27/9/17

Καμπούλ: Πύραυλος κοντά στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας

Δεν υπήρξαν θύματα - Συνολικά έπεσαν έξι ρουκέτες κοντά στο αεροδρόμιο - Ο Τζιμ Μάτις επισκέπτεται το Αφγανιστάν μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ - Ταλιμπάν και Ισλαμικό Κράτος «διεκδικούν» την επίθεση 
Έξι ρουκέτες προσγειώθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα σήμερα, την ώρα που στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βρίσκεται ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Αμέσως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο είναι «κανονική», διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου.
Φωτογραφία από Twitter - Διακρίνονται ελικόπτερα που πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου


Ο Μάτις έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από την Ινδία, ενώ τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ταλιμπάν και Ισλαμικό Κράτος «διεκδικούν» την επίθεση
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για τις ρουκέτες που έπληξαν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, διευκρινίζοντας στο Twitter ότι «είχαν στόχο το αεροπλάνο του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις», ο οποίος είχε φτάσει λίγο νωρίτερα στην αφγανική πρωτεύουσα.

Ωστόσο το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι αυτή που έριξε τις ρουκέτες. Σύμφωνα με το Amaq, «εισβολείς» χρησιμοποίησαν ρουκέτες SPG-9 για την επίθεση.

Τουλάχιστον έξι ρουκέτες έπεσαν νωρίτερα στον στρατιωτικό τομέα του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή να διακόψουν την εναέρια κυκλοφορία, είχε ανακοινώσει το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Σύμπτωση με τον Ρώσο μάρτυρα η μήπως οι Ρώσοι τιμωρούν τους Αμερικανούς;

    Ο Σάββας μήπως μπορεί να μας πει τη λένε οι πρώην στρατιωτική φίλοι του που είναι ακόμα στην υπηρεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να ξέρουν οι εν ενεργεία, αυτοί είναι για τα θελήματα του Καμμενου και του Βίτσα. Πολύ φοβάμαι ότι η ΔΙΠΑ τα μαθαίνει απ τον Καλεντερίδη. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
  2. Τι σχέση μπορεί να έχει ο θάνατος του Ρώσου στρατηγού με τις ρουκέτες που έπεσαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλεγα που οι Αμερικανοί είναι εμπλεκόμενοι στο θάνατο του Ρώσου,αν πιστεύετε τους Ρώσους.

      Εφόσον το πιστέψουμε ρωτώ αν οι Ρώσοι έβαλαν τους Ταλιμπάν να ρίξουν ρουκέτα τον ματτις. Οι Αμερικανοί εδώ και εβδομάδες λεν που οι Ρώσοι έχουν τώρα διασυνδέσεις με τους Ταλιμπάν.

      Ευχαριστώ στον Σάββα.μας λέει που είναι σύμπτωση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.