14/10/17

Μαθήματα υψηλής πολιτικής παραδίδει η Ρωσία στα μέτωπα της Συρίας

Σάββας Καλεντερίδης
Τη δεκαετία του 1990, σε «φιλική» συζήτηση που είχα με παράγοντα του τουρκικού κράτους ο οποίος το 1974 υπηρετούσε σε νευραλγική θέση στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ ως αξιωματικός, αναφερόμενος στην εισβολή στην Κύπρο, εκτός των άλλων, μου είπε τα εξής: Τότε, λίγο μετά την εισβολή και τον Αττίλα 2, όσο το αίμα των Ελλήνων ήταν ακόμα ζεστό στην ιερή γη της Κύπρου, επισκέφθηκε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ο ακόλουθος Άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης, που υπηρετούσε στη σοβιετική πρεσβεία στην Άγκυρα, και του εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πορεία των εξελίξεων.
Συγκεκριμένα του είπε ότι ήταν απογοητευμένος που δεν είχε ξεσπάσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος εξαιτίας της εισβολής. Η Σοβιετική Ένωση γνώριζε τα πάντα για την εισβολή και για το ρόλο των ΗΠΑ, και μπορούσε να την αποτρέψει. Δεν το έπραξε όμως, γιατί περίμενε ότι η εισβολή θα προκαλέσει έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο, εξαιτίας του οποίου θα κατέρρεε η ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
 Σε κάθε περίπτωση, η πληροφορία αυτή ήταν σοβαρή και λογικοφανής. Η Σοβιετική Ένωση είχε ως στρατηγικό στόχο την αποδυνάμωση ακόμα και την κατάρρευση της ΝΑ Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, κεντρικοί πυλώνες της οποίας τότε ήσαν Ελλάδα και Τουρκία.
Τα χρόνια πέρασαν και τελικά αυτό που κατέρρευσε δεν ήταν η ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά η Σοβιετική Ένωση και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, μετά τη διάλυση του οποίου δύο χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ και κατέστησαν πιο σταθερή τη ΝΑ Πτέρυγα της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο του 2015 και στη Συρία διεξάγεται ένας θερμός πόλεμος, στον οποίο από τις 30 Σεπτεμβρίου συμμετέχει η Ρωσία με μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία βομβαρδίζουν στόχους Τουρκομάνων που υποστηρίζονται ανοικτά από την Τουρκία, η οποία τότε, παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με την υποστήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους, ανήκε στο ίδιο στρατόπεδο με τις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ κ.ά.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων ανατρέπουν τα επιχειρησιακά δεδομένα στα μέτωπα της περιοχής Ιντλίμπ, που εποφθαλμιά ο Ερντογάν επειδή ανήκει στα «ιερά εδάφη του Εθνικού Όρκου», κι αυτό προκαλεί στην κυριολεξία μεγάλο πονοκέφαλο, μέχρι και πανικό στην Άγκυρα. Μετά το πλήγμα στα νότια σύνορά της, όπου οι Κούρδοι, μετά την απελευθέρωση της πόλης Κομπάνι, έχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις και έχουν δημιουργήσει τρία κρατίδια-καντόνια, τώρα ήλθε και η ανατροπή στο Ιντλίμπ.
Για να σταματήσει ο κατήφορος και να παγώσει η αεροπορική εμπλοκή της Ρωσίας στα μέτωπα της Συρίας, ο ίδιος ο Ερντογάν ζήτησε την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους, υπολογίζοντας ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει μ...
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

58 σχόλια:

  1. Savvas, Very good and factual analysis. Do you also believe the assassination of Andrei Karlov was part of the same strategy? It certainly seems to fit the puzzle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα,μιλάς ειρωνικα. Ο Σάββας μιλά αγγλικά ,ελληνικά και τουρκικά.απορω γιατί ο Σάββας ανάρτησε τον σχολιασμό σου αφού είναι και υβριστικος.

      Διαγραφή
    2. @argiris milonas. Why some people open their mouth when they have something to say?

      Διαγραφή
    3. Κυριε Μυλωνα (και το κυριος ειναι ευφημιστικο επιθετο) οριστε να τα ακουσεις και Ελληνικα. Πρωτα απο ολλα η ερωτηση μου απευτθεινωταν προς τον κ. Καλλεντεριδη και οχι προς εσενα. Θα ηταν αποδεκτο εαν προσπαθουσες να απαντησεις αντι του χαρακτηρισμου "φιληκοε των ξενων" και του υβριστικου συμπερασματος σου οτι ο κ. Καλλεντεριδης δεν μιλαει Ελληνικα. Αντι να τον ευχαριστισεις που για χρονια προσπαθει να σου ανοιξει τα ματια τον βριζεις χωρις καν να ξερεις τι εχει προσφερει στην Ελλαδα.
      Ντροπη σου. Με τα μυαλα που εχεις θα ηταν καλυτερα να μετακομισεις στην Τουρκια η την Αλβανια. Αυτες οι χωρες σου ταιριαξουν περισσοτερο... αν φυσικα σε δεχτουν.

      Διαγραφή
    4. Argiri,συγγνώμη νόμιζα πως μιλούσες Για τον Σάββα.
      Δεύτερων,υπάρχει και η περίπτωση να είναι απόδημος Έλληνας που μπορεί να ξέρει να διαβάζει στα ελληνικά να να μη μπορεί να εκφραστεί γραπτώς ορθογραφικά και από άποψη λεξιλόγιο.

      Δεν είναι σίγουρο που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τα Ελληνικά.και η βουλή τα χρόνια το 1830 μιλούσαν και αρβανίτικα γιατί οι Σπετσιώτες κτλ δεν γνώριζαν καλά ελληνικά.

      Τώρα μπορεί και ο άνθρωπος να είναι και λίγο παράξενος η εντελώς ξένος ,δεν το ξέρουμε.μπορει να χρησιμοποιει το google translatε και να έχει ελληνικό ψευδονυμο.μονο λέω.

      Διαγραφή
    5. Και γιατι δεν μας λεει ο ιδιος τον λογο που δεν γρσφει Ελληνικα ..?? Υπαρχει η πιθανοτητα που λες...οπως και ολες οι πιθανοτητες...ναναι ...φιγουρατζης...και αν ειναι ετσι...ποιος του ειπε..οτι μας νιαζει η φιγουρα του...?? Φυσικα..δεν καταλαβαινω πως κανει ενας φιγουρα...μιλωντας μια κατωτερη γλωσσα...Τι ακριβως καυχημα ειναι αυτο...?? Ελπιζω να μην ειναι ετσι...

      Διαγραφή
  2. Κακώς που δεν μας βοήθησαν το 1974 οι Ρώσοι.παντως ,χάρηκα που ο Πούτιν έμεινε ψύχραιμος .ήταν πιο έξυπνος και από τους Τούρκους.

    Σάββα,λες να είναι αλήθεια που γιουλενιστες σχεδίασαν να ρίξουν το ρωσικό αεροσκάφος η είναι ψέματα του Ερντογάν να μη μάθουμε την αλήθεια που το ήθελε ο ίδιος και έδωσε τη διαταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ίδιος έλεγε από την αρχή να καταρρίψουν και δεν ήθελαν οι αεροπόροι.

      Διαγραφή
    2. Ιδού τα ψέματα! Μας έλεγε πως οι πιλότοι έφταιγαν και έβγαλαν απόφαση κτλ.
      Ευχαριστώ για την απάντηση.

      Διαγραφή
  3. Λάθος η προοπτική του Ερντογάν σε κάθε περίπτωση, έχουν καταρριφθεί και άλλες φορές αεροσκάφη στο παρελθόν και Αμερικανών και Ρώσων και δεν ξεκίνησε τίποτα, ούτε ενεπλάκη το ΝΑΤΟ σε ολοκληρωτικό πόλεμο, ωστόσο εκείνο που κρατώ εγώ από το άρθρο - πέρα από την ανάλυση της αριστοτεχνικής ρωσικής πολιτικής - είναι, με βάση τη μαρτυρία του τούρκου στρατιωτικού, πως το 1974 φυσικά και οι Έλληνες πολιτικάντηδες προέταξαν το νατοϊκό συμφέρον (που ταυτιζόταν και με το δικό τους στενό συντεχνιακό) πάνω από το εθνικό και δεν ταρακούνησαν συθέμελα τη νατοϊκή συμμαχία, αμοίφθηκαν βέβαια για αυτό με την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας σ' αυτούς εργολαβικά επί σαράντα και βάλε χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καλεντερίδη η Σοβιετική Ένωση αν έκανε καλύτερες αναλύσεις δεν θα είχε καταρρεύσει. Αν η Σοβιετική Ένωση ήταν σοβαρή, θα είχε βοηθήσει την Κύπρο. Αλλά δεν είχαν στρατηγική σκέψη.
    Όσο αφορά την Συρία η κατάσταση είναι διαφορετική και το παίγνιο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η επέμβαση της Ρωσίας ήταν καταλυτική και με βάση τους κανόνες του παιχνιδιού έπρεπε να την κάνει, αλλιώς θα έχανε.
    Δεν υπάρχει κάτι το απρόβλεπτο σε αυτό που έκανε ο Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχνάτε που οι ηγέτες της Ρωσίας , ιδιαίτερα αυτή η την εποχή ήταν ανιδεοι.δεν είχαν μόνο τον Γέλτσιν για βλάκα!

      Διαγραφή
  5. ωραια...αρα τα περι ελληνοτουρκικου πολεμου ειναι μπουρδες μιας και το ΝΑΤΟ -βλεπε ΗΠΑ- δεν τον θελει...οποτε προς τι ολος αυτος ο πονος;
    προς τι ολος αυτος ο δηθεν αντιτουρκισμος;
    γιατι τοσα φουμαρα περι κουρδικων δεν ξερω τι;
    Να πεφτουν αι διαφημησεις μαλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καβαδας
      Τι θα πει ..αντιτουρκισμος..??..Εδω εχουμε εναν εχθρο..που κανει τα παντα να πνιξει την χωρα.. δεν ειναι ποδοσφαιρο..ουτε ηλεκτρονιο αντιηλεκτρονιο...Εδω εχουμε εναν μεγαλο απληστο και βαρβαρο εχθρο... Ειναι εχθρος επιθετικος...το καταλαβαινεις οτι δεν ειναι παιχνιδι..του ετσι..και του αντι....?? Δεν κανουμε κοντρες για πλακα...η ζωη μας κινδυνευει...οκ..?? Η αντιθεση ειναι αδιαφορη...ουτε μας νιαζει..το αντι....και το ...ξαντι...Ειναι εχθρος επιθετικος οκ..?? .Εχθρος..τιποτε αλλο.

      Διαγραφή
    2. Εσυ με το...αντι....τι ακριβως μας ειπες...??. . Δεν ειπα οτι δεν ξερεις κατι...ασφαλως μπορει να ξερεις..γιατι οχι..και πιο πολλα απο μενα..ολα παιζουν....αλλα μην μιλας προχειρα καποτε..εκφραστικα...γινεται συνηθεια..σε ολους μας...πες στα ισια την αληθεια...οτι ειναι...σοβσρο ειναι το θεμα..δεν ειναι κοντρα..μπαλλα..Αν πχ. Εγω πω κατι κακο για τον Τσιπρα..δεν ειμαι αντιτσιπρας....
      ειμαι λογικος και τιποτε αλλο....δεν ειμαι αντιτσιπρας...απορριπτω οτι εκπροσωπει ο τσιπρας..τα παντα...σαν παραλογα..οκ?

      Διαγραφή
    3. λεω οτι ειμασε τσιρακια των αμερικανοεβραιων...

      Διαγραφή
  6. Στην Συρία σιγά σιγά παμε για μια πρωτη άνω τέλεια η μοιρασιά με τους κουρδους να αποτελέσουν το νεο θετικό στοιχείο,η έκταση των οποίων ειναι ακομη θολή...Η φωτιά ομως φαινεται να επεκτείνεται στις όμορες περιοχές και να τροφοδοτείται με νεα ,ισχυρότερα καύσιμα μια και σιγά σιγά ανοίγει η εστία του Ιράν,χεζμπολαχ,Παλαιστίνιοι με το Ισραήλ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων
    Ως προς τον ρωσικό παράγοντα ο οποίος εχει ολοκληρώσει τν πρωτο κύκλο επαφών με τους Νετανιάχου,Σαουδάραβα βασιλιά ,χωρις θεϊκή έκβαση μένει να δουμε την αντίδραση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας οτι για ολα αυτά που πράττει η Ρωσία είναι μόνο ο Πουτιν ; Μήπως υπάρχει απο πίσω του ενα επιτελείο πολύ μεγάλο απο ανθρώπους της εμπιστοσύνης του ; Λέω , μήπως; Γι αυτό τα λάθη είναι περιορισμένα !!! Φαντασθείτε τι γίνεται στην χώρα μας .....κάτι ανάλογο με αρκετούς σαν τον Καρανίκα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο
      Ασφαλως δεν ειναι μονο ο Πουτιν...αυτος ειναι απλα ο διευθυντης της ορχηστρας...
      Οσο για τους δικους μσς...αφου εδω ο ...ενας....τα ξερει παντα..ΟΛΑ...ΜΑ ΟΛΑ...Κοιτα τσ κομματα...απολυτη Δεσποτεια...του ενος....που ολα τα ξερει...ολα τα σφαζει...και ενα γυρω...ενας χορος παπαγαλων που ψαλουν ..ωσσανα..στον Δεσποτη..Δεν τολμας να πεις ..κιχ για τον ..θεο. .σε φαγανε λσχανο που τολμησες...στα αγια των αγιων βα πεις ..κιχ...Η απολυτη ξεφτιλα..των γλυφτων...το σπολυτα καταξεφτιλισμενο ανθρωπινο ..καταντημα του εμφρωνος οντος....Χομο ξερογλυφικους..σπατουλαρους...γλωσσους..κουταλους...ολους μαλαπερδους.. Ειναι ενα ειδος εμβιων που εγινε απ τα...κακα..δεινοσαυρων...

      Διαγραφή
  8. Ο Ερντογαν ειναι ο μεχρι τωρα ο καλυτερος Τουρκος πολιτικος για την Ελλαδα, απο οσο θυμαμαι! Αφηστετον να τους κλεισει ολους στη φυλακη! Αν μπλεκοταν το 1974 η Ελλαδα σε πολεμο με την Τουρκια θα χαναμε!!! Και κανενας δεν θα μας βοηθουσε!!! Γιατι η δουλεια ηταν στημενη απο τους Εβραιους Ιωαννιδη, Γριβα κτλ. Καλησπερα σου Σαββα, να εισαι καλα! Γιατι ηθελε Ελληνικη επεμβαση η Ρωσια για να βοηθησει? Αν εστελνε μερικα καραβια στην Κερυνια? Ποιος την εμποδιζε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωρηστε που δεν υπάρχει σιγουριά? Άλλοι εμπειροι λένε πως είχαμε υπεροπλία και θα κερδίσαμε το 1974 άλλοι λένε ήμασταν αδύναμοι! Τώρα αν είναι αλήθεια που είχαμε υπεροπλία τότε πως περιμενουμε να κερδίσουμε πόλεμο κατά Τουρκίας σε αυτές τις μέρες!

      Υπάρχει κανείς έμπειρος να μας πει αν μπορούμε να κερδίσουμε ; Το ξέρω που κανείς δεν μπορεί να ξέρει το μέλλον αλλά βαρέθηκε να ακούω πως δεν μπορούμε να τα βγάλεις πέρα με τους Τούρκους! Και στον Μαραθώνα και Θερμοπύλες είμασταν λίγοι αλλά τον πόλεμο των κερδίσαμε.

      Διαγραφή
    2. Κ.Γιωτα
      Σαν ναχεις πολυ δικιο..και με λιγα λογια τα ειπες ολα..

      Διαγραφή
    3. ετσι φαινεται για τον ερδογανη παιδες...ετσι φαινεται.Αλλα τα φαινομενα απατουν...

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω Δημητρη, νασαι καλα! την πατριδα μας και τα ματια μας! ειδατε τη παθαμε απο το 1453 μεχρι το 1922... Αμα σε βαλουν κατω ειναι δυσκολο να σηκωθεις.. Με αγαπη

      Διαγραφή
    5. Πες μας Ηλια γιατι απατουν τα φαινομενα? Ο Ερντογαν τα εβαλε με τους Αμερικανους στον πολεμο με το Ιρακ και ετσι εγινε κουρδικο κρατος! Λιγη βοηθεια ειναι αυτο... Θελει να μπει παση θυσια στην Ε.Ε. και τον κραταμε ετσι λιγακι απο το χαλιναρι?

      Διαγραφή
    6. Ο ερδογανης κανει οτι γουσταρει κιοποτε γουσταρει...ειναι η γκομενα της αμερίκας...τους κανει ναζακια,κονξες κ.ο.κ.τα κανει μπαχαλο στην επομενη δοση,βαραει σφαλιαρες και στους ρωσους και το παιζει ερωμενη τους στη συνεχεια...οτι ναναι...ξετιναζει την εργκενεκον,μετα τα φτιαχνει με τους κουρδους πριν τους ξεσκισει στο βομβαρδισμο,τσακωνεται με το ισραηλ και μετα τρεχει ο ομπαμιας να τους τα φτιαξει,ξεφευγει απτο πραξικοπημα και τα βαζει και καλα με τον γκιουλεν,τι μας λετε τωρα;τους παιζει ολους στα δαχτυλακια του ή παιζει ενα πανεξυπνο παιγνιον...

      Διαγραφή
    7. Τι μας νοιαζει εμας τι κανει με Κουρδους,Ισραηληνους, Αμερικανους και Ρωσους, εργκενεκον. Εμας μας καιει το Κυπριακο και μετα αν τους διωξουμε απο κει, καμια βαση στην Ασια να μπορουμε να εξαγουμε τα προιοντα μας ομαλα. Καλυτερος ηταν ο Ετσεβιτ? Ντεμιρελ, στρτηγοι και πως τους λενε ολους? Τουλαχιστον αυτος ελεγχει τους στρατηγους.. Πιστευεις οτι μπορουσε να λυθει το Κυπριακο με το στρατο στην εξουσια? Ηλια

      Διαγραφή
    8. Αλλαξε ο μανωλιος κιεβαλλε τα ρουχα του αλλιως.

      Διαγραφή
  9. Σάββα πιστεύω ότι θα εισβάλλουν στο Αφριν οι Τούρκοι...Δε θα αρκεστουν μόνο στο να το στραγγαλίσουν...Εκτίμηση φυσικά είναι και όχι πληροφόρηση...Επίσης θεωρώ ότι μόλις ο συριακός στρατός τελειώσει με το ισλαμικό κράτος στη Ντειρ εζ Ζορ θα εισβάλλει στην Ιντλιμπ και δε θα στραφεί μόνο ενάντια στην αλ νοσρα ΗΤS και στον Fsa αλλά θα επιτεθεί και στις τουρκικές δυνάμεις...Οι Τούρκοι θα μπλέξουν και με Κούρδους και με ασσαντ...Δεν έχουν ιδέα οι στρατοκρατορες της Άγκυρας που πάνε να μπλέξουν...Το ποτάμι όμως δε γυρίζει πίσω και οι Κούρδοι θα βγουν στη Μεσόγειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kύριε Καλεντερίδη
    το Κυπριακό δεν το γνώριζε απλώς οι πρώην ΕΣΣΔ, αλλά το δημιούργησε.
    Είναι γνωστό ότι μετά τον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ, ο Σαντάτ της Αιγύπτου άλλαξε άρδην τον προσανατολισμό της χώρας και από φιλοσοβιετική, έγινε μαζί με το Ισραήλ το δίδυμο της πολιτικής των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο. Πρώτο μέλημα λοιπόν του Σαντάτ ήταν να διώξει τις βάσεις και τους συμβούλους των Σοβιετικών. Το κενό που παρουσιαζόταν στην υποστήριξη των Σοβιετικών δυνάμεων στην Μεσόγειο, έπρεπε να λυθεί. Και μάλιστα στο έδαφος του πιό στρατηγικού σημείου της περιοχής. Της Κύπρου.
    Με έναν Μακάριο να το παίζει ηγέτης των αδεσμεύτων χωρών, να έχει γίνει άθυρμα των συμβουλών και των πιέσεων του Λυσσαρίδη (ενός επαγγελματία επαναστάτη, γνωστού πιονιού της KGB), ενός μακαρίου, ο οποίος δεν τα βρήκε με καμμία απολύτως κυβέρνηση της Ελλάδος (Πλαστήρα, Παπανδρέου, Καραμανλή, Παπαδόπουλο, Ανδρουτσόπουλο κλπ)διότι όπως αποκάλυψε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ήθελε τον τίτλο και την εξουσία του Αντιβασιλέως, ήταν σχετικά εύκολο για την τότε ΕΣΣΔ να 'ρθεί σε συμφωνία μαζί του γαι την παροχή διευκολύνσεων σε πρώτη φάση και εν συνεχεία βάσεων σε Λεμμεσό.
    Το πραξικόπημα εναντίον του αυτό προσπάθησε να προλάβει, αλλά ο ελάχιστος χρόνος για τον σχεδιασμό του και η φιλανθρωπία του Τγχη που ανέλαβε το βαρύ έργο της εξόντωσής του, επέτρεψαν στον Μακάριο να διασωθεί από τον ΑΚΑΜ της Βουλγαρίας, και να παραδοθεί στους δικούς του στην Πάφο.
    Η συμφωνία αυτή ήταν γνωστή στους τούρκους (και τους Βουλγάρους) και γι αυτό είχαν έτοιμη τη Μεραρχία στα Αδανα, καθώς κάτι θα τσιμπάγανε κι αυτοί. Η αποτυχία του πραξικοπήματος έδωσε την χρυσή ευκαιρεία για απόβαση, καθώς στηριζόταν από τα Βουλγαρικά και Σοβιετικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της Θράκης. Αλλοιώς, η σχετική υπεροπλοία της Ελλάδος σε αέρα και θάλασσα, έκαναν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη της τουρκίας για ανάληψη τέτοιου ρίσκου.
    Υπάρχουν τα σχετικά ντοκουμέντα από αναφορές και συνεντεύξεις του Γκρομυκο, αλλά και η σχετική έρευνα που διέταξε η ΗΠΑ προκειμένου να διευρενηθούν οι λόγοι και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους έφεραν τις ΗΠΑ πρό τετελεσμένου.
    Και αυτή είναι η απάντηση γιατί τέλος πάντων ένα καθεστώς που τα είχε όλα υπό τον έλεγχό του στην Ελλάδα, αποφάσισε κι έμπλεξε με ένα πραξικόπημα το οποίο το αποδόμησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφε κρις πολλην αφεση δινεις εις τους αμερικανους...η χουντα το ΄67 ηλθε για την διευθετηση του κυπριακου( βλεπε σχεδιο Ατσενσον) στην θεση υποτιθεται της χουντας των στρατηγων που προετοιμαζετο απο τις ΗΠΑ,με την ελπιδα να πεισει τον Μακαριο.
      Οπερ σημαινει οτι ο Μακαριος ηταν ηδη στο στοχαστρο των αμερικανων.
      Ο παπαδοπουλος απλα προλειανε το εδαφος αποσυρωντας την μεραρχια(φαση Α΄) κατω υποτιθεται απο την πιεση τουρκων και σοβιετικων.Στην Φαση Β΄ ο ιωαννιδης υπο την επιδραση των πρακτορων της Μοσσαντ (συνεργατες της ΣΙΑ) εδωσε την αφορμη στους τουρκους (δια του πραξικοπηματος) να εισβαλλουν.
      Το γιομ κιπουρ εγινε το ΄73 οταν η χουντα παπαδοπουλου υποτιθεται οτι δεν συνεργαστηκε για την μεταφορα εφοδιων στο ισραηλ μιας κι΄ειχε πριν απορριφθει η αναγνωριση της απο το τελευταιο,οπως κι'ειχε αποκλησθει διπλωματικα τοσον απο την Ευρωπη,την Ουασιγκτον οσο και την Μοσχα.
      Ετσι,εψαχνε διακαως μια διεθνη στηριξη που την βρηκε στους Αραβες.
      Επομενως τεινει κανεις να συμπερανει οτι μετα την νικη του Ισραηλ το ΄73 και την συνθηκολογηση του Σαντατ,η Μοσσαντ εριξε την κυβερνηση παπαδοπουλου και προωθησε την του ιωαννιδη με τα γνωστα αποτελεσματα.
      Ελεος!!!

      Διαγραφή
    2. @ Chris Μόνο για γέλια είναι αυτό που λες πως στα γεγονότα του 1974 "είχαν παραταχθεί στρατεύματα της Σοβιετικής Ένωσης και της Βουλγαρίας" στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, είναι δυνατό ποτέ να ρίσκαραν οποιαδήποτε επίθεση πρώτοι οι Σοβιετικοί σε χώρα του ΝΑΤΟ;

      Διαγραφή
    3. και για να γινω πιο επεξηγηματικος:Ο παπαδοπουλος απλα προλειανε το εδαφος αποσυροντας την μεραρχια(φαση Α΄) κατω υποτιθεται απο την πιεση τουρκων και σοβιετικων, αλλα ουσιαστικως για να πιεσθει ο Μακαριος να ενδωσει στα σχεδια των αμερικανων περι παραχωρισεως στην τουρκια μιας περιοχης 20% της Κυπρου επι ενοικιω(;) και για εγκατασταση ΝΑΤΟϊκης βασης ,οπως εζητησε ο Τζονσον απο τον Γεωργιο Παπανδρεου...Αφου λοιπον ο παπας ηταν ανενδοτος και ειχε ηδη ζητησει την στηριξη των σοβιετικων, μετα το γιομ κιπουρ επεσε δηθεν η χουντα παπαδοπουλου και ανεδυσε η χουντα ιωαννιδη ο οποιος ηταν πεπεισμενος περι του ορθου του προδεδιαγραμμενου εγκληματος...
      Θα ομολογησω, εν τελει, οτι οντως,ισως δεν φταιγαν ισως απολυτα οι αμερικανοαγγλοι,αλλα αυτοι επεξαν αψογα το χαρτι της τουρκιας στην κυπρο,μιας κιο "τρελοπαπας" ηθελε ενωμενη και με απολυτην αναλογικην δημοκρατιαν την κυβερνηση της νησου και οι τουρκοι ενοψει του σοβιετικου κινδυνου εξεβιαζαν την παραδοση τμηματος του νησιου...
      Αλλα ξερετε κατι;Εχεσθηκαμεν για την καουρα των αμερικανων...ΕΛΕΟΣ!!!Ποσο αμερικανο-τουρκοδουλοι μπορει ναμαστε και τοτε και τωρα...
      Βαζω δε στοιχημα,οτι μετα αποτι οι αμερικανοι εχουν κανει και παλι στην Ελλαδα απο το 2010 κιεντευθεν κατα απαιτηση των τουρκων(παρακαλω αδελφε κρις σημειωστε το αυτο), ο τσιπρας παει στην ουασιγκτον να παραδωσει παλι κατι ακομη στην τουρκια και παλι καταπαιτηση της τουρκιας ενοψει του τρεχοντος "Ρωσικου κινδυνου" αυτην την φορα.
      Μα στα αληθεια,ειμαστε σοβαροι;
      ΕΛΕΟΣ!!!

      Διαγραφή
    4. Κρις
      τα εκανες σαλατα..απο επιθυμια αμερικανικη...Εκανες μια υποθεση λαθος και πανω της εχτισες την κολυμβηθρα του σιλωαμ των αμερικανων....Ο Σαντατ ..εδιωξε τους Ρωσους ...μερικα χρονια μετα τον πολεμο του γιομ κιπουρ..αφου τον εχασε...Οι ρωσοι δεν εκαναν τιποτε στο μαντρι των αμερικανων...Οτι εγινε ..εγινε απ τους ανερικανους και το ....Ισραηλ..που περιεργως αγνοεις παντελως...ΟΛΑ ...ΜΑ ΟΛΑ...εγιναν απ το Ισραηλ...για το Ισραηλ...και απ τους δυο...αν θες το πραξικοπημα μαςτοκανε...το δευτερο...το Ισραηλ...Και την Κυπρο...και το πολυτεχνειο...και ολα.. Και αυτο κανεις βα μην το ξεχασει...Το Ισραηλ μας χρωσταει...πολυ κοστος...Οχι οτι οι αραβες ειναι καλυτεροι...αλλα το Ισραηλ...εδω επαιξε νε την Ελλαδα θανασιμο παιχνιδι...αξεχαστο...Μια μερα πρεπει..να εισπραξει ισοδυναμο παιχνιδι...κανεις ελληνας να μην το ξεχασει....

      Διαγραφή
    5. Θα το βρει απο αλλου το Ισραηλ Δημητρη, μην ανησυχεις! Ετσι κιαλλιως πληρωνει καθε μερα με αιμα τη γεωγραφικη του θεση! Μολις τελεωσουν τα πετρελαια να εχουν αξια, κιαυτο καποτε θα συμβει! Θα σκορπιστουν οι Εβραιοι σε ολο τον κοσμο! Γιατι η Αμερικη ειναι απο πισω και χρησημοποιει το Ισραηλ, τα συμφεροντα... Περι του παροντος ομως τους χρειαζομαστε.... Αυτοι φτιαχνουν το νεο Κουρδισταν μεχρι τη Μεσογειο, να ανασανουμε λιγακι... Καλο βραδυ..

      Διαγραφή
    6. Σιγα ρε παιδια...πως κανετε ετσι...αδελφια μας ειναι κιαυτοι...ελεος!!!
      απλα τα πρακτορια τους ειχαν κατα επιταγη της CIA προσβαση στα δρωμενα της ελλαδιστανης...εγινε συνδιασμενη επιχειρηση...τι ναζιστικα ειναι αυτα;Τζιχαντια θα μου βγειτε τωρα;

      Διαγραφή
    7. Οχι Ηλια δεν ειμασδτε ναζι, αλλα μας κανανε κακο, τον καιρο εκεινο! Μας αφησανε 100 χρονια πισω με το κυπριακο.

      Διαγραφή
    8. Δεν εχει το ελληνικο λεξιλογιο τις λεξεις ..τζιχαντια...ναζιστικα...Αυτες τις λενε ..ελληνοφωνοι...ξενοι...( αν ποτε ...αν...οσοι ...πολλοι...οχι εσυ που αστειευτηκες..αν λοιπον ανοιγαν και καποιο βιβλιο..και διαβαζαν τι θα πουν αυτες οι ξενες λεξεις...ισως δεν θα τις..ελεγαν τοσο προχειρα παντου..οταν κατι δεν παει με τα γουστα τους...λες κι εχουμε ολοι γινει αδιαβαστοι σαν αυτους..κι επιπολαιοι οσο αυτοι..

      Διαγραφή
    9. ε,ναι...κιαυτο ειναι αληθεια επισης...αλλα πιοτερο απολους φταιει η ελληνικη πολιτικη σκηνη που εδωσε την σκυταλη στους στρατιωτικους και μετα τοπαιζε ακεραιη και υπερανω...
      η διειδυση του εβραϊκου στοιχειου ειναι βαθυτατη σολα τα επιπεδα της ζωης
      μας κατα την γνωμη μου.Και επιδρα επισης βαθυτατα στα πραγματα του τοπου.
      Συν τοις αλλοις δηλ. παρουσιαζουμε κιαλλη μια νοσο: την εβραιολαγνεια.
      Κιεχω την εντυπωση οτι κανουν οτι θελουν εδω...
      Αλλα ποιος δεν κανει οτι θελει εδω;

      Διαγραφή
  11. Και οσον αφορα τα της Τουρκιας,αυτα που περιγραφονται στο αρθρο ειναι τα προφανη.
    Να θεσω κιενα ερωτημα στο οποιο μαλλον δεν θα παρω απαντηση: σαυτην την διαδικασια της αποδομησης της Συριας,η τουρκια χρησιμοποιηθηκε απο την δυση ή η τουρκια χρησιμοποιησε την δυση;
    Κιη απαντηση μαλλον ειναι προφανης:Η τουρκια οικοδομησε εαυτον εκμεταλλευομενη το ΝΑΤΟ με σκοπο την εκπληρωση των οραματων της.Προς ωρας επιτυγχανει.Και να υπογραμμισω οτι στο ΝΑΤΟ ανηκει κιαυτη η αποφυση-περιεκτης ανθρωποειδων που λεγεται ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συγκεκριμένη ιστορία ταιριάζει με το προφίλ των ρώσσων που πολλοί αφελείς τους νομίζουν φίλους μας, όταν αυτοί δε γνωρίζουν τίποτε άλλο από το εθνικό, άντε και σλάβικο συμφέρον τους. Ξεχνούν πως οι ρώσσοι όσο και οι τούρκοι λυσσάνε κάθε φορά που εμείς ομιλούμε για το αναφαίρετο δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. Ξεχνάνε πως οι ρώσσοι λυσσάνε να βρουν οι σλάβοι(bulgaria/monkeydonia) διέξοδο στο Αιγαίο. Ξεχνάνε πως οι ρώσσοι ήλεγχαν και ελέγχουν μια πέμπτη φάλαγγα ελλήνων προδοτών, το κκε το οποίο αποτελεί, ηθική, κοινωνική και πολιτική πληγή για την Πατρίδα και κατευθύνει αρκετούς αληταράδες αναρχοαυτόνομους σε ταραχές.
    Ξεχνάνε τις αυτοκρατορικές βλέψεις και την εχθρότητα προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Η ρωσσία είναι θανάσιμος εχθρός όχι επειδή το θέλει αλλά επειδή η Ελλάδα μας της στέκεται εμπόδιο και όποιος διαδίδει τα αντίθετα είναι ένας ΒΛΑΚΑΣ και μισός ή απλά ενεργούμενο της.
    Όσο για τον ήρωα ρετζέπη, είναι ενδεικτικό του πόσο αγνά αφελής, βλάκας και αδίστακτος είναι (ως γνήσιον τέκνο τουρκοπροσκυνημένων). Ο Θεός να τον έχει καλά μέχρι την μέρα που, γιατί όχι, θα μας παραδώσει και τα κλειδιά της Βασιλεύουσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτροπος
      Ενταξει βρε φιλε πι ρωσοι...τα ειπες.
      Πες μσς τωρα και για την λυσσα των αμερικανων....διοτι εδω κι αν εχουμε λυσσα....κοντευουν σαραντα πολεμους παγκοσμια...με πενηντα εκατομμυρια αμαχους και μαχομενους φτωχοαοπλους πεινασμενους λαους....Για πες για την λυσσα αυτη την απιστευτη κστι....Κατανοεις πως οτι βλεπεις στην αμερικη σπουδαιο...κτηριο...πισινα...δρομο...πανεπιστημια...μπαρ...ροκ...αφθονια....ειναι ολα ..κλοπιμαια απο φτωχους ..λαους..?? Το κατανοεις αυτο ...?? Προιοντα εγκληματος....το πιανεις..?? Μηπως το θαυμαζεις κιολας ??...Για να ξερουμε αν δουλευει ο νους σου....Ενταξει οι ρωσοι...εχεις καπου δικιο.....Αλλα εδω ξεχασες το ..μειζον..!! Τους λυσσασμενους αμερικανους.....οχι..??

      Διαγραφή
    2. Στην Αμερική υπάρχει μεγάλη και ανθηρή ελληνική ομογένεια. Έλληνες με ταλέντο και εργατικότητα που πρόκοψαν ελεύθεροι και αρκετοί με τα εμβάσματα τους (οι περίφημοι μπρούκληδες) βοήθησαν στα χρόνια της αναγέννησης της Ελλάδας από τον ΒΠΠ και τον συμμοριτοπόλεμο.
      Η ίδια η αμερική βοήθησε και την Ελλάδα με το σχέδιο Μάρσαλ και τα λίμπερτυ της στήριξαν την εμπορική μας ναυτιλία και τον εφοπλισμό.
      Ο πλούτος των ΗΠΑ προέρχεται κυρίως από την ελεύθερη ισχυρή οικονομία της η οποία βασίζεται κυρίως στην αριστεία την καινοτομία και την παραγωγή γνώσης με μόνο κριτήριο την χρησιμότητα και τις ικανότητες του ατόμου να παράγει. Αυτή η ελευθερία τελικά στράφηκε εναντίον της όταν επέτρεψε σε επιχειρήσεις να μεταφέρουν για λόγους κόστους εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, σε φτωχές χώρες όπως η κίνα και η ινδία, ξυπνώντας τους ασιατικούς γίγαντες και μελλοντικούς ανταγωνιστές της.

      Στην ρωσσία έχουμε μια καταπιεσμένη και αδύναμη ομογένεια. Οι έλληνες γηγενείς διώχθηκαν και εκτελέστηκαν από τους βρωμιάρηδες μπολσεβίκους, επειδή ήταν Έλληνες, ενώ έδωσε άσυλο στους εγκληματίες και προδότες του κκε, συνεχίζοντας την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μας για τα συμφέροντα της. Ακόμη και σήμερα οι ρώσσοι πράκτορες αλωνίζουν και δικτυώνονται με ψυχανώμαλους αναρχικούς πυρήνες για να μπορούν ανά πάσα στιγμή τους συμφέρει, για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Έχουν δε στη δούλεψη τους και ελληνικές ιστοσελίδες παραπληροφόρησης για να περνάνε το προφιλ του αδελφούλη χριστιανού πούτιν και της δήθεν ορθόδοξης δύναμης, που θα μας δώσει την... Κωνσταντινούπολη (μιλάμε για γ ποιότητας σανό).
      Η ρωσσική οικονομία και δικαιοσύνη είναι στα χέρια της νομεκλατούρας από τον καιρό της σοβιετικής ένωσης και η κρατική διαφθορά έχει την δομή μαφίας. Όποιος πάει να σηκώσει κεφάλι ή να αποσκιρτήσει εκτελείται ή συλλαμβάνεται και σαπίζει στην φυλακή.
      Για να μην μακρηγορούμε, το αν κάποιος έχει πισίνα το οφείλει στην εκπαίδευση του και στις ικανότητες του και όχι σε τύχη ή εκμετάλλευση των λαών. Αυτά είναι σοβιετικά αστεία που λέγανε οι πεινασμένοι αλβανοί του χότζα στα σύνορα, όταν βλέπαν την φωταγωγημένη Κέρκυρα κι ακούγανε τα φαγοπότια μας, μπας και ξεχάσουν την πείνα τους.
      Το μείζον λοιπόν για μας τους Έλληνες δεν είναι να αερολογούμε αλλά το τι μας συμφέρει αυτή την στιγμή και αυτή την στιγμή μας συμφέρει να πάμε με τα νερά της αμερικής παρά να πέσουμε στις λάσπες της ρωσσίας.
      κάπως έτσι πρέπει να δουλεύει το μυαλό, με μνήμη και λογική... αλλιώς καλύτερα να πηγαίνει για ζυγοστάθμιση.

      Διαγραφή
    3. Οι μπρουκληδες...κιο παππους μου μπρουκλης ηντουνε...κιοι θειοι μου το ιδιο...ναι...και;
      τι ειναι η ελλαδιστανη σημερα;

      Διαγραφή
    4. Εκτροπος
      προφανως...εδωσες διαλλεξη σε καποιους...*( η ομογενεια δεν εχει καμμια σχεση με συτα που λες)..Ωστοσο δεν ειμαστε αγραμματοι ολοι εδω..Η αναπτυξη του ντελιριουμ σου..δεν χωρα στην ελληνικη λογικη....Τι σχεση εχει ο Πουτιν με το σοβιετικο κολπο σου ?? Ακουσε ..αυτα τα περι ..προοδου...αστα..περι μαφιων ..αστα...να μην πιασουμε λογια για την μαφια της αμερικης και..χλωμιασεις....Οπως ασε και τα περι εγκληματων..δεν σε συμφερει η κουβεντα...γιατι ευκολα θα σε ρωτησει κανεις.. που ειναι εκατο εκατομμυρια ινδιανοι...και απο που την βρηκανε τγν χωρα. οι φιλοτιμα εργαζομενοι εκει....Οσο για τις πισινες...αστο...αν επιστρεψουν τα κλοπιμαια...και αποτιμηθουν και πθ ζωες των φτωχων θυματων στον παραδεισο...ο χωροχρονος..το συμπαν ολο...δεν θα χωρα το χρεος της αμερικης...και πιθανον...μετα να κοιμουνται ολοι κατω απο γεφυρι...της κολασης...σε χαι γουει...με πλην 273 βαθμους κατω το μηδεν... Και φιλε..η ιστορια δεν ειναι λαστεξ...να το τανας εσυ οπως σε βολευει...Επισης δεν ειμαι βαλτος απ τους ρωσους...ουτε θυμα προπαγανδας...καποιας...οπως πιθανον εσυ....Αλλα δεν ειμαστε και ..μακακες εδω ολοι..βα μας πιασεις εσυ κοροιδο...που μπορει..αυτο βα πιανει καπου...στην αμερικη...ισως...της προοδου...Αληθεια...εκανες ποτε προσθεση..ποσους νεκρους...ποσα τετρακις τρις..δολλαρια ζημιες φτωχων λαων ..ξοδεψαν...απ το 1950 ?? Για πες ενα νουμερο νεκρων...για αρχη...πες ενα νουμερο....μετα ποσων τραυματιων....κλπ....και οταν κανεις προσθεση...πες ξανα αν οι πισινες εγιναν με ...εργασια...Για ξεκινα....

      Διαγραφή
  13. Δηλαδή πρέπει να κάνουμε αποδεκτό πως όλο αυτό το συνονθύλευμα ετερόκλητων μεγάλων συμφερόντων από τις υπερδυνάμεις αλλά και τις πιο τοπικές δυνάμεις που εμπλέκονται εκεί καταστρώθηκαν προσχεδιασμένα από την Ρωσική πολιτική;

    Μα αν συνέβη κάτι τέτοιο, τότε και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία και η Συρία ασφαλώς συν το Ιραν αλλά και η Τουρκία και ασφαλώς το Ι.Κ., όλοι αυτοί υποκινήθηκαν από την Ρωσία. Προσωπικά νομίζω πως εκεί μπλεχτηκαν τα πιο ετερόκλητα συμφέροντα τόσο πολύ που τελικά χάνοντας οι πιο δυνατοί εμπλεκόμενοι "τα αυγά και τα καλάθια" και αφού απώλεσαν από όλο αυτό το μπλέξιμο τον κύριο προσχεδιασμένο στόχο επιχειρώντας πλέον με τους εναλλακτικούς έφτασαν στο σημείο κάπως σαν να αυτοσχεδιάζουν.

    Και αν είναι έτσι τελικά τότε πράγματι με αυτή την συλλογιστική η Ρωσία φαίνεται να αντιμετωπίζει πολύ πιο ψύχραιμα και καθαρά τις εξελίξεις και να τις προσαρμόζει στα συμφέροντα της. Με αυτή την έννοια οκ, και άλλωστε νομίζω ότι η Ρωσία έχει δείξει από το παρελθόν πως ήταν -και είναι- "μανούλα" στο να οξύνει και να καρπούται τελικά τις αντιθέσεις των άλλων για το δικό της όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν κάθεσαι σε ενα τραπέζι πόκερ ο κάθε παίχτης εχει τα σχέδια του και την τακτική του.Μονο στο τελος της παρτίδας θα φανεί ποιοι ηταν Αγαπητε Ηλία το ψιμαδι και ποιοι οι νικητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι... για τους τουρκους ξερουμε,τους ισραηλινους επισης,τους αμερικανους επισης,κ.ο.κ οσον αφορα εμας,μαλλον ειμαστε οι αποξω,αυτοι που παρατηρουν φοβουμεννοι να παιξουν.

      Διαγραφή
    2. Αλλα καλυτερα να το θεσω αλλιως: ειμαστε η μπαγκα που μονιμως την ξετιναζει η τουρκιά...

      Διαγραφή
    3. Τι ποκερ..?? Εδω μιλαμε για ανθρωπους ...νεκρους...Ωραιο παιχνιδι.....ειναι το παιχνιδι της κολασης του Δαντη...Νομιζω ο διαβολος και οι συν αυτω...στην κολαση ...ετσι περνανε την ωρα τους...εεεε και τι εγινε μωρε ...??..παιζουμε ποκερ....τι ομορφο και πορφυρο το αιμμα....απολαυση...αφου εμεις ...δεν πεθαινουμε..τι πλακα εχει....

      Διαγραφή
    4. οχι,δημητριε...εχεις και την αλλη λυση.Αυτην που εχουν επιλεξει προς ωρας αι ελληνικαι κυβερνησεις:Μουσουλμανοποιηση με ειρηνικο παντα τροπο.
      Γιατι μεχρι στιγμης,μονοι μας επιλεγουμε την μετα θανατον ζωην ειρηνικα, αυτοκτονωντας χωρις αυτοκτονια...

      Διαγραφή
    5. Ηλια
      Αυτο θα το αλλαξουμε...πασει θυσια..ακομη κι αν εχουμε μεινει τριακοσιοι..Ενα ντου εχει μεινει..στην βουλη μεσα..ολων μας...αρκει να μην ρωτησουμε τις γυναικες μας..αν μας αφηνουν...Βλεπεις..εμεις τον τσιπρα δεν τον εχουμε εξω...στο σπιτι μας μεσα τον εχουμε χρονια.. αυτες αποτρεπουν ...μην χυθει το γιαουρτι της νιρβανας τους..που την λενε...ασφαλεια.

      Διαγραφή
  15. Ενταξει Ηλια σε καταλαβαμε, εισαι εβραικης καταγωγης! Εμεις τον ισλαμισμο τον καταπολεμησανε απο το 1400 περιπου, ασχετα αν δεν μας εκατσε. Τα αδερφια σου ομως συμαχησανε με αυτους και μας ψηνανε ζωντανους. Που ηταν το Ισραηλ το 1974? Με αρχηγο τον κισιγκερ παραδωσανε την Κυπρο στο Ισλαμ? Τωρα μας μιλας για ειρηνικη ισλαμοποιηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω; αυτο ακριβως γινεται...που ζεις εσυ; στον καναδα;
      οσο για την καταγωγη μου...τι να σου πω αδερφε...την τελευταια φορα που κοιταξα ημουν χριστιανος ελληνοφωνος.
      Απο το 600 ο ελληνισμος πολεμουσε τον μωαμεθανισμο...
      οι εβραιοι μονιμως προσπαθουσαν να σωθουν προσεταιριζομενοι τον πιο ισχυρο.
      Αλλοτε την αυλη του αυτοκρατορα κιαλλοτε την υψηλη πυλη...
      το ιδιο κανουν και τωρα...

      Διαγραφή
  16. Δημήτρη 8.31μ.μ 14 Οκτωβρίου. όμορφα τα ειπες για να βλέπουν οι σανοφαγοι ποιος φταίει.ολοι φταίνε ,και η Ρωσία και η Αμερική και το Ισραήλ και εμείς! Αυτοί όλοι γιατί είναι κακούργοι και εμείς γιατί είχαμε βλάκες και έχουμε ακόμα! Τι θα κανουμε; Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχουμε φίλους ! Μόνο συμφέροντα! Πρέπει να είμαστε φίλοι με αυτούς που μας έδειξαν την φιλία με έργα και όχι λόγια .και να αλλάζουμε όταν χρειάζεται...ναι όπως κάνει η Αμερική ,Αγγλία,Ρωσία και Ισραήλ.και οι τρεις τελευταίοι συμμαχισαν και σχεδίασαν με το ΙΣΙΣ και υκρανοναζιστες! Είναι σαν η Ελλάδα να συμμαχίες με τους γριζολυκους...και γιατί όχι αν τους διευθυνουμε όπως Ισραήλ και isis!
    Όπως είπαν ο Τσόρτσιλ, και με τον διάβολο θα συμμαχησω αν με βοηθήσει να φάω τον Χίτλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη, εννοω " όλοι πλην Ρωσία συμμαχισαν με τους ΙΣΙΣ"

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.