30/10/17

Το παγκόσμιο κυνήγι για ταλέντα και η Ελλάδα

Κορυφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο πόλεμος της αναζήτησης, προσέλκυσης και πρόσληψης ταλέντων στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής πρακτικής. Η κατάσταση σε Ευρώπη και Ελλάδα. 

«Η σημερινή, αυριανή και μεθαυριανή ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική πρόοδος βρίσκονται στην ύπαρξη, κυκλοφορία και διάχυση φαιάς ουσίας. Αυτή η φαιά ουσία και η παραγόμενη γνώση αποτελούν τον κορυφαίο συντελεστή παραγωγής όχι τόσο για τις αναπτυγμένες κοινωνίες όσο γι’ αυτές που βρίσκονται στον αεροδιάδρομο της ανάπτυξης και έχουν άμεση ανάγκη από αυτά τα ανθρώπινα ταλέντα που θα τις απογειώσουν».
Τα λόγια αυτά, προϊόν σκέψης και εμπειρίας, δεν ανήκουν σε κάποιον απεχθή νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο ή διανοούμενο. Τα έγραψε -και τα υπογράμμισε ιδιαιτέρως- στο βιβλίο του για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας ο Γάλλος καθηγητής και οικονομολόγος κ. Π. Ροζανβαλόν,σύμβουλος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν και η κατ’ εξοχήν σκεπτόμενη κεφαλή της Συνομοσπονδίας Γαλλικών Συνδικάτων της Εργασίας (CFDT). Εξάλλου, με τη Λέσχη «Δημοκρατία και Ελευθερία», ο Γάλλος διανοούμενος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση της CFDT από την κομμουνιστική Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Γαλλίας, η οποία τα δέκα τελευταία χρόνια είδε τη δύναμή της να μειώνεται κατά 1,6 εκατομμύρια μέλη.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Εδώ πιο κάτω έχει κάτι γαϊδάρους της Παντείου, εξπέρ στα μαρξιστικά τσιτάτα και τα αντάρτικα τραγούδια. Κάνουν και για σουβατεπιά και ταπετσέρηδες. Όποιος ενδιαφέρεται για εξαγωγή της επανάστασης, προσφέρονται έναντι μισής τυρόπιτας με δωρεάν αμπαλάρισμα και μεταφορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.