21/10/17

Οι Τούρκοι έχουν σαλτάρει εντελώς - Πρόεδρος Κόμματος: Δεν φτάνει το Κιρκούκ, να πάρουμε και τη Δ. Θράκη και την Κριμαία

Στην Τουρκία τα εθνικιστικά κόμματα δεν είναι της πλάκας, όπως σε άλλες χώρες. Είναι η αυθεντική φωνή του βαθέος κράτους και λένε αυτά που δεν μπορεί να πει το κανονικό κράτος και οι κυβερνήσεις.
Με άλλα λόγια, λειτουργούν ως προπομπός πολιτικής και προετοιμάζουν κατάλληλα την κοινή γνώμη.
Μετά την τραγική κατάληξη του Κιρκούκ, όπου οι Κούρδοι υποχώρησαν και την πόλη αλλά και την περιοχή ελέγχουν πλέον οι Ιρανοί και εν μέρει οι Τούρκοι, άνοιξε η όρεξη των εθνικιστών στην Τουρκία και μιλούν πλέον για διεκδίκηση των εδαφών που έχασε προσωρινά.... η Τουρκία πριν από εκατό χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ), Μουσταφά Μπεστιτζί, μιλώντας στο CNN, είπε ότι δεν φθάνει η προσάρτηση του Κιρκούκ στην Τουρκία,  αλλά ότι πρέπει να προσαρτηθούν επίσης η Μοσούλη, το Χαλέπι, η Δυτική Θράκη και η Κριμαία!
Σε ερώτηση δε αν αυτό θεωρηθεί μια επεκτατική και ιμπεριαλιστική πολιτική, ο Μπεστιτζί είπε ότι τα εδάφη αυτά είναι τουρκικά, ότι προσωρινά βρίσκονται σε άλλα χέρια και ότι η Τουρκία πρέπει να τα διεκδικήσει και να τα ξαναπάρει.
Επίσης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν όλα αυτά είναι πολλά, ο Μπεστιτζί είπε: Το πολύ δεν πειράζει και τι πειράζει αν είναι πολλά;
Υπενθύμισε δε ότι όλα τα παραπάνω είναι τα εδάφη του Εθνικού Όρκου.

6 σχόλια:

  1. Σιγουρα με λιγη βοηθεια απο τους φιλους τους https://youtu.be/M1wLtAXDgqg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν δεν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα νωρίς όταν έχεις το πάνω χέρι, τότε αργότερα θα πληρώσεις το δεκαπλάσιο τίμημα, από αυτό που θα πλήρωνες αν ενεργούσες αποφασιστικά, την πρώτη στιγμή.
    Όταν η Ελλάδα ανέχτηκε να βαφτίσει ο αληταράς ο τίτο την περιοχή Vardarska banovina των κομιτατζήδων και των γύφτων ως Μακεδονία έπρεπε να αντιδράσουμε πολύ άσχημα κλείνοντας σύνορα και πλήττοντας με κάθε τρόπο τα σερβικά συμφέροντα, μέχρι να γίνουν περίγελως. Τότε ήταν πανεύκολο, είχαμε ξεκάθαρα στρατόπεδα και συμμάχους και πολλά κόλπα να τους χορέψουμε στο ταψί. Δεν το πράξαμε και τώρα πάμε για συντριβή αν αποδεχτούμε ο,τιδήποτε τους ικανοποιεί.
    Την τουρκία όλο το 90, που είχε οικονομικά προβλήματα, την χαϊδεύαμε αντί να της αλλάξουμε τα φώτα αφού είχαμε υπεροπλία. Με τις πατσαβούρες του πασοκ ικατορθώσαμε να εμπεδώσουμε, στην τουρκία, αίσθηση συνιδιοκτησίας στο Αιγαίο.
    Αντί να κόβουμε χέρια, δίναμε τα χέρια να ανέβουν στο κρεββάτι μας.
    Το λάθος του να μην κάνουμε όσα μας επιτρέπει το διεθνές δίκαιο, π.χ. καταρρίψεις όποιου εχθρικού σκάφους παραβιάζει το FIR μας, 12 ν.μ., ΑΟΖ και να ασχολούμαστε με casus belli τούρκικα, θα πληρωθεί ακριβά τώρα που η τουρκία έχει σχετική υπεροπλία.
    Αλλοίμονο στο έθνος που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνο του. Όσο για τους αμερικάνους, κακώς τους υπολογίζαμε και τους υπολογίζουμε στους εθνικούς σχεδιασμούς μας. Οι αμερικάνοι πάνε πάντα με τους νικητές.
    Και για να τα βγάλει πέρα και μόνο του ένα κράτος, θέλει οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη. Οι αριστερές κυβερνήσεις αν το παρατηρήσατε τιμωρούν τον ιδιωτικό τομέα και πλήττουν την οικογένεια, επιβραβεύουν όλους τους ανώμαλους, ενώ τιμούν προδότες τύπου μπελογιάννη και χαϊδεύουν το προξενείο της Κομοτηνής.
    Σε λίγο να το θυμηθείτε θα κληθούμε να κάτσουμε στο τραπέζι για την Δυτική Θράκη με τους τούρκους που διάλυσαν το '55 την ελληνική μειονότητα στην Βασιλεύουσα, ειδικά αν πάθει τίποτε ο ρετζέπης.
    Η Ελλάδα είναι το πρόβατο στο θυσιαστήριο κι αν δεν δείξουμε τον πολύ κακό μας χαρακτήρα, κούνια που μας κούναγε.
    Τα κακά παιδιά τα έχουν στα βασιλικά, τα καλά παιδιά, μπάτσον-κλώτσον στόμαχον, το είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τυπος το εχει στο μπαλκονι του σε γλαστρα η το βρισκει στην 'ελευθερη αγορα';.
    Με κατι τετοια παραδειγματα θα απορριφθει και το νομοσχεδιο για την φαρμακευτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την τεντώνουν πολύ την Τουρκία και θα σχιστεί σε κομμάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως απάντηση στις τουρκικές δηλώσεις : Ο παγκόσμιος χάρτης αλλάζει με τις πρόσφατες κινήσεις σε Ασία και Ευρώπη. Οι αυτονομιστικές κινήσεις προωθούνται από τους μεγάλους γεωπολιτικούς παίκτες στα πλαίσια του δόγματος " διαίρει και βασίλευε". Ιδιαίτερα σε περιοχές απ' όπου περνούν ενεργειακοί αγωγοί. Στην ευρύτερη περιοχή μας η Βόρεια Ήπειρος, η ανατολική Θράκη με Ίμβρο και Τένεδο , η περιοχή των Στενών, ο Πόντος πληρούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία τέτοιων κινήσεων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.