2/10/17

Τουρκία-Ιράν-Χεζμπολάχ, το "Τρίγωνο του Διαβόλου" εναντίον των Κούρδων

Μένος από Τουρκία, Ιράν και Χεζμπολάχ για το κουρδικό δημοψήφισμαΜένος από Τουρκία, Ιράν και Χεζμπολάχ για το κουρδικό δημοψήφισμα
  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ και τις μυστικές του υπηρεσίες, τη Μοσάντ, πως ενήργησαν στο παρασκήνιο για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν.
Απευθυνόμενος στους Κούρδους του Ιράκ, ο Ερντογάν είπε: «Ποτέ δεν θα καταλάβετε τι έχετε κάνει, μόνο το Ισραήλ θα σας υποστηρίξει».
Επιπλέον, τόνισε ότι το δημοψήφισμα «θα σύρει την περιοχή σε εθνοτικό και θρησκευτικό πόλεμο», και απείλησε ότι θα διακόψει το εμπόριο του ιρακινού πετρελαίου, καθόσον 500.000-600.000 βαρέλια αργού πετρελαίου περνάνε από και προς το Κουρδιστάν κάθε μέρα.

Κούρδοι πανηγυρίζουν μετά το δημοψήφισμα (φωτ.: EPA / Mohamed Messara)
Πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τζανικλί κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Γερμανία για την επιβολή κεκαλυμμένου εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αποστολή κρίσιμων ανταλλακτικών για κύρια πολεμικά μέσα, ενώ δεν συζητούνται αιτήματα χορήγησης κρίσιμων συστημάτων για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη διαίρεση της περιοχής, η οποία μπαίνει σ’ έναν πόλεμο με αβέβαιο τέλος και άγνωστο χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως συνωμοσία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, με σκοπό τον κατακερματισμό της περιοχής.
Οι ΗΠΑ, από τη μεριά τους, δήλωσαν πως δεν αναγνωρίζουν το δημοψήφισμα.
Το Ιράν, το οποίο φοβάται ότι το δημοψήφισμα στο Κουρδιστάν θα προκαλέσει αποσχιστικές τάσεις και στον δικό του κουρδικό πληθυσμό, ανακοίνωσε κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ιράκ. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε σημεία-διαβάσεις, στα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Τούκοι και Ιρακινοί στρατιώτες στη διάρκεια των κοινών ασκήσεων (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Το Ιράν δήλωσε επίσης ότι όλες οι εταιρείες μεταφορών και οι οδηγοί έχουν διαταχθεί να σταματήσουν να μεταφέρουν καύσιμα μεταξύ Ιράν και Ιρακινού Κουρδιστάν «μέχρι νεωτέρας». Το ντίζελ αποτελεί ένα από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα του προς την κουρδική περιοχή, κυρίως για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αλλά και ως καύσιμο κίνησης, ενώ οι Κούρδοι εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου.
Γιώργος Μουρουζίδης

1 σχόλιο:

  1. Oι ιδιώτες τραπεζίτες δε το βάζουν κάτω, βασίζονται στη πλειοψηφία των πολιτικών τους εκπροσώπων στα διάφορα κοινοβούλια, και ξέρουν πως να υποθηκεύουν την ουσία της επιθυμίας για σεβασμό ισότητα και δικαιοσύνη, ξεκινώντας από το 1821 με τα μάτια τους γαρίδα για την εξέλιξη, και στη συνέχεια όταν κινδύνεψαν να χάσουν τα δάνεια, κάναν τη δουλειά τους στο Ναβαρίνο. Με τι πλάτες των Ελλήνων, και για πιο σιγουριά, φτιάξανε οι τραπεζίτες και το πυρηνικό τους καταφύγιο, την αλ κάιντα-βάση τρομοκρατίας τους στο Ισραήλ, το διαίρει δάνειζε υποθήκευε και βασίλευε των ιδιωτών θα το πληρώσουν και οι Κούρδοι, οι τοπικοί τους μαυροκολετομιαουλο/κοτζαμπάσηδες έχουν ήδη υποθηκεύσει το μέλλον του λαού.
    Αλλά και τι να κάνει κανείς όταν οι κρατικές τράπεζες, ακόμα κι αυτές που δεν είναι ιδιωτικές, με τη πολιτικοί ευθύνη και κάλυψη των κομμάτων, οι λαοί εν αγνοία τους το ανέχονται, οι κυβερνήσεις και το σύνολο της Βουλής δέχονται να το παίζουν οικονομικοί μπράβοι των ιδιωτικών τραπεζών στη διακίνηση αόρατου μαύρου χρήματος.

    https://vimeo.com/5350419

    https://www.youtube.com/watch?v=qtrOqP7yFLg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.