13/10/17

Συνελήφθη και η Μεράλ Γκεϊλανί, σύντροφος του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί!

Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι η Μεράλ Γκεϊλανί, σύντροφος τού για έξι μήνες φυλακισμένου συμπατριώτη μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αττάλειας!
Η Γκεϊλανί συνελήφθη με την κατηγορία «της προπαγάνδας για το Κουρδικό ζήτημα και για την προτροπή σε Τούρκους πολίτες να μην πηγαίνουν στο στρατό και να δολοφονούν», ενώ η εισαγγελία θα αποφασίσει κατά πόσο θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η Μεράλ Γκεϊλανί είναι 34 ετών και μαζί με τον σύντροφό της Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί είχαν εγκατασταθεί στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν, εκεί όπου οι τουρκικές δυνάμεις καταστολής είχαν δολοφονήσει αμάχους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αγωνιζόμενη για την ελευθερία του κουρδικού λαού και την αναγνώριση της Γενοκτονίας.
 • Αναδημοσίευση: Θεοφάνης Μαλκίδης / malkidis.blogspot.gr

4 σχόλια:

 1. Όπως τους βλέπω δίπλα δίπλα την Μεραλ και τον Γιαννη,ο μεν δευτερος μου θυμίζει στα χαρακτηριστικά φιλους και συγγενείς ποντιους ενω η πρωτη εχει κεντροασιατικα τουρκικά χαρακτηριστικά.Μια μικρή Ένωση των δύο φυλών.Εύχομαι σύντομα να απελευθερωθούν και να σμιξουν ξανα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο καημένος Γιάννης και σύζυγό του.παλι καλά βρέθηκε και ένας γριζολυκο ς τουρκος που ξαναγυρίσε στον ελληνισμό.μηπως ξέρει κανείς αν η υπόλοιπη οικογένεια έκανε το ίδιο; Πατέρας ; Αδέρφια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο Άρη,το ίδιο σκέφτηκα και εγώ. Μηπως καζάκα στην καταγωγή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοι οι ανθρωποι μου κοβουν την ανασα.ειναι πράγματι μεγαλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.