14/9/17

Οι Ισπανοί παραγωγοί ελιάς αντιμέτωποι με τον εμπορικό προστατευτισμό του Trump

Μέχρι τις 28/9 ο τομέας παραγωγής ισπανικής μαυροελιάς οφείλει να αποστείλει κάθε πληροφορία σχετικά με τις επιδοτήσεις που λαμβάνει, αλλά και πλήρη κατάλογο με όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν

O εμπορικός προστατευτισμός στα αμερικανικά προϊόντα, που έρχεται όμως σε αντίθεση με τις διακηρύξεις υπέρ της ελεύθερης αγοράς, ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου D. Trump, που ηχούσε ως προανάκρουσμα εμπορικού πολέμου, κυρίως, με την Ευρώπη. 
Μία πρόγευση του προστατευτισμού αυτού εις όφελος της αμερικανικής παραγωγής πήραν και οι Ισπανοί παραγωγοί μαύρης επιτραπέζιας ελιάς, που κλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ να καταθέσουν τα αποδεικτικά έγγραφα που θα τους απήλλασαν από την κατηγορία για αθέμιτο ανταγωνισμό, που κατέθεσαν εναντίον τους δύο ελαιοπαραγωγές εταιρείες της Καλιφόρνια.
Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ο τομέας παραγωγής ισπανικής μαυροελιάς οφείλει να αποστείλει κάθε πληροφορία σχετικά με τις επιδοτήσεις που λαμβάνει, αλλά και πλήρη κατάλογο με όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. 
«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο 150 σελίδων, που απαιτεί μία εξόχως περίπλοκη και κοπιώδη επεξεργασία», τονίζει ο ΓΓ της Ισπανικής Ένωσης Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Επιτραπέζιας Ελιάς Antonio De Mora.
Μετά την αγωγή που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες από την Καλιφόρνια, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου διέταξε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν οι Ισπανοί παραγωγοί λαμβάνουν άδικες επιδοτήσεις, που τους επιτρέπουν να διαθέτουν το προϊόν σε τιμές πολύ χαμηλώτερες της αγοράς. 
Οι ισπανικές βιομηχανίες απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό.
Μετά την έρευνά του, το αμερικανικό υπουργείο τον Ιούλιο ανακοίνωσε πως θα εφαρμοσθούν κυρώσεις εάν οι ισπανικές εταιρείες δεν τηρήσουν τους κανονισμούς του. 
Για τη συνέχεια bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.