7/9/17

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση της Συριζαίας που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Αριστερά ψέμματα - Πρωτοφανείς αθλιότητες
Φρίξος Δρακοντίδης 
Ο σύλλογος εργαζομένων στον οργανισμό πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού καταγγέλλει ότι είναι μαΐμού η επιστολή στήριξης εργαζομένων στην Ελένη Γιαννακοπούλου
Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, που όπως είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ κατηγορείται από υπαλλήλους του οργανισμού ότι είχε πετάξει από το γραφείο μιας υπαλλήλου την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια ενώ φέρεται να είχε τραβήξει από το λαιμό μιας άλλης υπαλλήλου το σταυρουδάκι που φορούσε λέγοντας της « αν πιστεύει ότι αυτό που φοράει θα την σώσει».
Η γνησιότητα μιας ανυπόγραφης επιστολής, δήθεν από τους εργαζομένους του ΕΟΠΠΕΠ που έκανε πριν από λίγες μέρες το γύρο του διαδικτύου, το περιεχόμενο της οποίας πρόσφερε στήριξη στην διευθύνουσα σύμβουλο, αμφισβητείται σήμερα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ, τα μέλη του οποίου σε ανακοίνωση τους διευκρινίζουν ότι η πρώτη επιστολή δεν έχει αποσταλεί από το σύλλογο εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις θέσεις του.

Όλα ξεκίνησαν στις  30 Αυγούστου και ώρα 19:04 όταν η δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας» ανήρτησε ρεπορτάζ με τίτλο «Η απάντηση της «Συριζαίας» για τις εικόνες, τα σταυρουδάκια και την εργασιακή κακομεταχείριση».

Στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος, εκτός από την απάντηση της κας Ελένης Γιαννακοπούλου περιλαμβανόταν και μια επιστολή από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΕΠ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Πρόκειται για την ίδια επιστολή που είχε αποσταλεί ηλεκτρονικά και στο ΘΕΜΑ χωρίς όμως να φέρει υπογραφές ενώ δεν προερχόταν από το επίσημο email του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ. Μάλιστα η επιστολή επεστράφη στον συντάκτη της με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να δημοσιευθεί αφού δεν φέρει κάποιο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την γνησιότητα της.

Λίγες μέρες λοιπόν μετά η ίδια επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από Το Κουτί της Πανδώρας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα : «Με σκληρή γλώσσα καταφέρονται οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ κατά των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων που κλήθηκαν -πλημμελώς απ' ό,τι φαίνεται- να μιλήσουν εξ ονόματός τους. 

«Με έκπληξή μας παρατηρούμε ότι εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, κύριοι Οδ. Ντριβαλάς, Ι. Παπαργύρης και Μ. Κουρουτός, απέστειλαν επιστολή εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της Διευθύνουσας, ομιλώντας εκ μέρους "μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Οργανισμού"» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας δηκτικά:

«Θα τους παρακαλούσαμε να ομιλούν συγκεκριμένα για εκείνη τη μερίδα εργαζομένων που επιθυμούν και νιώθουν την ανάγκη να εκπροσωπήσουν, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στο Δ.Σ., όπως και ουδέποτε ζήτησε την εκπροσώπησή της».

Σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος της Ελένης Γιαννακοπούλου παίρνουν ξεκάθαρη θέση, κάνοντας λόγο για επίθεση που χρησιμοποιεί ως όπλο τη θρησκεία και την πίστη. 

Ειδικότερα, σημειώνουν: 
«Αναφορικά δε με την τελευταία καταγγελία που προσάπτεται στη Διευθύνουσα, κα. Ελένη Γιαννακοπούλου, ως ανάρμοστη προς την ελληνική Ορθόδοξη Θρησκεία, εκφράζουμε απερίφραστα τη λύπη μας για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η πίστη και η ιερότητα της θρησκείας ως όπλο επίθεσης, στοιχείο που αντιτίθεται στο πνεύμα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας που διαπνέει τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστης. Όσοι ασπαζόμαστε την Ορθόδοξη Θρησκεία δηλώνουμε ότι ουδέποτε νιώσαμε, ακούσαμε ή δεχτήκαμε οποιαδήποτε προσβολή ή ανάρμοστη συμπεριφορά από συνάδελφο, μέλος της διοίκησης ή τη Διευθύνουσα σε σχέση με την πίστη μας. Ως πολίτες της Ελλάδας σεβόμαστε και ασπαζόμαστε απερίφραστα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα. Συνεπώς, δημοσιοποιημένες καταγγελίες περί έλλειψης σεβασμού προς την Ορθόδοξη Θρησκεία θα πρέπει να αξιολογούνται με επιφύλαξη, καθώς εγείρουν ζητήματα για τη σκοπιμότητά τους». 

Η ψεύτικη επιστολή,

«Άγνωστος ο αποστολέας»
Άμεση ήταν η απάντηση των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ. Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και σε άλλους φορείς θέτουν θέμα γνησιότητας της πρώτης επιστολής.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος με υπογράφοντες «Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ ότι το κείμενο αυτό δεν έχει αποσταλεί από τον σύλλογο εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις θέσεις του. Το κείμενο αυτό δεν έχει προέλθει μέσω κάποιας διαδικασίας διαβούλευσης ή έστω ενημέρωσης των εργαζομένων και ο αποστολέας τους μας είναι άγνωστος». Το σχετικό μήνυμα συνοδεύεται από τις υπογραφές των εργαζόμενων στον ΕΟΠΠΕΠ και είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, καταλήγουν. 

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και οι δυο υπάλληλοι του οργανισμού για να καταθέσουν ενώπιον του τα όσα υποστηρίζουν στις έγγραφες καταγγελίες τους σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν από την διευθύνουσα σύμβουλο.    

Η επιστολή διάψευσης της πρώτης «επιστολής»

Πρώτο Θέμα

19 σχόλια:

  1. Είπαμε και προοδευτικά μυαλά αλλά όχι στο σημείο απαρνησεως ελληνικής θρησκείας και εθίμων.ας πάει να μείνει στα κεντροευροπαικα κράτη που την αγαπούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ποια;!!!προοδευτικά! Μυαλά!! Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου; οι αριστεροι ειναι ψεύτες, απάτριδες Διεθνιστες διαστρευλωτες των λεξεων και των εννοιων! Ποια πρόοδος;!! Που δεν σεβονται το 95% του Ελληνικου λαού που ειμαι ορθόδοξοι!!! Οταν δεν σεβεσαι συτο που σου κρατησε την γλωσσα επι 400χρονια!! Σκλαβιας!! Υοτες δεν εχεις θεση στην Ελλαδα.!!

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Προφανώς πρόκειται περί ανώρυμου και ασθενούς τω "αριστερώ" νεοταξικώ πνεύματι. Το δείχνει και η όψη της ασθενούς.

      Διαγραφή
  2. Αν αληθινα εγιναν ολα αυτα
    ΓΙΑΤΙ δεν σηκωθηκε ενας η μια να της σπασει τα μουτρα οταν τα εκανε αυτα..?? Υπερανθρωπη ειναι η κυρια ?? Γιατι εκ των υστερων αντιδρουν..με καταγγελιες ?? Γιατι τοση παθητικοτητα στις προσβολες ??Τι ανανδρεια ειναι αυτη ?? Για την θεσουλα ?? Δηλαδη ..που μπορει να φτασει καποιος για μια θεση ??Στην ξεφτιλα και στον ..θανατο ?? Οσο για την ..προισταμενη..Στα ΑΥΤΑ μας κι εμας τα δικα της δογματα..τα πεταμε κι εμεις στα σκουπιδια..σιγα τα δογματα πουχει..του κωλου ..για αγραμματους ειναι ..ειναι οι μονοι που γοητευονται απ αυτα τα παιδικα δογματα της πλακας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν θα ήταν Χριστιανικό και γιατί αν την σάπιζαν στο ξύλο κάτι που κ εγώ θα προτιμούσα, σήμερα αυτό το άτομο θα είχε το πάνω χέρι διώκοντας τους εργαζόμενους προπαγανδίζοντας πόσο φανατική είναι οι Χριστιανοί, απλά πράγματα!

      Διαγραφή
    2. Άσε που θα τους εχωναν και μέσα τα σοβιέτ γιατί στα δικαστήρια θα κάνανε ντου κάθε δευτερόλεπτο. Αυτοί όλοι θέλουν εξορία να πάνε να γίνουν βενεζουελανοι

      Διαγραφή
    3. Θέλει πολύ υψηλή θρησκευτικότητα για να φτάσεις στο σημείο να μην την δείρεις και να μην δέρνεις γενικώς επειδή δεν είναι και πράγματι δεν είναι, Χριστιανικό. Μάλλον δεν την έδειραν γιατί δεν είχαν κότσια γενικώς να υπερασπιστούν έστω και τα τυπικά εξωτερικά στοιχεία της πίστης τους, πράγμα απογοητευτικό εξ ίσου με την πράξη της κυρίας και ίσως και χειρότερο.

      Διαγραφή
  3. « αν πιστεύει ότι αυτό που φοράει θα την σώσει»... αυτο που ηθελε να πει ειναι οτι τιποτα δεν σε σωζει απο την λαιλαπα που λεγεται Συριζα !
    Αυτος ειναι ο Συριζα ενα τσιρκο απο κομπλεξικους που μολις εγιναν εξουσια εδειξαν το "ανθρωπινο" προσωπο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μισος που τους εχει ποτισει η ανοητη ιδεολογια τους ειναι απυθμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Κάποιοι το χαρακτήρισαν αστείο (;) τι;
    Και μόνο το γεγονός ότι η κυρία Διευθύνουσα Σύμβουλος φαίνεται να επιλέγει μόνο την αντεπίθεση, μάς δίνει μιά ένδειξη μάλλον προς κάποια βασιμότητα τουλάχιστον μέρους των καταγγελιών. Θα μπορούσε να αποστασιοποιηθεί κάπως από τον πυρήνα τού προβλήματος , έστω με τυπικές γενικόλογες διαβεβαιώσεις ότι π.χ. σέβεται το δικαίωμα τής πίστης των άλλων, έστω και αν διαφωνεί.
    Η γενική άρνηση "παραμύθια, με στοχοποιούν" δεν αρκεί για να μάς πείσει.
    Όταν σε κατηγορούν για κάτι τόσο βαρύ, και μόνο το γεγονός ότι αδιαφορείς να απαντήσεις επί τής ουσίας (έστω και με γενικές διακηρύξεις σεβασμού) σημαίνει ότι δεν θεωρείς σοβαρό το θέμα για το οποίο γίναν οι καταγγελίες.
    Αν έγιναν έτσι τα πράγματα έχουμε πολύ σοβαρό θέμα προσβολής θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι αδιανόητο να περάσει στα ψιλά με την στήριξη γνωστού παραδημοσιογραφικού κατεργαράκου και συναφών κύκλων και κυκλωμάτων.
    Περιμένουμε να δούμε ουσιαστικές αντιδράσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βλακεια και η αμετροεπια είναι διακομματικες αξιες , διαπερνουν όλο το φασμα του πολιτικου μας συστηματος.
    Παντως έλαμψε δια της μ@λακιας της .εγινε γνωστο το βουρλο στο πανελληνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να πιστεύει και να κάνει ό,τι θέλει στο σπίτι της, όμως σε δημόσιο χώρο όπου εργάζεται και πληρώνεται από το κοινωνικό σύνολο που καλώς κακώς έχει κάποια ήθη έθιμα και πιστεύω, οφείλει να είναι σοβαρή και να τα σέβεται όσο κι αν τα θεωρεί γελοία. Δεν θέλει θρησκευτικά σύμβολα στο γραφείο της; Ας τα αποκαθηλώσει διακριτικά χωρίς ταρατατζούμ. Αν ήταν τίποτε μουσουλμάνοι, και τους πείραζε κανείς θα έσκιζε τα ρούχα της για τα δικαιώματά και τις δεισιδαιμονίες τους... Αυτό είναι η αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ioannes Psarras.
      Δεν τους βλεπω να σου απαντανε αφου δεν εμφανιστηκαν μεχρι τωρα.
      Μα και εσυ τι το ηθελες το ερωτηματικο ?.
      Απο τον Αρη σε φερανε ?.

      Διαγραφή
  8. Εφόσον αληθεύουν οι εν λόγω καταγγελίες η κυρία διευθύνουσα ήδη θα έπρεπε να δέχεται πειθαρχικές διώξεις και αυτό διότι αν υπάρχει οιοσδήποτε νόμος ή εγκύκλιος που απαγορεύει την προσωπική χρήση ή κατοχή θρησκευτικών συμβόλων (***) και ιδιαίτερα των χριστιανικών τα οποία σύμφωνα με το σύνταγμα είναι θρησκευτικά σύμβολα της επικρατούσας θρησκείας των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών (πολύ περισσότερο αν αυτά τα φέρει επάνω του προσωπικά κάθε πιστός όπως είναι ο σταυρός οι εν είδει σταυρού μικροσκοπικές εικονίτσες κτλ κτλ) , τότε τον νόμο θα έπρεπε να τον εφαρμόζουν τα αντίστοιχα όργανα της πολιτείας ήτοι οι δικαστικές και διωκτικές αρχές και όχι αυθαιρέτως η κάθε διευθύνουσα. Σαν δεν υπάρχει δε, παρόμοια περιοριστική νομολογία τότε το ζήτημα είναι ακόμα χειρότερο και η διευθύνουσα πρέπει να φύγει άμεσα και μόνιμα για το σπίτι της.

    *** Η επικρατούσα θρησκεία σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη και τα θρησκευτικά σύμβολα της εκτός των άλλων απεικονίζονται και συνυπάρχουν μέχρι και στη σημαία μας.

    Επειδή νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία ο παρών σχολιασμός έγινε από έναν εντελώς άθρησκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το πλούσιο νεοταξίτικο κολιέ που φοράει η Κα Γιαννακοπούλου νομίζει ότι θα την σώσει όταν έρθει η ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δρακόντεια φρίκη, Πατρίς Θρησκεία και Τράπεζα της Ελλάδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εν Ελλάδι Αριστερά,τουλάχιστον,ως πολύ περιφερειακή και αποπαίδι,όπως έδειξαν τα μεγάλα στρατηγικά παγκόσμια συμφέροντα με τη μοιρασιά της Ευρώπης μετά τον Β'ΠΠ,έπρεπε-κατά την ταπεινή προσωπική μου γνώμη-να έχει πάρει πολλά και πολύτιμα μαθήματα από την αιματηρότατη διαμάχη,τον εμφύλιο πόλεμο 1946-'49 και τη στάση των Σοβιετικών κατ'αρχάς και των δορυφόρων τους,πιστότερων ή/και λιγότερο πιστών σ'αυτούς(τους σοβιέτσκι).Γιατί δεν πήρε τα,απαραίτητα γι'αυτήν,μαθήματα νομίζω ότι δεν είναι απλό,είναι μάλλον πολυσύνθετο.Ο κυριότερος,όμως,για εμένα λόγος είναι η ψυχοσύνθεση των ψηφοφόρων της.ΑΝ,οι εν λόγω ψηφοφόροι δεν ήταν τόσο συναισθηματικοί,τόσο μόνιμα εκνευρισμένοι με τ'αφεντικά-ΟΛΑ,μικρά,μεγάλα,τόσο "καθαρά"τα πράγματα γι'αυτούς και τόσο βλάκες και προσκυνημένοι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που απορρίψαμε και απορρίπτουμε τις διάφορες αριστερές-αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και αναφανδόν δεξιοί-θα υπήρχε,πιστεύω εδώ και χρόνια άλλη αριστερά στην Ελλάδα.Μία Αριστερά που θα είχε καταλάβει πώς παίζεται το διεθνές παιχνίδι,πώς γίνεσαι σοβαρός παίχτης,πρώτα στη Χώρα σου και ύστερα παραέξω,πώς επηρεάζεις τις καταστάσεις,πώς συμβάλλεις στην ανόρθωση και την ευημερία,πρώτα,και ύστερα ζητάς δίκαιο μερίδιο αφού βγάλουμε και τα κόστη.Τί είχαμε τόσα χρόνια,από νομιμοποίηση και δώθε;Απεργίες επί απεργιών,ψηφίσματα και άλλα διάφορα για Σαντινίστας-Κόντρας,κλείσιμο εργοστασίων και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.Χάσαμε τον πόλεμο αλλά,θα σας αλλάξουμε τα φώτα,θα φτύσετε αίμα.Η κάπως έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.