14/10/17

Αεροσκάφος με υλικά του γαλλικού στρατού συνετρίβη στην Ακτή του Ελεφαντοστού

Αεροπλάνο  συνετρίβη στην θάλασσα, λίγο μετά την  απογείωση του, από το από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπιτζάν της πρωτεύουσας της Ακτής Ελεφαντοστούν.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για αεροπλάνο που μετέφερε υλικά του Γαλλικού Στρατού. Η συντριβή συνέβη ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, με αστραπές και ισχυρή καταιγίδα.
Four dead as French Army plane slams into beach in Ivory Coast (GRAPHIC VIDEO)
Το αεροσκάφος έπεσε κοντά στην ακτή, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν κατοίκους της περιοχής να τρέχουν για τις πρώτες βοήθειες.
Τέσσερα άτομα έχουν σκοτωθεί, ενώ 6 έχουν τραυματισθεί, από τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Το Αμπιτζάν με 5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ενώ το αεροδρόμιό του θεωρείται σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής.
Το Δεκέμβριο του 1958, η Ακτή Ελεφαντοστού έγινε αυτόνομη δημοκρατία της Γαλλικής Κοινότητας. Το Ελεφαντοστού έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 7 Αυγούστου 1960, με πρωτεύουσα το Αμπιτζάν.

 Πηγές :
http://www.independent.co.uk/news/world/africa/ivory-coast-plane-crash-abidjan-aircraft-atlantic-sea-storm-a8000231.html

http://www.reuters.com/article/us-ivorycoast-crash/at-least-four-killed-in-plane-crash-in-ivory-coast-idUSKBN1CJ09W?il=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.