30/10/17

Τα νέα άγνωστα στοιχεία για τον 29χρονο βομβιστή των "Πυρήνων"

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.  
Οι τέσσερις "έτοιμες" επιστολές, οι σύνδεσμοι στην Θεσσαλονίκη και η βοήθεια στην Πόλα Ρούπα - Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ και τα ερωτηματικά για το πόρισμα της επίθεσης κατά του Λ. Παπαδήμου
Τα νέα άγνωστα στοιχεία για τον 29χρονο βομβιστή των "Πυρήνων"
Τέσσερις επιστολές με έτοιμη συνδεσμολογία για αποστολή σε άγνωστους παραλήπτες εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στην κατοχή του 29χρονου αναρχικού που συνελήφθη -το Σάββατο το πρωί- στην οδό Αλκαμένους.
Τέσσερις επιστολές με έτοιμη συνδεσμολογία για αποστολή σε άγνωστους παραλήπτες εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στην κατοχή του 29χρονου αναρχικού που συνελήφθη -το Σάββατο το πρωί- στην οδό Αλκαμένους. 
Ο 29χρονος διατηρούσε συχνές επαφές με αναρχικούς από την Θεσσαλονίκη που είχαν συλληφθεί το 2013 για κατασκευές δεμάτων-βομβών με κύριο στόχο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ενώ ένα ατομο από την ίδια ομάδα συμμετείχε και στο σχεδιο "Γοργοπόταμος" με τον Χριστόδουλο Ξηρό, για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού πριν τρία περίπου χρόνια.
Ο συλληφθείς στο κέντρο της Αθήνας θεωρείται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ότι "ήταν ο κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών που τοποθετούσε ή έστελνε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς την τελευταία διετία με στόχο τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο την εισαγελέα κυρία Γεωργία Τσατάνη όπως και Ευρωπαίους ηγέτες ή υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ενωσης". 

Ωστοσο οι επιτελείς των αρχών ασφαλείας αναμένουν-πιθανόν και σήμερα- την ολοκλήρωση των εξετάσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αλλα ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στα καταλύμματά του, προκειμένου να διαπιστώσουν αν σε αυτά υπάρχουν τμήματα προκηρύξεων ένοπλων οργανώσεων ή ακόμη και στοιχεία για προηγούμενους ή μελλοντικούς στόχους της οργάνωσης. 

Οπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ ο 29χρονος διατηρούσε την τελευταία επταετία επαφές με μέλη ενόπλων οργανώσεων συμμετέχοντας σε κινήματα συμπαράστασης μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" αλλά προχωρώντας και σε επισκεπτήρια σε κρατούμενους-μέλη των "Πυρήνων". 

Πρόκειται για άτομο που λόγω αποψίλωσης του επονομαζόμενου "επαναστατικού δυναμικού" και αποδυνάμωσης του εκτελεστικού βραχίονα των ενόπλων έπαιζε ρόλο μπαλαντέρ. 

Ενοικίασε το κρησφύγετο στην οδό Αλκαμένους τον Δεκέμβριο του 2015 όταν και υπολογίζεται ότι η δραστήρια αναρχική Πόλα Ρούπα ετοίμαζε -την αποτυχημένη τελικά- απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατούμενων μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" αλλά και των "Πυρήνων".

 Ενδείξεις γι αυτή την συνεργασία προέκυψαν από πλαστές ταυτότητες και άλλες πληροφορίες. Ο 29χρονος είχε βοηθητικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο. Ομως είναι σαφές ότι ο συλληφθείς δεν ήταν το πρόσωπο που περίμενε την Πόλα Ρούπα στην περιοχή της Πάρνηθας (σ.σ μετά την αποτυχία του εγχειρήματος ) και με τον οποίο κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας με ταξί.

 Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν άλλος συνεργός της Πόλας Ρούπα από τον αναρχικό χώρο. Ακόμη δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο 29χρονος είχε οποιαδήποτε σχέση με τις ληστείες όπου συμμετείχε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη σε Μαλεσίνα αλλά και στο νοσοκομείο "Σωτηρία". 

Επιπλέον δεν υπάρχει -τουλάχιστον προς το παρόν- κάποια σαφής ενδειξη ότι ο 29χρονος είχε εμπλοκή στην δράση της οργάνωσης "Ομάδα Λαικών Αγωνιστών" που έχει προχωρήσει σε επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ, στην πρεσβεία του Ισραήλ, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη και στα γραφεία του ΣΕΒ".


Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. από τη σύλληψη του συγκεκριμένου αναρχικού

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν πάντως φόβους ότι η σύλληψή του συγκεκριμένου αναρχικού μπορεί να σημάνει νέο κύκλο ενόπλων επιθέσεων και το τέλος μιας περιόδου σιωπής των ενόπλων οργανώσεων . 

Την ίδια ώρα πάντως που η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να εξιχνίασε την επίθεση κατα του Λουκά Παπαδήμου, τεράστα ερωτήματα προκαλεί το πόρισμα από την εσωτερική έρευνα των διωκτικών αρχών σχετικά με τις ευθύνες για τον μη έλεγχο του δέματος βόμβα. 

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ δεν επιρρίπτεται ευθύνη σε οποιονδήποτε. Στο πόρισμα δεν αποσαφηνίζεται αν η ακτινοσκόπηση του δέματος-βόμβα που είχε σταλεί στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού έγινε σε συσκευή ελέγχου στην Βουλή- όπως κατέθεσαν οι βασικοί μάρτυρες - ή στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι η σχετική έρευνα είχε ανατεθεί σε αξιωματικούς της ...Βουλής στο τεχνικό σύστημα της οποίας φερόταν να είχε γίνει ο πλημμελής έλεγχος του δέματος. 
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Το παραπάνω άρθρο περιγράφει την τυπική αστυνομία:
    1. συλλαμβάνουν κάποιον
    2. του φορτώνουν όλες τις ανοιχτές υποθέσεις
    3. βγάζουν μετά δελτία με την υψηλή παραγωγικότητα της αστυνομίας

    Αυτό που θέλουμε ως πολίτες είναι να πάνε φυλακή οι πραγματικοί ένοχοι, για να έχουμε αληθινή προστασία από τους εγκληματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.