για τον ρόλο που -μπορεί αν θέλει- να παίξει το δημόσιο (δημόσιες υπηρεσίες , δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί)
    Επιθυμώ δε να συμπληρώσω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος- όπως και αυτός που μας διαφήμιζε πριν λίγες μέρες τα διαλυτήρια πλοίων- εμφανώς και απροκάλυπτα αναμεταδίδουν τις απόψεις του νεοφιλελευθερισμού που σημαίνει πολύ απλά και κατανοητά φασισμός στην οικονομία.Αυτοί επιμένουν στο λιγότερο κράτος στους λιγότερους υπαλλήλους του δημοσίου γιατί βασική τους αρχή είναι η αυτορύθμιση της οικονομίας χωρίς να παρεμβαίνει το δημόσιο που λογικά προσπαθεί να εξισορροπεί τις
    αντιπαραθέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων. Θέλει λοιπόν ο νεοφιλελευθερισμός να αποφασίζουν για όλα οι πολυεθνικές επιχειρήσεις γιατί επιθυμεί να είναι οι πολυεθνικές πάνω από τις κρατικές κυβερνήσεις που εκλέγονται με εκλογές, που θεσπίζουν στο κοινοβούλιο νόμους. Όμως οι δισεκατομυριούχοι θέλουν να είναι πάνω και από τους νόμους.
    Έχουν εκδοθεί από δημόσιες αρχές σοβαρά πρόστιμα σε βάρος γνωστών δισεκατομυρούχων για παραβίαση νομοθεσίας όμως να πρόστιμα αυτά με εντολή πολιτικών προσώπων διαγράφτηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.