12/10/17

Δείτε το πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από την Κορέα - Προαναγγέλει γεωτρήσεις στην Κύπρο

 Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των γεωτρήσεων-εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ, η κατρική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας, TPAO, αγόρασε από την Νότιο Κορέας το πλωτό γεωτρύπανο DeepSea Metro 2, το οποίο θα αρχίσει την πρώτη γεώτρηση τις αρχές του έτους 2018, στα χωρικά ύδατα του ψευδοκράτους.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η αγορά ενός πλοίου σεισμικών ερευνών από την Νορβηγία και η ναυπήγηση ενός δεύτερου στην Τουρκίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Berat Albayrak, μιλώντας στο 8ο Συνέδριο Ενέργειας, επιβεβαίωσε την αγορά και τον προγραμματισμό της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ γεώτρησης στα ύδατα της Κύπρου, λέγοντας μάλιστα ότι η Τουρκία θα γίνει μια χώρα που θα κάνει έρευνες και εξορύξεις στις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου Enerji Günlüğü, το πλοίο εξέδρα, που φέρει την υπογραφή της Hyundai, μαζί με τις προετοιμασίες για την γεώτρηση, κόστισε στην ΤΡΑΟ 200 εκ. δολάρια.


8 σχόλια:

  1. ευχαριστώ

    να κάνω μια πρόβλεψη για το άρθρο της παρασκευής ή της Κυριακής, ή θα πέσω έξω;

    καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "....η Τουρκία θα γίνει μια χώρα που θα κάνει έρευνες και εξορύξεις στις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου!......"

    Θα το κανει κεφαλοτυρι το Αιγαιο ο Erdogan τωρα που αγορασε τρυπανι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρω αυτο το γεγονος ως την σοβαροτερη απειλη για την εξελιξη οχι μονον των τουρκοκυπριακων αλλα και των ελληνοτουρκικων σχεσεων που θα γινουν αφορμη να διαχωριστουν οι συμμαχοι εστω και συμφεροντολογικοι απο τους εχθρους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το πλοίο θα καταλήξει στον πάτο του Αιγαίου.Λυπαμαι τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψαν για την αγορά τού. Χωρίς την έγκριση τού θείου Σαμ δεν κινείται τίποτα. Στις 18 Οκτωβρίου όταν επιστρέψει ο Τσίπρας από ΗΠΑ. Θα καταλάβουμε περισσότερα!!!!! Ιδωμεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα λυσσάξουν σε λίγο..οι σύμμαχοι μάλλον πάνε με αυτόν που έχει πετρέλαιο..όχι με αυτόν που μόνο γαβγίζει...σιγά μην φοβηθούμε το τρυπάνι απο την Κορέα..ας περιμένουμε την απάντηση της Γαλλίας των ΗΠΑ της ΕΝΙ της EXXON και μετά φοβόμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα λυσσάξουν σε λίγο..οι σύμμαχοι μάλλον πάνε με αυτόν που έχει πετρέλαιο..όχι με αυτόν που μόνο γαβγίζει...σιγά μην φοβηθούμε το τρυπάνι απο την Κορέα..ας περιμένουμε την απάντηση της Γαλλίας των ΗΠΑ της ΕΝΙ της EXXON και μετά φοβόμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανώς θα δοκιμάσουν στα Κυπριακά οικόπεδα. Εκεί μάλλον θα βρει αντίσταση από τον Big Brother. Αν όμως δοκιμάσει στα Ελληνικά, από ποιόν θα βρει αντίσταση, που δεν υπάρχει ΑΟΖ; Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προφορικά; Από τον Πρωθυπουργό, προφορικά; Η από τον Υπουργό Άμυνας στα μικρόφωνα λέγοντας τα μύρια όσα, πάλι προφορικά; Πάντως ένα είναι το σίγουρο, τα φιλαράκια μας πρέπει να έχουν λυσσάξει από την ζήλια τους και τώρα με το τρυπάνι στα χέρια ποιος τους πιάνει. Ατνε, ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.