31/10/17

Όπως ήρθε, έτσι έφυγε ο Τούρκος αξιωματικός από την Κύπρο

Αθόρυβα όπως ήρθε αθόρυβα έφυγε από την Κύπρο ο Τούρκος φυγάς, πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της χώρας του. Ο Ναντίρ Καραμάν αναχώρησε με το γιοτ του μαζί με τη σύζυγό του την περασμένη Παρασκευή προς άγνωστο προορισμό.
Για την αναχώρησή του από την Κύπρο είχε ανακοινώσει ο τουρκικός Τύπος καθώς και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ουδείς γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του. Η εξέλιξη αυτή παρά το γεγονός ότι απαλλάσσει τις κυπριακές Αρχές από έναν «πονοκέφαλο» εντούτοις δημιουργεί ερωτηματικά, αφού αυτός ήρθε εδώ συνειδητά και ζήτησε από την πρώτη στιγμή πολιτικό άσυλο.
Ο Καραμάν σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.
Για να μη διωχθεί διέφυγε από την Τουρκία μαζί με τη σύζυγό του με το πολυτελές γιοτ του και κατέφθασε στη μαρίνα Λάρνακας όπου ζήτησε άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία την 1η Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καραμάν μαζί με την Καζακστανή σύζυγό του Nina Pozhidaeva σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν στις αρχές της Δημοκρατίας, διώκονται στην Τουρκία για το πραξικόπημα ενώ στις αρχές του μήνα η τουρκική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στο σπίτι τους.
Η δράση του Καραμάν στο αποτυχημένο πραξικόπημα αποκαλύφθηκε όταν βγήκε στο φως τηλεφωνική επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος με ιμάμη ο οποίος ανήκει στο δίκτυο Γκιουλέν.
Σημειώνεται ότι κατά την εδώ παρουσία του αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούσαν το σκάφος του στο οποίο επέλεξε να διαμένει, ενώ για να έρθει στην Κύπρο είχε υψώσει ως σημαία το πουλόβερ του.
  Μιχάλης Χατζηβασίλης 
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Σε ολα τα λιμανια, πλευσεις και αποπλευσεις, ελεγχονται, εν τινι μετρω.
    Ειδικα αυτος, εφυγε "σιωπηλα" ?!, ο "φρουρουμενος", ο "επιτειρουμενος" ?!
    Κατι δεν μυριζει καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.