6/9/17

Η προέλευση των Αλβανών και η θέση τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία- τουρκική πηγή


Σε μια σειρά δημοσιευμάτων του πρακτορείου Anadolu εμπεριέχεται μια επισκόπηση της προέλευσης των Αλβανών κατά την τουρκική άποψη καθώς και τη θέση την οποία είχαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Έτσι:
Οι περισσότεροι Αλβανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας ένωσαν τη μοίρα τους με τους Τούρκους για 500 χρόνια, αποδέχθηκαν τον ισλαμισμό και έγιναν ένας από τους βασικούς παράγοντες του οθωμανικού κράτους.
Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί απογειώθηκαν με ευκολία στις λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού και διέπρεψαν.
Αυτός είναι ο λόγος, που οι Δυτικοί δέχονται τους Αλβανούς ως «Τούρκους και οι Τούρκοι δέχονται τους Αλβανούς ως «γιους των μακρινών χωρών της πατρίδας» » (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο) .
Μετά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, στις 28 Νοεμβρίου του 1912 οι Αλβανοί ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους.
Με την έναρξη της επιρροής που είχε ήδη χάσει την προστασία και την υποστήριξη των Οθωμανών, οι Αλβανοί αντιμετωπίζουν τα επόμενα χρόνια επιδρομές γειτονικών χωρών. Και ενώ συνεχιζόταν η χαοτική κατάσταση στα εδάφη της Ανατολίας, η Αλβανία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου με συγκεκαλυμμένες συμφωνίες αποτέλεσε αντικείμενο διαχωρισμού της, μεταξύ των κρατών της Αντάντ.
Μετά τον πόλεμο (Α΄Παγκόσμιος) η Ανατολία και η Αλβανία κατακτήθηκαν από τα ίδια ιμπεριαλιστικά κράτη που επεκτάθηκαν σε αυτά. Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί, που είχαν την ίδια τύχη επί πέντε αιώνες, συνεργάσθηκαν, επίσης, σε αυτήν την οδυνηρή περίοδο, υπογράφοντας, μάλιστα, μυστική συμφωνία.
Για τη συνέχεια Echedoros

36 σχόλια:

  1. ....γιους των μακρυνων χωρων της πατριδος.........,ξεχασε να βαλει.....της καρδιας μας.....
    Η επομενη ιστορικη μελετη θα προτρεπει τα δυο κρατη να ενωθουν μεσω της 'λεωφορου Ελλαδος'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αλβανοί αποτελούσαν το δεξί χέρι των Τούρκων κατά τη διάρκεια της δουλείας και μάλιστα είχαν το ζήλος του νεοφώτιστου καθώς αλλαξοπίστησαν μαζικά. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξαν πολύ φανατικότεροι των λοιπών Τούρκων.

    Ως επί το πλείστον οι ορδές των Οθωμανών που προσπάθησαν να καταπνίξουν την Ελληνική Επανάσταση δεν ήσαν Τούρκοι εξ ανατολίας αλλά... Αλβανοί (όπου αναφέρονται ως τουρκαλβανοί).

    Απορώ γιατί τους θεωρούν μερικοί Έθνος φιλικό προς τους Έλληνες. Δεν είναι και αυτό φαίνεται και από τις πράξεις τους σε βάρος των Ελλήνων της βορείου Ηπείρου και από τη στάση που τήρησαν έναντι της Ελλάδας σε λες ιστορικές περίοδους (βλέπε τσάμηδες στο β παγκόσμιο πόλεμο).

    Το μόνο που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς στο άρθρο είναι ο χάρτης που σημειώνει ότι άλλο Αλβανία και άλλο Ιλλυρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αλβανοί, οι Βλάχοι, οι Έλληνες, οι Σλαύοι, ήταν πολύ συχνά διχασμένοι και όλοι τους έχουν πολεμήσει και υπέρ και κατά των Τούρκων και μεταξύ τους. Το όνομα Τούρκος το πήραν πολλοί Έλληνες, Αλβανοί, κτλ μόνο και μόνο επειδή έγιναν μουσουλμάνοι. Όλοι οι σημερινοί λαοί των Βαλκανίων είναι λαοί με ρίζες από τις Αρχαίες πρωτοελληνικές φυλές που σταδιακά αποίκισαν τον βορά καθώς ξεπάγωνε. Μέχρι 15000 χιλιάδες χρόνια πριν η βόρεια Βαλκανική, βόρεια Ιταλία και όλη η Ευρώπη σχεδόν δεν είχαν ανθρώπους, ήταν πολύ παγωμένες περιοχές. Οι Ίλλυρες, οι Δάκες, οι Λατίνοι, οι Ελληνοσκύθες Σλαύοι και άλλοι λαοί έχουν ρίζες από κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά, αυτά τα γνωρίζουν οι ανθρωπολόγοι πολύ καλά και πρέπει να μιλήσουν. Οι Ιταλοί τα λένε ξεκάθαρα, εμείς στα Βαλκάνια έχουμε τα κόμπλεξ. Όλοι οι λαοί των Βαλκανίων είμασταν ένας Ορθόδοξος λαός, οι Ρωμιοί, Ρούμ, Ρομάνου, με χωριά το ένα δίπλα στο άλλο, πολλές φορες δίγλωσσα και τρίγλωσσα, με προγόνους από κάθε Βαλκανική φυλή, μέχρι που ήρθαν οι φίλοι μας οι Αυστριακοί και Βρετανοί στις αρχές του 20ου αιώνα να μας διδάξουν τον εθνικό διχασμό, τη μονογλωσσία, τον ρατσισμό, έφτιαξαν σύνορα ανάμεσά μας διότι ενωμένοι είμασταν υπερδύναμη που θα τους απειλούσε. Βρετανοί και Αυστριακοί καθηγητές έφτιαξαν νέα γλώσσα στους Αλβανούς και άλλους Βαλκάνιους, και στην Ελλάδα κατάργησαν την καθημερινή διδασκαλία αρχαίων, όπως την είχαν για τρεις χιλιάδες χρόνια τα σχολεία. Σε όλα τα Βαλκάνια τα σχολεία δίδασκαν Αρχαία Ελληνικά ως βασική γλώσσα όλων των λαών, μέχρι που οι Αυστριακοί και Βρετανοί επέβαλαν την κατάργησή τους, έφτιαξαν λεξικά και γραμματικές νέων διαλέκτων, και τις επέβαλαν ως υποχρεωτικές στα σχολεία των νεων λαών που έφτιαξαν για να τρώνε ο ένας τον άλλο και να είναι έτσι πάντα υπόδουλοι. Μας έφεραν και το Ισλάμ πάνω από κεφάλι μας ενώ ενωμένοι δεν θα είχαμε καμία υποδούλωση.

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να θεωρείτε κάποιους εχθρούς λόγο της ιστορίας.Υπό την ίδια έννοια όλοι οι λαοί πρέπει να είναι εχθροί μεταξύ τους γιατί στην ιστορία ήταν κάποτε εχθροί.Το ζητούμενο είναι η ειρήνη και η ευημερία.

      Διαγραφή
    3. ανθρωπολογοι λεει ο αλλος ιδιος λαος εμεις με αλλους...καλα ενταξει

      Διαγραφή
    4. Οι λαοί από Κύπρο μέχρι Ουγγαρία και από Ισπανία μέχρι Αρμενία έχουμε μεγάλο μέρος κοινών προγόνων από τις πρώτες περιοχές που βρέθηκε άνθρωπος στην Ευρώπη, που είναι στο Αιγαίο, νότια, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Η πατρίδα μας είναι μητέρα πολλών Ελληνικών λαών, ο Ελλαδικός λαός είναι γηγενείς και γονέας πολλών άλλων Ελληνογενών λαών στον κόσμο, μεταξύ αυτών και ο Αλβανικός.

      Διαγραφή
  3. Οι Τούρκοι χρωστάνε πολλά στους Αλβανούς. Δεν είναι τυχαίο πως ακριβώς επειδή θεωρούσαν τους Αλβανούς ως επικίνδυνους και εν δυνάμει απειλή για την αυτοκρατορία απαγόρευσαν μέσω ενώ φιρμανιου να ομιλείτε η Αλβανική! Εις τον μόνο λαό που άσκησαν τέτοια πίεση. Εξου και ο προσυλητισμος μεγάλου μέρους εις την Μουσουλμανικη θρησκεία.

    Οι Τούρκοι κράτησαν 500 χρόνια πίσω έναν λαό από τους πιο αρχαίους και πιο γενναίους στην Βαλκανική επιβαλλοντας κάθε μέσω βασανισμου προπαγάνδας και προσηλυτισμου διαθέσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες φαίνεται από το μίσος της Αλβανίας προς την Τουρκία σήμερα....πλάκα μας κάνεις τώρα;Φανατικοτεροι των Τούρκων γαρ , αγάπες και λουλούδια με τον ερντι

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, δυστυχώς δεν σε συμφέρει να αυτοπροσδιοριζεσαι ως ´Αλβανος ´ . Πέραν του γεγονότος του ιστορικά ανύπαρκτου Κ κατασκευασμένου έθνους που εισθε!! Να ναι καλα η Ιταλία Κ η Αυστροουγγαρία που σας έφτιαξαν ..... εκεί οφείλετε την ύπαρξη σας!! Διάβασε λίγο πολιτική ιστορία !!! Ποτέ δεν είχατε εθνική συνείδηση !!! Ως Τούρκοι αυτοπροσδιοριζοσασταν !! Η μήπως είναι ψέμματα;; Για να επανέλθουμε, Πέραν λοιπόν του γεγονότος ότι ιστορικά είσασταν με ανύπαρκτη ιστορική συνείδηση... όλοι η παράδοση Κ ο πολιτισμος των Αλβανών χαρακτηρίζεται από την ζωοκλεψια Κ την ληστρικοτητα. Γιδοκλεπτες ήσασταν Κ εισθε... Ακόμα Κ ο Ήρωας σας Γεώργιος Καστριοτης Κ αυτός κλεψιμαιικος είναι!! Όπως κλοπιμαιικη είναι Κ η ιστορια σας!! Βυζαντινός τοπάρχης ήταν!! Που τον οικοίοποιηθηκατε! Απόδειξη της αλήθειας των λεγόμενων μου είναι η προ μιας μολισ εβδομάδας κάλυψη του αγάλματος του στην κεντρική πλατεία των Τιρανων για να μην τον βλέπετε Κ σας προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα κατά την διαρκεί του Ραμαζανιού , μπαϊραμιού κλπ κλπ που γιορτάζετε!! Ή μήπως είναι ψέματα ;; Δυστυχώς αυτοί εισθε .... κλοπιμαιικη εθνική οντότητα , κλοπιμαιικη σημαία , κλεψιμαιικοι εθνικοί ήρωες .....όλα κλοπιμαιικα από τους άλλους !!!!

      Διαγραφή
    3. Ναι, ναί, τους κράτησαν "πολύ πίσω" τί νά σού πώ...
      παρ' ότι όντως σκληροτράχηλοι και ικανότατοι στις πολεμικές τέχνες ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΊΝΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΜΑΣΤΡΟΠΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ....
      Καί γιά νά είμαστε δίκαιοι, όταν "βρώμαγε τό χνώτο τούς απ' τήν πείνα" δουλεύαν πολύ σκληρά (ώς ένα βαθμό υπέστησαν εκμετάλλευση από τούς Έλληνες), αλλά μέχρι εκεί...

      Διαγραφή
    4. Ο ίδιος ο Καστριωτης στην Βούλα του υπέγραφε ως Αρχών των Αλβανών μεταξύ άλλων επίσης. Κατά την δική σου θεωρία οι Αλβανοί τότε δεν υπήρχαν, άρα είτε εσύ λες μπούρδες ή ο Σκεντερμπεης είχε πάθει παράκρουση και έβλεπε όνειρα!

      Δευτερον, είσαι τελείως ανιστόρητος ως προς την εθνική συνείδηση των Αλβανών. Οι Αλβανοί εάν δεν είχαν συνείδηση θα είχαν αφομειωθει από τους γείτονες και δεν θα είχαν κρατήσει τίποτα από τις παραδόσεις τους και την γλώσσα τους! Το ότι έφτιαξαν κράτος πολύ αργότερα δεν σημαίνει πως δεν υπήρχε εθνική συνείδηση! Είναι σαν να λες εφόσον δεν υπήρχε Γερμανικό Κράτος πριν τον ΒΙΣΜΑΡΚ δεν υπήρχαν Γερμανοί! Οποία παλαβομαρα!!! Η Ιταλία και η Αυστρία δεν έκαναν τίποτα παραπάνω Αποτι κάνανε οι Γάλλοι και οι Άγγλοι στην Ναυμαχία του Ναβαρίνου όπου για τα δικά τους συμφέροντα υποστήριξαν την Ανεξαρτησία της Ελλάδος! Πες μας τώρα πως και η Ελλάς είναι τεχνητό κράτος και άρα δεν υπάρχουν Έλληνες! Μα είμαστε με τα καλά μας?

      Τρίτον, για να καταλάβεις πόσες μπούρδες είπες, αρκεί να σου δείξω τους Αλβανούς της Νότιας Ιταλίας, οι λεγόμενοι Arbëresh όπου οι ίδιοι παραδέχονται πως μετά την ήττα του Σκεντερμπεη μεταναστευσαν στην Ιταλία. Ακόμη κρατούν τις παραδόσεις και την σημαία του Σκεντερμπεη, και το κυριότερο ΑΚΌΜΑ μιλάνε Αλβανικά κι ας έχουν περάσει 550 χρόνια. Τώρα εξήγησε μου μιας και είσαι διάνοια, πως γίνεται εφόσον τότε οι Αλβανοί δεν υπήρχαν στα Βαλκάνια και βρίσκονταν στον Καύκασο, πως εξηγείς το φαινόμενο αυτό? Άστο δεν μπορείς!

      Το φαινόμενο αυτό που έγινε στα Τίρανα τυχαίο η μη είναι σαν αυτά που γίνονται στην Ελλάδα από διάφορους που εναντιωνονται στον Χριστιανισμό και απαρνουνται την εθνική τους ιστορία όπως εκείνη η Συριζαια που κατέβασε τον σταυρό. Πέραν αυτού το φαινόμενο αυτό προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις στην Αλβανική κοινωνία και έφτασαν να απειλούν τους Μουσουλμάνους με θάνατο γιαυτό που κάνανε! Πάντα θα υπάρχουν διάφοροι με καμένα εγκεφαλικά κύτταρα!

      Διαγραφή
    5. Εφόσον μιλάς για τη σφραγίδα του Καστριώτη να τα λες όλα και όχι ότι σε βολευει.(που ούτε αυτό είναι υπέρ σου).πρώτα δηλώνει αυτοκράτωρ των Ρωμαίων και μετά γράφει μέγας αυθέντης Τούρκων Αλβανών Σλάβων και λοιπά.Τα δικά σου πες τα από Σκόδρα και πανω

      Διαγραφή
  4. Για όσους ασχολούνται πραγματικά με την ιστορική έρευνα και όχι μεροληπτικά για πολιτικές η άλλες σκοπιμότητες είναι τοις πάσι γνωστόν ότι Αλβανικό Έθνος δεν υπάρχει!! Είναι καθαρό πολιτικό κατασκεύασμα του 19ου αι. της Αυστροουγγαρίας Κ της Ιταλίας για να περιορίσουν τα εθνικά βασιλεια των Ελλήνων Κ των Σέρβων. Οι νότιοι Αλβανοί δηλ οι τοσκηδες Κ άλλες φυλές όπως οι λιαπηδες αλλά και οι μετέπειτα Έλληνες Αρβανίτες είναι αρχαίοι ιλλυριοι. Δηλ Πελασγοί. Θρησκευτικά από αυτούς οι περισσότεροι είναι Κ χριστιανοί ορθόδοξοι. Αντίθετα οι βόρειοι Αλβανοί οι Γκεγκηδες δεν είναι γηγενείς αυτόχθονες της χερσονήσου του Αιμου. Αντίθετα είναι επηλυδες!! Δηλαδή με απλά ελληνικά ξενόφερτοι!! Κ συγκεκριμένα από την Αλβανία του Καυκάσου μου συμπίπτει με το σημερινό Αζερμπαιτζαν. Αυτή εκεί είναι η πατρίδα τους!! Από εκεί προέρχονται!! Όλα τα ιστορικά αρχαιολογικά ανθρωπολογικά και φυλετικά στοιχεία συνηγορούν σε αυτό!! Ήρθαν στα Βαλκάνια τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους μαζί με τους Αβαρους!! Τμήμα των Αβαρων ήσαν οι σημερινοί Αλβανοί! Παρείσακτοι σε αυτά τα μέρη ήρθαν ως επηλυδες ληστές και επιδρομεις. Συνήθεια που την κρατάνε έως τώρα διότι ως γνωστό το DNA δεν αλλάζει. Εκεί οφείλεται Κ η τάση τους και η ροπή τους προς τον Ισλαμισμό. Αυτά λέει η ιστορική έρευνα σε όσους είναι αντικειμενικοί Κ καλοπροαίρετοι μελετητές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν δεν αποδεικνύεται πουθενά πως ήρθαν από τον Καύκασο! Πολλές είναι οι θεωρίες αλλά καμία δεν έχει μια αδιαμφισβητητη βάση.

      Σε κάτι μπορούμε να είμαστε όμως σίγουροι. Οι Τούρκοι όταν ήρθαν βρήκαν τους Αλβανούς στην Βαλκανική και τους πολέμησαν. Άρα δεν τους έφεραν οι Τούρκοι!

      Η Αβαρικη θεωρία που λες δεν έχει καμία ιστορική βάση. Άσε που οι Σέρβοι θα ήταν εναντίον αυτής της θεωρίας καθώς οι Αβαροι εμφανίζονται στην κεντρική Ευρώπη νωρίτερα απότι οι Σλάβοι άρα πέφτει ο μύθος ότι το Κοσσυφοπέδιο ήταν πάντα Σερβικό.

      Και κάνεις λάθος όταν λές πως οι Βόρειοι Αλβανοί είναι Μουσουλμάνοι, αντιθέτως οι Βόρειοι Αλβανοί είναι καθολικοί!

      Η πιο επικρατούσα άποψη είναι η Ιλλυρικη ή Πελασγικη καθώς η Αλβανική έλκει την πλειοψηφία των λέξεων της στα αρχαία Ελληνικά και Προ-Ομηρικά Κείμενα!

      Διαγραφή
    2. Η "θεωρια" της πελασγικης καταγωγης της σημερινης αλβανικης γλωσσας εχει χλευαστει εδω και πολυ καιρο...θρακοιλλυρικες θεωριες του 19ου αιωνα δημοφιλης μονο στην Σιπερια,,,,

      Διαγραφή
    3. Απο ποιους εχει χλευαστει? Απο τους Σερβους και τους Ελληνες? Χαιρω πολυ!

      Διαγραφή
  5. τι ωραια!
    αρκει να το πιστεψουν και οι αλβανοι
    οτι δεν ειναι αλβανοι
    η ιδια λογικη που ισχυριζεται οτι οι τουρκοι της δ. θρακης δεν ειναι τουρκοι
    μας λυνει πολλα προβληματα
    ελα ομως που οι "ατιμοι" συνεχιουν να πιστευουν οτι ειναι αλβανοι κ τπυρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνεχίζοντας τον συλλογισμό μας για την ξενική εκτός Ευρώπης ιστορική προέλευση της κοιτιδας των μετέπειτα ονομασθεντων ´Αλβανων´ δηλαδή ουσιαστικά των Γκεκηδων Κ των Κοσοβαρων (Γκεκηδες είναι Κ αυτοί ) Αξίζει να παραθέσουμε δυο στοιχεία. Ένα γλωσσικό και ένα θρησκευτικό. Το γλωσσικό στοιχείο. Η Αλβανική γλώσσα δεν ανήκει σε καμία γλωσσολογική ομάδα της Ευρώπης!! Δεν είναι Λατινογενης γλώσσα!! Προσοχή δεν αναφέρομαι στις δανεισθέντες εκ της λατινικής λέξεις των Αλβανικών!! Δεν είναι Ελληνογενης γλώσσα!! Προσοχή δεν αναφέρομαι στις πανάρχαιες πελασγικες λεκτικές ρίζες που υπάρχουν σε μερικές αλβανικές λέξεις!! Και που οφείλονται στα προϊστορικά πελασγικς - πρώτο ελληνικά !! Συνεχίζουμε για τα αλβανικά , δεν είναι Σλαβική γλώσσα δηλ. Σερβικά Ρωσσικα Βουλγαρικά κτλπ. Και φυσικά δεν είναι Γερμανικά. Άρα η ιστορική Κοιτίδα των Αλβανικων είναι εκτός Ευρώπης!! Η άντε το πολύ στα όρια της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Αντίθετα τα Αλβανικά γλωσσολογικά παρουσιάζουν παρά πολλές ομοιότητες γλωσσολογικές με τις γλώσσες του Καυκασου. Αυτό λοιπόν το γλωσσολογικό τεκμήριο είναι αρκετό για να πείσει έναν καλοπροαίρετο ερευνητή για την Κοιτίδα των Αλβανών δλδ την μεσαιωνική Αλβανία. Κάπου κοντά στο σημερινό αζερμπαιτζαν. Το θρησκευτικό τώρα στοιχείο. Η Αλβανοί είναι μουσουλμάνοι, αλλά τι μουσουλμάνοι? Είναι σουνιτες μουσουλμάνοι! Δεν είναι σιίτες όπως είναι μεγάλο τμήμα των ελληνογενων Λιβανέζων , Σύριων κλπ. Η φυσικά οι Περσες (Ιρανοί ). Αλλά Σουνιτες. Δεν είναι Αλεβίτες! Όπως ένα σημαντικό μέρος των βυζαντινής καταγωγής ελληνογενων Μικρασιατών Τούρκων Αντίθετα οι Αλβανοί είναι σουνιτες και μάλιστα φημίζονταν για την βαρβαρότητα Κ σκληρότητα τους. Παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τους σημερινούς Τσετσένους του Καυκάσου!! Άλλωστε μάκρυνα ιστορικά αδέρφια είναι μεταξύ τους. ΓΙΑΥΤΟ οι Οθωμανοί τους χρησιμοποιούσαν τους Τουρκαλβανους ως σώματα κρούσεως. Βέβαια το γεγονός ότι ήσαν Κ είναι σκληροί δεν σημαίνει ότι είναι και γενναίοι!! Άλλο το ένα και άλλο!! Όταν καποιος είναι σκληροκαρδος δεν σημαίνει ότι είναι Κ γενναιος . Η γενναιότητα είναι ένδειξη ευγενειας !! Αντίθετα η σκληροκαρδια είναι ένδειξη θρασυδειλιας Κ φόβου. Γενναία έθνη στους πολέμους ήσαν οι Έλληνες οι Ρωμαίοι οι Γερμανοί οι Ρώσοι κ.α. Φυλές με βαρβαρικά υπανάπτυκτα συναισθήματα σκληρότητας αυτό είναι ένδειξη βαρβαρότητας Κ θρασυδειλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι φίλε μου όσο αφορά τα της γενναιότητος,γιάυτό δεν έφτιαξαν κανενός είδους πολιτισμό οι αλβανοί,διότι δεν μεταπήδησαν ποτέ απο τα ''προς το ζείν '' στο ''ευ ζείν'',μια διαδικασία που απαιτεί γενναιότητα ,ευψυχία κ εκλεπτισμό.Όσο αφορά τα περι καταγωγής οποσδήποτε τμηματα σημερινά των κατοικούντων την αλβανία μεταφέρθησαν εκ καυκάσου όπου ζούσαν κ υπάρχουν πάμπολλες αναφορές αρχαίων συγγραφέων ακόμη κ επι ρωμαικής αυτοκρατορίας,ότι υπήρχε εκεί μια φυλή με την ονομασία αλβανοί που ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία.Δεν γνωρίζω τους λόγους της μετακίνησης τους.Αλλά υπάρχουν κ τμήματα που ήταν αυτόχθονα κ επιμήχθεισαν με τους παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Αλβανια υπηρχε και στην Σκωτια. Μηπως ηρθαν απο εκει οι Αλβανοι?

      Βουνο και πολη με την ονομασια Αλβαν υπηρχε και στην Ιταλια κατα τα Ρωμαικα χρονια. Μηπως ηρθαν απο εκει οι Αλβανοι?

      Η ΑΛβανικη γλωσσα εαν ηταν Καυκασιανη θα ειχε καποια ομοιοτητα με τις εκει γλωσσες. Αντιθετως ουτε με τα Αρμενικα μοιαζει, ουτε με τα Γεωργιανα, ουτε με τα Τσετσενικα και ουτε με οτιδηποτε αλλο.

      Επισης το να παραδεχεσαι πως στην Αλβανικη συνανταμε Πελασγικες και πρωτοελληνικες λεκτικες ριζες (που σημειωτεον δεν συναντουνται στους αλλους Βαλκανικους λαους οι οποιοι ειχαν κοιτιδα τον Καυκασο) οι οποιες υπηρχαν 3 με 4 χιλιαδες χρονια πριν "ερθουν" οι Αλβανοι στην Βαλκανικη ειναι δηλωση που αν μη τη αλλο θαπρεπε να βαλει σε σκεψη το ατομο που το ισχυριζεται ως προς την λογικη συνεχεια!

      Οποτε δυο ειναι τα τεινα, ειτε αυτος ο λαος επαθε ξαφνικα με καθυστερηση 4 χιλιαδων ετων Θεια φωτιση και αρχισε να μιλαει Πρωτοελληνικα, ειτε (το πιο πιθανον) την ειχαν ηδη μαθει διοτι ηταν απο καιρο στην Βαλκανικη!!! Διαλεξε και παρε.

      Διαγραφή
    3. Ταύγέτη.

      Ἡ Ἰβηρικὴ χερσόνησος πῆρε τὸ ὄνομά της ἀπό τοὺς Ἴβηρες,ὅπως ἐκαλεῖτο αὐτὸς ὁ λαὸς ἀπὸ τοὺς ἀρχαίους Ἕλληνες,ὁ ὁποῖος λαὸς κατηκοῦσε δυτικῶς τῆς Κασπίας θαλάσσης.Δυτικὰ ἐκείνων τῶν "Ἰβήρων" καὶ βορείως τῆς Ἁρμενίας ζοῦσε ὁ λαὸς τῶν Ἀλβανῶν.
      Ἡ μετανάστευσι ἐκείνων τῶν δυναρικῶν λαῶν ἔδωσε καὶ τὰ ὀνόματά τους στίς νέες τους πατρίδες.
      Κανεὶς δὲν γνωρίζει τὸν λόγο τῆς μεταναστεύσεως(γιά κακή μας τύχη) αὐτῶν τῶν δύο λαῶν.

      Ἡ περιοχὴ ἀπὸ τὴν ὁποία ἦρθαν εἶναι σήμερα τὸ Ἀτζερμπαϊτζάν καὶ ἡ Γεωργία.
      Τοὺς ἀναφέρει σχετικὰ Ὁ Στράβων(ἸΑ4),ὁ Πλούταρχος(Πομπ.34καὶ Λουκ.26)καὶ ὁ Πτολεμαῖος(5,11).
      Ἡ γλῶσσα τους εἶναι μεῖγμα λατινικῆς,σλαυικῆς,τουρκικῆς,ἰλλυρικῆς καὶ Ἑλληνικῆς.

      Μετὰ τὸν 15ο αἰῶνα ὀνόμασαν τὴν γλῶσσα τους <>,ἀλλὰ οἱ Ἕλληνες ἤδη πρὸ τῆς ἐποχῆς Πτολαμαίου τοὺς ὀνόμαζαν Ἀλβανούς.

      Ὁ Gibbon στὸ ἔργο του "Τhe rise and fall of the Roman Empire"τοὺς ἀποκαλλεῖ ληστὲς καὶ φονιᾶδες ἀπὸ τοὺς ὁποίους πολὺ ὑπέφεραν οἱ Ἕλληνες.

      Διαγραφή
  7. Είσαι γλωσσολόγος? Πες μας με ποια γλώσσα του Καυκάσου μοιάζουν τα Αλβανικά? Επίσης οι Αλβανοί δεν είναι όλοι Μουσουλμάνοι! Μόνο το ένα τρίτο είναι σταληθεια Μουσουλμάνοι, το άλλο τρίτο είναι Άθεοι και το τελευταίο 1/3 είναι Χριστιανοί! Γενικά οι Αλβανοί αλλαξοπιστησαν ουκ ολίγες φορές και αυτό φαίνεται και στον ίδιο τον Σκεντερμπεη που από Μουσουλμάνος γύρισε σε Ορθόδοξος και από Ορθόδοξος σε Καθολικός! Ανάλογα την περίσταση! Ποτε δεν τα πήγαιναν καλά με την Θρησκεία οι Αλβανοί!

    Το αν οι Αλβανοί είναι περισσότερο εγκληματίες από τους Σέρβους άστο να το κρίνουν η ιστορία. Και όσο για το κοινό έγκλημα, μην νομίζεις πως οι Ρώσοι, Ρουμανοι, Βουλγαροι και λοιποί είναι αγγελούδια. Απλά οι Αλβανοί μπήκαν τελευταίοι στο χώρο και πήραν παράδειγμα από άλλους. Νορμάλ πράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα επιχειρήματα του Άρη είναι σωστά.
      Αν ήταν ίδιοι οι κάτοικοι της Αλβανίας του Καυκάσου, που μιλούν μια ιρανογενή διάλεκτο, με τους Αρβανούς, θα είχαν αναπτύξει σχέσεις και δεν θα υπήρχε αυτή η φήμη, που την διακινούν άτομα που δεν έχουν σχέση με την Ιστορία και την Εθνολογία.
      Οι Αλβναοί, σύμφωνα με τον Ευαγγελίδη αλλά και άλλους εθνολόγους, είναι καρποδακικό φύλο, που πρόερχεται από περιοχές του νότιου ρου του Δούναβη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου διάβασε ΠΑΡΑΚΑΛΩ το εξαιρετικό βιβλίο Ευαγγελίδη για τους Αλβανούς!! Εκεί πολυ σωστα τα λεει για τους Αλβανους. Ότι δλδ Αυτο το έθνος εχει ασαφή καταγωγη. Όλες οι θεωρίες και πληροφορίες για καποια ιστορική συνέχεια των Αλβανων με τους αρχαίους Ιλλυριους προ του 11ου αιώνος ειναι ανύπαρκτες. Οι πρώτες αναφορές για το τοπωνύμιο "Αλβανια" στο ιλλυρικό γίνονται απο τους Βυζαντινούς. Η δε αλβανική εθνοσυνθεση ειναι άρρητα συνδεδεμένη στο βορρά κυρίως με τους Σέρβους ενώ στο νότο υπάρχουν σαφως επιρροές απο τους Ρωμηους (Χειμαριωτες) Βλαχους, Βαουινιτες πρωτό Σλάβους και Βούλγαρους. Αναφορικά, στο βορρά όλες οι αλβανικες φυλές όπως οι Καστρατοι, Μαλισόροι, Κούτσοι, Ντρεκάνοβιτς κτλ ηταν ουσιαστικά εξαλβανισμενοι Σέρβοι, λιγο νοτιότερα απο το Ελβασαν (χωρις να εξαιρείται βορεια η πόλη της Σκοδρας) μεχρι και την αλβανική Πίνδο υπάρχει σημαντικό πολυάριθμο βλάχικο στοιχείο. Στις περισσότερο δε παράλιες περιοχές το επισης σημαντικό στοιχείο, το ελληνικό, ειναι γεγονός. Να αναφερθεί οτι η αλβανική επικράτεια παρουσιάζει πλήθος σερβικών εξαλβανισμενων τοπωνυμίων, υδρονυμων, έθνονυμων, γεγονός που ειχε δημιουργήσει πονοκέφαλο στο καθεστώς Ε. Χοτζα γι αυτο και προέβη σε δημογραφικές και πολιτικές μετονομασίες, μετοίκησεις. Απο ιστορικές αναφορές η σημερινή αλβανική ενδοχώρα ταυτίζεται αμιγώς με την Κουτμιτσεβίτσα, περίοδος της κατι παραπάνω διακοσοετους κατοχής απο τους Βούλγαρους, περ. 683-895 μΧ α' βουλγαρική αυτοκρατορία, επισης, γύρω στον 9ο αιώνα στην περιοχή της Μουζακιας μεχρι το Μαργαριτι εγκαταστάθηκαν οι Βαουινιτες που εκτοπίστηκαν απο την Μακεδονια μετά την ανεπιτυχή τους κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή ονομάστηκε Βαγκουινετια απο το όνονυμο τους. Σλάβοι είχαν εμφανιστεί ήδη στην Αλβανια το 545 μΧ στο Δυρραχιο.
      Τέλος αναφέρουμε οτι η αλβανική γλώσσα ουδεμία σχέση εχει με την αρχαια ιλλυρικη, οι Ιλλυριοι ηταν ένας αρχαίος θαλασσινός λαός με πειρατική κυρίως σχέση και πιθανότατα ομιλουσαν μια θαλασσινή ινδοευρωπαϊκή διάλεκτο εάν την συγκρίνουμε με πηγές των Μεσαπικων επιγραφών της Ιταλίας που πιθανότατα αυτός ο λαός των Μεσαπιων να ηταν ιλλυρικος, απεναντίας οι Αλβανοι ομιλούν μια γλώσσα που παρουσιάζει βουνίσιο ιδιωμα και σχετίζεται με τις γλώσσες του Καυκάσου, εάν ταυτίσουμε αυτο το στοιχείο με την κάθοδο των Αβαρων της Παννονιας γύρω στον 6ο αιώνα μάλλον εκει βρίσκεται η εθνική αναγωγή των Αλβανων.

      Διαγραφή
    3. Το βιβλιο του Ευαγγελιδη το εχω διαβασει αλλα πρεπει να πω πως μπερδευει πολλα πραγματα και γενικα αρχιζει να γραφει το βιβλιο οχι ως ενας ουδετερος παρατηρητης αλλα με την προθεση να εναντιωθει στην Ιλλυρικη Θεωρια. Καταρχην δεν κανει καμια γλωσσικη μελετη και ουτε μπορει κιολας γιατι δεν ξερει Αλβανικα. Το μονο που κανει ειναι να αναμασαει τα ιδια και τα ιδια χωρις στην ουσια να προσφερει τιποτα το σημαντικο.

      Εγω που ξερω και τα ΑΛβανικα αλλα και τα Αρχαια δεν θα μου πει κανεις Ευαγγελιδης οτι η Αλβανικη γλωσσα ειναι Αβαρικο Ιδιωμα οταν κανεις Σοβαρος Ιστορικος δεν το υποστηριζει. Οι Αβαροι ηταν ενα απο τα πολλα φυλα που απλα ηρθαν και αφομοιωθηκαν απο τον τοπικο πληθυσμο. Η γλωσσα τους ακομα ομιλειτε στο Νταγκεσταν. Το προβλημα ειναι πως ΔΕΝ μοιαζει με τα Αλβανικα. Ενας Αλβανος δεν θα καταλαβει καθολου εναν Νταγκεστιανο. Οποτε η θεωρια καταρριπτεται ολοκληρωτικα. Οι Ιλλυριοι απο την αλλη δεν εξαφανιστηκαν απο προσωπου γης οπως λεει ο Ευαγγελιδης. Οι τελευταιοι Ιλλυριοι επεζησαν στα Βουνα της Αλβανιας και με την παροδο του χρονου καταφεραν να κρατησουν την γλωσσα και τα εθιμα τους.

      Διαγραφή
  8. Κ. Αρη να σου πω κάτι, που μάλλον από ευγένεια δεν σου λένε οι σχολιαστές και που επιμελώς αποφεύγεις και εσύ:
    α. Η αλβανική γλώσσα αποτελείται από 36 γράμματα. 12 Ελληνικά, 12 Λατινικά και 12 Αγγλικά.
    β. Αν χρειαστούμε την γνώμη σου, θα σου πούμε ποιά θα είναι αυτή...
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ το ξέρει, απλά δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτεί. Αλβανός γαρ!

      Διαγραφή
    2. Τι πράγμα? Καταρχήν η αλφάβητος μας είναι 100% λατινική. Και η λατινική έχει δανειστεί από την ελληνική. Και τι μαυτο?

      Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Με την ίδια λογική Και τα νούμερα σήμερα τα εφηυραν οι Άραβες. Την Κυριλικη Αλφάβητο που μιλάνε οι Σλάβοι την εφηύρε ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος καθώς οι Σλάβοι δεν είχαν Αλφάβητο. Δεν σημαίνει όμως πως δεν είχαν γλώσσα. Γιατί πρέπει να τρίβετε στους Αλβανούς το γεγονός της Λατινικής προέλευσης της Αλφαβήτου εμμέσως πλην σαφώς για να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει Αλβανική γλώσσα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Οι Σλάβοι με την ίδια λογική σημαίνει πως δεν είχαν γλώσσα? Όλοι οι Ευρωπαικοι λαοί που έχουν ως βάση την λατινική αλφάβητο τι πρέπει να πούμε? Έχει καταντήσει κουραστικό αυτό που κάνετε. Τουλάχιστον σκεφτείτε πριν πετάξετε τις κοτσάνες σας.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ δυστυχώς η ιστορία Κ η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για εσάς!! Να επικεντρωθούμε στην γλωσσα σας . Έχετε μια γλώσσα που δεν ανήκει σε καμία γλωσσική ομάδα της Ευρώπης !! Δεν είναι ελληνογενης , δεν είναι λατινογενης , δεν είναι σλαυογενης , δεν είναι γερμανόγενης , δεν είναι ούτε κάν ουραλοαλταικα!!! Όπως τα ουγγρικά , Εσθονικα Κ φινλανδικά !!! Εάν ήσουν ανοιχτόμυαλος Κ καλοπροαίρετος στον διάλογο θα έπρεπε τουλάχιστον να σε προβληματίσει....σκέψου λίγο!! Δεν ανήκουν τα αλβανικά σε καμία γλωσσική ομάδα της Ευρώπης !!!! Σε καμία !!!! Ο λόγος ;; οφθαλμοφανής Κ απλούστατος !!! Διότι προέρχεται εκτός Ευρώπης !!! Διότι προέρχεται εάν θες καλύτερα από τα γεωγραφικά όρια της Ευρώπης με την Ασία !! Κ φυσικά αναφέρομαι στην ιστορική Κοιτίδα αυτών που σήμερα ονομάζονται "Αλβανοί" κ δεν είναι άλλη από την Αλβανία του Καυκάσου !! Κάπου κοντά στο σημερινό Αζερμπαιτζαν !! Ο λόγος φυσικά που δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα με τους Αζέρους είναι ότι οι Αζέρους στο μεταξύ έχουν εκτουρκιστει γλωσσικά από τους Τούρκους Κ ομιλούν παρόμοια γλώσσα της τουρκικής !!! Αυτή είναι η αλήθεια Κ η πραγματικότητα που δυστυχώς δεν την παραδέχεσαι διότι απλούστατα δεν σε συμφέρει .

      Διαγραφή
    4. Το κανετε επιτηδες εσεις, δεν εξηγειτε αλλιως. Εγω εχω εδω και 15 posts που σου λεω πως η αλβανικη εχει τρομερες ομοιοτητες με τα Αρχαια Ελληνικα κι εσυ μου λες οχι. Καταρχην ξερεις αλβανικα ρε μεγαλε? Αφου δεν ξερεις ασε εμας που ξερουμε και τα Αρχαια αλλα και τα Αλβανικα να ξερουμε καλυτερα.

      Να μια αποδειξη ετσι πολυ γρηγορη,

      Στα αλβανικα το λουλουδι λεγεται LULE, πες μου τωρα πως μια τοσο απλη λεξη που ο καθε λαος οσο βαρβαρος και να ειναι θα ειχε βρει ενα ονομα στην δικια του γλωσσα, οι αλβανοι πηραν ακριβως την ριζα της απο τα ελληνικα? Μα εαν ηταν απο τον Καυκασο δεν θα επρεπε να εχουν καμια σχεση με τα ντοπια ελληνικα.

      Μπορω να σου φερω δεκαδες παραδειγματα αλλα βαριεμαι τωρα...

      Διαγραφή
  9. ... Τί σχέση έχουν σχόλια καθαρού συλλογικού μίσους με τον Ελληνισμό και την Ρωμιοσύνη ένας Θεός ξέρει. Θα καταντήσουμε τον Ελληνισμό συνώνυμο του Γερμανόφερτου Ναζισμού όπως πάμε.. Εξευρωπαϊσμός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ταύγέτη.

    Καθολικὸς ἦταν ὁ ἀδελφὸς του,Κωνσταντῖνος Καστριώτης.

    Ὁ Γεώργιος Καστριώτης(οἰκογενειακὸν ἐπώνυμον)Μαζαρακαῖος(τοπικόν)ἀπὸ τὰ χωριὰ Μαζαράκη τῆς Ἠπείρου ἦταν Ὀρθόδοξος καὶ ἐστέφθη βασιλεύς τῶν Ἠπειρωτῶν καὶ Ἀλβανῶν εἰς τὴν ἀπὸ τοὺς Δεσπότας τῆς Ἠπείρου ἱδρυμένην Ὀρθόδοξον Μονήν τῆς Ἀδρενίτσας(παραφθορα τῆς Ἀρδευούσας)ποὺ ἐδέσποζε εἰς τὴν μεγάλην καὶ εὔφορον πεδιάδα τῆς Μουζακίας τῆς σημερινῆς Ἀλβανίας(Ἱστορία Γεωργίου Καστριώτου τοῦ ἐπιλεγομένου Σκεντέρμπεη,ἐκδὸσεις,"ἐλεύθερη σκέψις").

    Τὸ πόσο θεωροῦσε τὸν ἐαὐτό του Ἕλληνα,τό δείχνει ἡ ἐπιστολὴ του στὸν Ἀντώνιο πρίγκιπα τοῦ Ταραντος:"Οἱ πρόγονοι ἡμῶν ἦσαν Ἠπειρῶται ἐκ τῶν ὁποίων ἠγέρθη ὁ Πύρρος ἐκεῖνος...",ὁ δὲ Μουράτ Β΄ τὸν παρομοίασε μὲ τὸν Μεγαλέξανδρο.

    Κάνετε σὰν τοὺς Σκοπιανοὺς.
    Στερούμενοι γενναίων προσωπικοτήτων κλέβετε τοὺς Ἕλληνες.
    Ἀλβανὸς γιὰ σᾶς ὁ Καστριώτης,Σλαύος γιὰ τοὺς ἄλλους ὁ Μεγαλέξανδρος,ἀλλὰ ἡ Ἱστορία εἶναι ἀμείλικτη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το προβλημα μας νομιζω οτι ειναι το εξης: Δεν εχει τοση πολυ σημασια η καταγωγη του καθενος μας, οσο εχει τον ποιον στοχο θετουμε ολοι μαζι ως κοινωνια.Το τι μας διεγειρει ως κοινωνια,ποια ιστορια θελουμε να υπηρετουμε και τι στοχους επιδιωκουμε.Οι ελληνες,συγχρονοι κιαρχαιοι, εχουν-αν την ταση να ενσωματωνονται στις κοινωνιες που μεταναστευουν-αν και σταδιακα να χανουν την ελληνικη τους συνειδηση οσον αφορα την γλωσσα και τους σκοπους του εθνους τους.Ισως ετσι,βοηθησαν τους αλλους λαους να ανελιχθουν,να σκυψουν με ευλαβεια πανω στα κειμενα και την ιστορια των προγονων τους και να βελτιωσουν την ζωη και το πνευμα τους...Ομως σημερα οι νεοελληνες βρισκομαστε σενα βαθυ σκοτος.Σενα παρατεταμενο "Ελληνικο μεσαιωνα" οπου δεχομαστε επιδρασεις απο διαφορους "διαφωτιστες"-κλεφτες του πνευματος των προγονων μας ωσαν να ησαν οι σωτηρες μας και απλα βυθιζομαστε σε βαθυτερο σκοτος.Ετσι,το τριπτυχο του συγχρονου ελληνα απο το 1821 κιεντευθεν ηταν το χρημα,η δεισιδαιμονια και η ξενοδουλια...Τα τελευταια χρονια δε(κυριως τα χρονια της Ε.Ε.),προστεθηκε κιενα τεταρτο λυτικο στοιχειο πουναι η διαλυση της εννοιας της οικογενειας και της πατριδας με τα λοιπα περελκομενα αυτης της διαλυσης(σεξισμος,ναρκωτικα,διακηρυξεις περι αντεθνικισμων,αντιρατσισμων,σταδιακη καταργηση της γλωσσας κ.ο.κ.)Σε αυτο το πλαισιο δεν μπορει κανεις να πιστευει οτι εχουμε την δυνατοτητα να σταθουμε ως αυτοφωτες οντοτητες,διακριτες απτους τουρκους ή τους αλβανους ή τους αρβανους ή τους σλαυβους.Ετσι,λιγο ενδιαφερει η καταγωγη των αλβανων,μιας και αλβανοι κιελληνες δεν παρουσιαζουν ιδιαιτερα διακριτα χαρακτηριστικα και μοιραζονται ενα κοινο "πολιτισμο".Αυτον της Δυσης...
    Εξαλλου,αυτο νομιζω μας βρισκει,τους περισσοτερους,συμφωνους...
    Οποτε προς τι τοσος πονος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του τώρα τελευταία για την καταγωγή των γειτόνων Μας Α λβανών λες και αυτό είναι το μέγα πρόβλημα της Ελλαδος.εγω παντος εκανα μια διαπίστωση προερχόμενη από τα παιδάκια του σχολείου της κορούλας μου.τα παιδάκια με Αλβανική καταγωγή είναι παντελώς όμοια με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα σε σημείο που δεν τα ξεχωρίζει κανείς.και συμβιώνουν μια χαρά απολαμβάνοντας την παιδική τους ηλικία που όλοι εμείς οι μεγάλοι νοσταλγούμε καμία φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κύριε ΄Αρη, όμορφες οι διαπιστώσεις που έκανες στο σχολείο της κορούλας σου. Τις ίδιες διαπιστώσεις έκαναν και κάνουν και οι Βορειοηπειρώτες της Χειμάρας, ζώντας στην "δημοκρατία" (τρομάρα τους) της Αλβανίας (ξανά τρομάρα τους)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάριν της ιστορίας και της "συναδέλφωσης των λαών" και άλλα κουραφέξαλα που μας φουμάρουν διάφοροι εδώ μέσα, ερώτηση: Γνωρίζει κάποιος να μας πεί ποιός εφηύρε τα γραμμάτια;;;
    Για να μην σας βάζω σε κόπο και σας κουράζω, οι Τουρκαλβανοί στην Πελοπόννησο όταν κάποιος δεν είχε να καταβάλει το χαράτσι και για να μην του πάρουν το παιδί, υπέγραφαν γραμμάτια...
    Θέλουμε και άλλα για την καταγωγή των υπηκόων του κράτους/χασισέμπορα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.