14/9/17

Η ευθύνη των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην Ιστορία - Η δική μας "Υπόσχεση" που δεν σταθήκαμε ικανοί να δώσουμε

Η υπόσχεση.
Συγκλονιστική ταινία για την αιματηρή και αποτρόπαια γενοκτονία των Αρμενίων από το εγκληματικό οθωμανικό κράτος.
Το ίδιο νεοτουρκικό φασιστικό μόρφωμα που διέπραξε την μαύρη γενοκτονία κατά των προγόνων μας. Πόσο συγκλονιστικό είναι να βλέπει κανείς στην ταινία τα τάγματα εργασίας στα οποία και οι δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να δουλεύουν σαν σκλάβοι, σε εξοντωτικές και απάνθρωπες συνθήκες για να οδηγηθούν πολλοί από αυτούς στον θάνατο.
Από τον δάσκαλο των ναζί κεμάλ, τον πατέρα της αμαρτωλής γείτονος..
Το ίδιο αμετανόητο και επίγονο κράτος - συμμορία που και σήμερα καταδυναστεύει την Τουρκία, δεν σέβεται όχι τον πολίτη, ούτε καν τον άνθρωπο, συμμαχεί με τζιχαντιστές και δαίμονες για να επιτύχει τους σιχαμερούς σκοπούς του.
Η χώρα μας, πέραν της ανυπαρξίας της κυβέρνησης, οφείλει να υποστηρίξει την εν λόγω ταινία και προσπάθεια και στα πλαίσια αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων μιας και υπάρχει σχετικό ψήφισμα στη Βουλή το οποίο δεσμεύει τους ανάξιους κυβερνώντες.
Να γίνουν προβολές, ημερίδες, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, κτλ με την υποστήριξη των υπουργείων εξωτερικών και πολιτισμού.
Προφανώς, όπως και σε όλα τα αλλά, έτσι και εδώ, είμαστε μόνοι μας.
Καλύτερα.
Εμείς δεν ξεχνάμε.
 Όπως αναγράφει και στον τίτλο της η μνηνιάια εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη "αδιαπραγμάτευτο αίτημα των Ποντίων η αναγνώριση της γενοκτονίας" των προγόνων μας, των αδερφών μας Αρμενίων, και των λοιπών θυμάτων της μαύρης και φασιστικής οθωμανικής εποχής.

5 σχόλια:

  1. Γραικυλισμός και Ρωμέικη μνήμη δεν συνυπάρχουν! Κάποιοι πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά πράγματα, όταν το κράτος αδιαφορεί η λύση είναι μια, του γυρίζουμε την πλάτη, ενημερωνόμαστε ευαισθητοποιούμαστε συντονιζόμαστε οργανωνόμαστε με μεθοδικότητα και περνά το Ποντιακό Ζήτημα στα χέρια μας. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ειλικρινή και φιλική αντιμετώπιση του ανθρώπου για να προσφέρει ανιδιοτελώς της υπηρεσίες του. Λύσης υπάρχουν για όλα τα δύσκολα προβλήματα αρκεί να το θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταυρο, Χρονια Πολλα με δυναμη και κουραγιο (Αν μπορουσα θα στα εδινα και τα δυο το
    αξιζεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.