21/10/17

Διαρκή δράση επιφυλακής τη Δευτέρα για να σωθεί ο Οτζαλάν

Abdullah Ocalan

Δελτίο Τύπου (Tamurt) - Όπως γνωρίζετε, οι αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΑΚΡ οδηγούν την Τουρκία όλο και πιο βαθιά προς το χάος. Ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν φυλακίζεται σε συνθήκες ακραίας απομόνωσης για 18 χρόνια. Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές για την υγεία και τη ζωή του. Ωστόσο, η ζωή και η υγεία του Οτζαλάν είναι πρωταρχικά ζητήματα για τον κουρδικό λαό.

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, είναι ολοφάνερο, είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προσφέρει λύση στη σύγκρουση στο Κουρδιστάν. Οποιοσδήποτε πειρασμός κατά της υγείας και της ασφάλειας του Οτζαλάν θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις θλίψης και οργής και θα οδηγήσει σε επιδείνωση του πολέμου και της αιματοχυσίας. Είναι καθήκον όλων των επαναστατών, των προοδευτικών και των δημοκρατών να αντιδρούν ενάντια στις κατασταλτικές και ελευθεριοκτόνες πολιτικές του ΑΚΡ. Μόνο η διεθνής αλληλεγγύη μπορεί να τις ξεπεράσει.

Ο κουρδικός λαός ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία και την ασφάλεια του κ. Οτζαλάν. δεν θα ησυχάσει παρά μόνο όταν θα του επιτρέπεται να δέχεται τις επίσκεψεις των δικηγόρων του, της οικογένειάς του, μιας αντιπροσωπείας πολιτικών προσωπικοτήτων ή της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT, ΕΠΒ)

Γι 'αυτό το λόγο, το Συνέδριο για τη Κουρδική Δημοκρατική Κοινωνία στην Ευρώπη (KCDK-Ε), το οποίο περιλαμβάνει το CDKF (Conseil Démocratique Kurde en France)  αρχίζει μια συνεχή δράση επιφυλακής στις 23 Οκτωβρίου 2017, στο Στρασβούργο, για να ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης και, ειδικότερα, την CPT, ΕΠΒ, να τεθεί τέρμα στην απαράδεκτη απομόνωση που επιβλήθηκε στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

CDKF στην Ευρώπη

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 21.10.2017
tamurt.info

4 σχόλια:

  1. Meγαλη ατιμία η υπόθεση Οτσαλάν . Ακόμα τον βασανίζουν τον άνθρωπο .
    Εύχομαι να καεί όλη η τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να σκεφτείς που παραλίγο οι εξυπνοτατοι ήθελαν να μας φουσκώσουν την Τουρκιά ,και όχι Τουρκία, στην Ευρώπη.γιατι , δήθεν,έχουν τις ίδιες Αξίες με εμάς! Γελιοτητες φραγκικες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν τον πουλησαν τον Απο,ηταν καλα, τωρα παρακαλαν τη ρωσια ή μου φαινεται;
    https://southfront.org/israel-asks-for-air-corridor-to-provide-assistance-to-iraqi-kurdistan-in-its-standoff-against-federal-government-reports/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.