28/10/17

Συνελήφθη 29χρονος για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον Παπαδήμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό κρησφύγετων όπου ενδεχεται να υπάρχουν όπλα και εκρηκτικά
Στην σύλληψη ενός 29χρονου που κατηγορείται ότι είχε αποστείλει παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο προχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της αντιτρομοκρατικής​. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό κρησφύγετων όπου ενδεχεται να υπάρχουν όπλα και εκρηκτικά. 
Από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2017, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο Λουκάς Παπαδήμος, είχε τραυματιστεί σοβαρά. O κ. Παπαδήμος είχε διακομισθεί στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλευόταν επί τρεις μήνες.
Για τη σύλληψη του 29χρονου υπήρξε εισαγγελικό ένταλμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος νοίκιαζε σπίτι κοντά στην πλατεία Αττικής, και παλιότερα είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Επίσης φέρεται να έχει σχέσεις με άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει και εμπλοκή του 29χρονου στην αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε ευρωπαίους αξιωματούχους τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και διασύνδεση με 8 παγιδευμένους φακέλους που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Ειδικότερα, στις 16 Μαρτίου εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές. Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Λίγες μέρες μετά, (20 Μαρτίου) συνολικά οχτώ φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά – πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν από τη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.