22/10/17

Σόιμπλε: Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις

Οι ίδιοι οι Έλληνες αποφασίζουν για παραμονή στο ευρώ τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο πλέον. Είχα ευχηθεί στον Τσίπρα να χάσει τις εκλογές το 2015! "Κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη".

Ο μίτος της σκέψης του παραμένει πάντα ο ίδιος: οι ίδιοι οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που απαιτείται για την παραμονή στο ευρώ ή αν προτιμούν να αποχωρήσουν, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους μέσω συνεχών υποτιμήσεων.
Με αυτή την αφετηρία ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε μιλάει αναλυτικά στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) για την ελληνική κρίση, ιδιαίτερα μετά το 2015. Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκέφτηκε να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ότι το σκέφτηκε "αρκετά νωρίς" και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι "οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες". Σε κάθε περίπτωση απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος "υπαγόρευε" περικοπές. "Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις" λέει χαρακτηριστικά. "Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας".

Για τη συνέχεια Euro2Day

9 σχόλια:

  1. Aγαπητε Α... αν και δεν περιμένω απαντηση ουτε ξερω καν αν τα διαβάζεις,αλλα επιπλεον σε πλλα Εξ όσων αναφέρεις κατα καιρούς δεν διαφωνώ ως προς τον εντοπισμό των κακώς κειμένων ,εφιστώ την προσοχή οτι το έγκλημα στο σώμα αυτής της θνησιγεννους χωρας δεν ειναι στιγμιαίο ,αλλα διαρκές..
    Αξίζει να ξανά κοιτάξουμε λιγο και για λογους ποικιλίας στην κουβέντας μας και μονον την ιστορία μας
    Η εποχη μας ακολουθεί τα τελευταία βήματα της πτώσης του Βυζαντίου και καλο ειναι να ξαναθυμηθούμε μερικά βασικα
    Η αυτοκρατορία σε μεγαλες οικονομικές δυσχέρειες επέβαλε πολυ μεγαλες φορολογίες στο πόπολο ,που για να την γλυτωσει πήγαινε μαζικά στα μοναστήρια ( αφορολόγητα).Η είσπραξη των λιγοστών φόρων τις αναλάβε οι τοπικοί δυνατοί οι οποίοι αφού ειχαν προκαταλάβει στο κρατος το ποςο του φόρου που συμφωνούντο για καποια χρονια,μετέπειτα αυτοι θα το εισέπρατταν απο το λαό συν το κέρδος τους φυςικα που ηταν αυφθαιρετο.Αποτελεσμα ερήμωση της υπαίθρου και της παραγωγικής βάσης του Βυζαντίου,το οποιο έφτασε,λογω έλλειψης αναγκαίων πόρων να καταργήσει καποια στιγμη το πολεμικό ναυτικό του ( οι περισσοτεροι στρατιωτικοί ναυτικοί πήγανε σε υπηρεσία των Σελτζούκων Τούρκων που μεχρι τοτε ειχαν άγνοια απο θάλασσα ).Η διαφθορά ,η διχόνοια και οι ραδιουργίες των κυβερνώντων στα ύψη.Μαλιστα στην πιο διεφθαρμένη δυναστεία αυτοκρατόρων ,αυτη των Αγγέλων κάποιος διεκδικητής ειχε την φαηνη ιδέα να ζητήσει απο τους Ιταλούς βενετους και Γενοβέζους που με τα πλοία τους ηταν έτοιμοι να κατσβαζανε τους μαζεμένους ευρωπαίους στους Αγίους τόπους για την 4 η σταυροφορία ,να τους φέρει πρωτα την Κωνσταντινούπολη και να τον βοηθήσουν να ανατρέψει τον προηγούμενο Άγγελο ,με ισχυρά οικονομικα κίνητρα,τα οποια ομως αφού δεν τα βρήκε παρα του οτι τον βοήθησαν επακολούθησε η λεηλασία των πολιτιστικών θυσσαρων της βασιλεύουσα ς,(οι θησαυροί αυτοι πλεον κοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία της δυσης).Οι φόροι φυςικα συνεχώς χειροτέρευσαν σε σημειο έκτοτε μαλιστα να ακούγεται και απο πολλούς να πιστεύεται δυστυχως ,το μεχρι σημερα διασωζόμενο ...καλυτερα ο Οθωμανός παρα η δυτική τιάρα...


    Η συνεχεια σε άλλη ευκαιρεία

    κάποιος ιςως μπορει να κανει σε σημερινές αντιστοιχίες όλη αυτη την περιοδο των τελευταίων 200 χρόνων απο η πτώση της Πόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χρηματοδοτούμε μόνοι μας τον προυπολογισμό μας, σωστό
    Να χρηματοδοτούμε τις λαμογιές των βιομηχανιών σας(Siemens...)ΟΧΙ Κε Σοιμπλε
    Να χρηματοδοτούμε τις λαμογιές των τράπεζών σας(deutsche bank)ΟΧΙ Κε Σόιμπλε
    Κε Σοιμπλε εκτός από το πολιτικό προσωπικό της Greece με το οποίο και μέσω του οποίου εργάζεστε για το συμφέρον σας και μόνο, υπάρχουν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και δεν ΞΕΧΝΟΥΝ. Υπάρχει ένας ΝΟΜΟΣ (νόμος σημαίνει κάτι που δεν επιδέχεται εξαιρέσεις, όπως ο κανόνας) που από αρχαιοτάτων χρόνων η ισχύς του είναι αδιατάρακτη, πρόκειται για τον ΝΟΜΟ του ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ. Φροντίστε να μάθετε περί τίνος πρόκειται γιατί σας αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε,αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί,που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τίτλος επιβεβαιώνει την υποψία που είχα πάντα. Το ποιες συντάξεις θα κοπούν, αν κοπούν και πόσο θα κοπούν, είναι απόφαση τής Ελλάδας και όχι των δανειστών της, οι οποίοι απλώς θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους μα τον αναλογούντα τόκο. Διαφορετικά, θα είχαν αρχίσει από τις περικοπές στις συντάξεις των βουλευτών, οι οποίοι τελείως αναίσχυντα απαιτούν και αναδρομικά. Η αναισχυντία, η κοινωνική αναλγησία και το θράσος των επαγγελματιών τής πολιτικής δεν έχει όρια. Κι εμείς τούς ανεχόμαστε ακόμη και μάλιστα ερίζομε για τις συμμορίες των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι...ναι...
    1)το σοισου μπλε εχει παντα δικιο.
    2)ο ανθρωπος δεν διεταξε οντως,απλα υποδειξη εκανε.
    3)Αν οντως το ολο θεμα ειναι τεχνητο,σιγουρα δεν φταιει αυτος ο κακομοιρης αλλα ο γατος του :το ΔΝΤ κιο γκιοργκακης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα θα αστειευομαστε.
      @ορφεα,η ρωμαϊκη και κατεπεκταση η Ανατολικη ρωμαϊκη αυτοκρατορια σιγουρα ζουσε σενα ειρηνικο,παραδεισενιο τοπο.
      Δεν ειχε ναντιμετωπισει ουνους,γοτθους,αβαρους,σλαβους,περσες,σελτζουκους,αραβες,εσωτερικες βαθειες φυλετικες διχονοιες,αγριες συγκρουσεις μεταξυ των διεκδικητων του θρονου και βαρειες ηττες με την απορρεουσα βαθεια συνολικη καταπτωση του ηθικου που εκαναν τους πολιτες-στρατιωτες να τρεχουν πανικοβλητοι στα ορθοδοξα μοναστηρια που τους προσφεραν απαγκιο,νηνεμια και γαληνη...
      Οι φοροι τους φταιγαν...
      Το βυζαντιο ηταν Κυριαρχο.Δεν ηταν δορυφορο κανενος.
      Κιεπεσε απο τα λαθη του μεν,οσα εχει και ισως οσα δεν εχει καταγραψει η ιστορια,μαχομενο δε,οσο του επετρεπαν οι συνθηκες μετα την χιλιοχρονη Βασιλεια του...
      Καμμια σχεση με την σημερινη κατασταση,οπου εχουμε παραχωρησει,πολιτικοι και πολιτες,τα παντα στους ξενους,ελπιζοντας να γλυτωσουμε μια νεα καταστροφη αναλογη εκεινης.

      Διαγραφή
    2. Με τέτοια σκουπίδια, τι διάλογος να γίνει;

      Διαγραφή
  6. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές. οι Έλληνες πολιτικοί για να μην χάσουν τα ψηφαλάκια από τους εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους τεμπέληδες-(Όχι όλοι οι κλάδοι)" προτίμησαν να κόψουν συντάξεις οι οποίες ήταν πληρωμένες αλλά και αδύναμοι οι συνταξιούχοι να αντιδράσουν. Για παράδειγμα κατήργησαν τις δημοτικές αστυνομίες για να φανεί ότι μείωσαν τους "δημοσίους" υπαλλήλους αλλά τους μεταπήδησε στην αστυνομία έτσι μάλιστα βρέθηκαν ύποπτοι για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στην ελληνική αστυνομία.(γνωριζω)! Κανέναν ψήφο σε όσους έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πραξικόπημα δεν πρέπει να δώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.