8/9/17

Ασπασία Λούβη, μια γυναίκα με "cojones", η παραίτηση και οι υπονομευτές του ηλεκτρονικού εισιτηρίου - Ποιοι κλέβουν συστηματικά στο Υπουργείο πολιτισμού;

Οταν η Μελίνα η Μερκούρη έγινε υπουργός Πολιτισμού το 1981, έβγαλε λόγο στους υπαλλήλους και τους προέτρεψε να της μιλούν με θάρρος και παρρήσια (sic). Οι πάντες αντελήφθησαν τον παρατονισμό – το υπουργείο Πολιτισμού έχει μορφωμένους υπαλλήλους, ενίοτε μάλιστα και μορφωμένους υπουργούς. Αντέδρασε, όμως, μόνο μία νεαρή αρχαιολόγος, φρέσκια από τις σπουδές της στη Σορβόννη, που φώναξε από το βάθος: «Και με Λονδίνα! Και με Λονδίνα!». Ηταν η Ασπασία Λούβη, η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, που επαύθη από την υπουργό περί τα μέσα Αυγούστου.
Το έχει αυτό η κ. Λούβη – το φιλότιμο, θα το έλεγα, να μην ανέχεσαι την απάτη. Και φάνηκε στην εξαιρετική συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή στη Γιούλη Επτακοίλη της «Κ». Αξίζει πραγματικά να τη διαβάσετε, για να αντιληφθείτε πώς τα οργανωμένα μικροσυμφέροντα (συνδικαλιστές κ.ά.) εκμεταλλεύονται τον πλούτο της χώρας προς όφελός τους και, συγχρόνως, εμποδίζουν τη μεγιστοποίηση και την αξιοποίησή του υπέρ του Δημοσίου. Επίσης, για την ασυνήθιστη ενάργεια και ευθύτητα του λόγου της κ. Λούβη.
Τρία συμπεράσματα έβγαλα εγώ από την προσεκτική ανάγνωση του κειμένου. 
Πρώτον, ότι η κ. Λούβη έχει (μεταφορικώς, εννοείται) cojones. Δεν φοβάται να τα βάλει με κυκλώματα που λυμαίνονται τον πλούτο του Δημοσίου. Οχι απλώς τα καταγγέλλει, τα περιγράφει με το όνομά τους. 
Δεύτερον, από τις απαντήσεις που δίνει σχετικώς με τις καθυστερήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΤΑΠ (π.χ. ηλεκτρονικό εισιτήριο), προκύπτει ότι μπορεί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να έχει σαφείς εξηγήσεις. 
Τρίτον, έχει πλήρη αντίληψη της λειτουργίας του συνολικού μηχανισμού του υπουργείου Πολιτισμού και, γι’ αυτό, μπορεί να έχει προτάσεις για λύσεις, λογικές και εφικτές. 
Ολα αυτά μαζί σημαίνουν ότι η κ. Λούβη είναι ιδεώδης επιλογή για υπουργό Πολιτισμού. Από οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Από τη στήλη του Στέφανου Κασιμάτη 
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.