27/9/17

Stratfor: Φουντώνει ο κίνδυνος πολέμου από... λάθος!

Οι απειλές που εκτοξεύουν οι δύο πλευρές και ο κίνδυνος να ξεκινήσει μια σύρραξη από λάθος υπολογισμό ή ατύχημα. Η έμμεση πίεση στην Κίνα, η μυστική διπλωματία και οι κινήσεις που μπορεί να φέρουν ανάφλεξη.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στη Βόρειο Κορέα, σύμφωνα με την ανάγνωση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας επί των δηλώσεων του Ντ. Τραμπ το περασμένο σαββατοκύριακο. Ετσι, υποστήριξε πως η Πιονγιάνγκ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΗΕ, και δικαιούται να καταρρίψει αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ακόμα και εκτός του εναέριου χώρου της.
Την τελευταία εβδομάδα, η ρητορική μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας έχει κλιμακωθεί ταχύτατα. Ο Kιμ Γιον Ουν απάντησε στις δηλώσεις Τραμπ λέγοντας ότι η Πιονγιάνγκ εξετάζει σοβαρά το «υψηλότερο επίπεδο σκληρών αντίμετρων στην ιστορία». Της δήλωσης αυτής ακολούθησε η διευκρίνιση ότι η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή στην ατμόσφαιρα στην περιοχή του Ειρηνικού.
Αν και η κλιμάκωση ήταν «ρητορική» παρά ουσιαστική, τόσο η Βόρεια Κορέα όσο και οι ΗΠΑ πλησιάζουν προς το σημείο που θα στηρίξουν τις λέξεις τους με πράξεις, για να επιδείξουν τις θέσεις τους. Οι ΗΠΑ συζητούν ανοικτά την κατάρριψη του επόμενου πυραύλου που θα εκτοξεύσει η Πιονγιάνγκ και η Β. Κορέα απάντησε με αυτό που θεωρεί ισοδύναμο: την πιθανότητα να καταρρίψει αμερικανικό στρατιωτικό βομβαρδιστικό κοντά στη χερσόνησο της Κορέας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.